Konsten att köpa lagom bra spelare

Det klagas ofta på nyförvärvens kvalitet, inte bara i MFF utan i klubbar över hela världen. Det ska köpas nya fantastiska spelare till samtliga lagdelar. Visst, det fungerar i en klubb som Chelsea som kan köpa och, kanske viktigast av allt, behålla de stjärnspelare de vill ha. De har därför fantastiska möjligheter att planera långsiktigt. I en klubb som MFF är det en helt annan värld. För att kunna planera på längre sikt och därmed få stabilitet i spelartruppen gäller det att hitta spelarna som är lagom bra och därmed blir kvar i laget under en längre period. Hur hittar man då dessa lagom bra Allsvenska toppspelare?

MFF har faktiskt hittat den ultimata kombinationen och det är Afonso. Han är inte tillräckligt bra för att spela i en av toppklubbarna i Europa och han är för dyr för de mindre klubbarna. Att han är från Brasilien är ytterligare en bonus, eftersom han då måste konkurrera med andra utomeuropéer om de tre möjliga platserna i laget.

En annan kategori som håller för långsiktig satsning är "hemvändarna". De har tjänat sina pengar och vill komma hem och satsa på familjen. Nackdelen är att de verkar ha en tendens att vara lite mätta.

Slutligen. Undvik unga svenska jättetalanger! De lär försvinna innan man hunnit säga SM-Guld. De ska dock inte förkastas helt. Kapitaltillskottet vid en eventuell försäljning kan behövas för att köpa fler lagom bra spelare....  

Kommentarer
Postat av: Fland

Snarare så att Afonso är tillräckligt bra, mer än så till och med. Det faktum att han är icke-europe är den ENDA som gör att han spelar i MFF idag. Kolla på halvdassiga spelare som Lasse Nilsson, Lolo Chanko mfl. De hade aldrig spelat annat än i allsvenskan om de var brassar.

2006-05-05 @ 17:53:23
Postat av: Micke

Han är inte tillräckligt bra för toppklubbarna. I så fall hade han redan varit såld!

Vi menar egentligen samma sak. Läs en gång till så tror jag att du förstår det... ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback