Helgens höjdare - vecka 12

 • Hockey med jobbet. Det var fantastiskt kul att försöka leka hockeyspelare för en kväll.
 • Poker. Inga vinster, men Texas Hold'em är alltid intressant.
 • Sommartider, Hej Hej, Sommartider!

Hockeyvecka

Den gångna veckan har det blivit ganska mycket hockey. Jag var själv en del av hockeyfolket under min uppväxt. Så gott som varenda hemmamatch med idolerna Tyringe Hockey följde jag på plats i Tyrs Hov. De senaste 10-15 åren har det dock gått väldigt lång mellan ishallsbesöken. I måndags var det dags för ett av dessa numera väldigt sällsynta tillfällen (MIF-Skellefteå). Det är inte mycket som har förändrats sedan min tid på Tyringes hemmamatcher. Malmö Isstadion bjöd på intro med hög musik, rök och ljus. Det var folk som kom och gick och verkade mer intresserade av maten och drickan än av matchen. Det spelades musik så fort tillfälle gavs och utvisade spelare i motståndarlaget hånades med för ändamålet lämpligt musikval. Jag drömde mig tillbaka till Tyrs Hov och eleganternas entré till Survivors "Eye of the tiger". Då spelades det "Snickeboa" för att ackompanjera utvisade motståndares väg mot båset och gjorde, gud förbjude, motståndarna mål spelades "Ja låt dom bara gå på, vi klarar oss nog ändå...". Det var tider det!

Så igår var det dags för mig själv att spela mitt livs första hockeymatch! Visst, jag har åkt skridskor förr och visst jag spelade mycket landhockey på gatan som ung, men det här var nåt helt annat. Det var full utrustning, nedsläckt hall och ljus och ljud vid mål och en galen speaker som höjde stämningen. Som tur var visade det sig att jag var en av de minst dåliga av deltagarna i detta event, så det gällde bara att försöka hålla ett okej tempo på skridskorna så gick det att göra lite som man ville med mina stackars arbetskamrater. På något sätt lyckades jag göra matchens snyggaste mål. Efter en inbrytnig från vänsterkanten fintade jag målvakten och sprätte upp pucken i det närmsta krysset med en backhand.

Helgens höjdare - vecka 11

 • Tottenham. Seger mot Birmingham och Spurs är fortfarande med i racet om den sista CL-platsen. Jag har dock, tyvärr, svårt att se att att någon ska kunna förhindra Arsenal från att till slut knipa fjärdeplatsen. Laget verkar ha hittat tillbaka till gammal god form.
 • Markus Larsson. Det var länge sedan jag såg en lyckligare vinnare, än slalom-Larsson efter sin triumf i Åre. Det är alltså så man ser ut när pojkdrömmen slår in!
 • MFF. Nu börjar Malmö varva upp! Jari verkar hel och på gång och passningsspelet ser enligt rapporterna bättre och bättre ut. När nu dessutom snön börjat smälta bort och premiären bara är två veckor bort, så kan man ju inte göra annat än att le... :-) 


Dagens MFF-kortisar (och insektsstryk...)

 • Har du kommit på det? Svaret på frågan Hasse skrev på sin blogg igår? Jag har funderat och funderat och varit på otroliga villovägar, men till sist trillade poletten ner och nu vet jag vilket lag i en förstaliga i Europa som går att accosiera till "insektsstryk". Rätt svar? Malaga så klart! ;-)
 • Snart (14.30) inleder MFF träningsmatchen mot Umeå. Direktreferat från matchen hittar du på Himmelriket.
 • Nyfiken på Jon Inge Höiland? Sportexpressen direktsänder lördagens match mellan Dortmund och Kaiserslautern, med start 15.25. Enligt Kicker spelar Höiland från start.

Seger mot Feyenoords B-lag

Det blev några kors i taket för MFF i gårdagens segermatch mot Feyenoords B-uppställning. Kors nummer ett var så klart att Malmö lyckades vinna en träningsmatch. Kors två stod Jeppe Bech för. Han gjorde nämligen mål och slutligen kors nummer tre till Jari, som spelade 70 minuter och tydligen gjorde det bra!

Om MFF kan slå Feyenoords B-lag med 2-0, hur stor utskåpning lär det då inte bli i årets matcher mot Feyenoords C-lag*....* Feyenoords C-lag? Helsingborgs IF så klart!   ;-)

Helgens höjdare - vecka 10

 • Fredagen ägnade jag åt en skiddag på Vallåsen. Härligt att få åka av sig lite i brist på alpresa i år.
 • Spel och dobbel. Det blev ungefär en tusing i vinst på helgens Unibet-spel. Ett särskilt tack till Portsmouth och Ex-Spursaren Pedro Mendes.... Dessutom blev det elva rätt (2 st 11:or, samt 10 st 10:or) på Stryktipset och därmed ett rejält avancemang i Tips-SM. Jag befinner mig efter omgång 2 på plats 1.774 av totalt drygt 60.000 deltagare.
 • Laphroaig Quarter Cask. En alldeles fantastiskt utsökt Single Malt från Islay.

 •  


  Förlust på förlust

  Den här veckans facit för MFF i träningsmatcherna blev precis lika uselt som tidigare. Det blev två nya förluster (mot TFF och GAIS). Nu är det dock så att det inte är nu vi ska vara bäst. Visst, det börjar bli en klyscha, men inte desto mindre är det sant. Det finns faktiskt ett par tecken som tyder på att MFF kommer att göra en kanonsäsong! Det första är ovan nämnda träningsmatcher. Minns ni hur det gick i matcherna inför säsongen 1999? Jag tror knappt att MFF förlorade en träningsmatch. Jag har alltid hävdat att det inte är bra att det går för bra i träningsmatcherna, eftersom man då vaggas in i en falsk säkerhet. Det finns många exempel på detta de senaste åren (t ex BOIS och HIF).

  Nästa goda tecken är experttipsen. Ingen tror att MFF ska vinna! De så kallade experterna tippar alltid fel på vinnaren i Allsvenskan. 2003 trodde många att vi skulle vinna. 2004 trodde nästan ingen att vi skulle vinna och 2005 trodde alla att vi skulle vinna och hur det gick vet ni själva. Den mest klassiska feltippningen stod väl trots allt Tommy Söderberg för när han tippade MFF som seriesegrare 1999....

  Där ser ni! Det finns ingen anledning till oro.... ;-)

  Dagens MFF-kortisar

 • Träningsmatch mot TFF idag. Matchen spelas på Heleneholm kl 16.00. Enligt MFF.se får Holgersson visa vad han går för som mittback. Hoppas att det går bra. Vi behöver fler mittbacksalternativ.
 • Jari då? Skadad igen så klart! Den här gången har han tydligen legat lite konstigt när han har sussat....
 • Så har det Bip-testats igen på träningen. Bäst var Andreas W, Daniel A, Ulrich V, och Christian J. Mer om detta hittar du här.

 • Helgens höjdare - vecka 9

  • Fredagskvällen med VM-bokning, god mat och god dryck hos Anders.
  • Vasaloppet. Det är nåt visst att följa denna svenska klassiker på TV.
  • Tottenham-Blackburn. En viktig Spurs-seger i en bra match. Segern var extra viktig med tanke på att i nästa omgång väntar Chelsea på Stamford Bridge. Stor risk för förlust till helgen alltså. Den spännande kampen om den sista CL-platsen rullar vidare....

  Svenskarnas OS-insatser

  Så här veckan efter att OS har avslutats så passar det bra med en liten uppsummering. Jag gjorde inför OS ett försök till att analysera svenskarnas medaljchanser. Jag gjorde det med hjälp av två kategorier: "Bästa utfall" och "Mickes realism", där det förstnämnda var om i stort sett allt skulle gå Sveriges väg och "Mickes realism" var en enligt mig mer realistisk prognos. Så här gick det: 

  ALPINT
  BÄSTA UTFALL: 1 guld + 2 silver + 1 brons   
  MICKES REALISM: 1+0+1  

  VERKLIGT UTFALL: 1+0+3
  Anja Pärson: Guld i slalom, samt Brons i störtlopp och kombination.
  Anna Ottosson: Brons i storslalom

  Totalt sett ett bra resultat för alpinisterna! Lite synd om André Myhrer som var så otroligt nära en bronsmedalj i herrarnas slalom.


  CURLING

  BÄSTA UTFALL: 2+0+0
  MICKES REALISM: 1+0+1

  VERKLIGT UTFALL: 1+0+0
  Damer (Lag Norberg): Guld

  Här trodde jag stenhårt på medalj för både damer och herrar och damerna motsvarade alla förväntningar, men herrarna floppade totalt och var en stor besvikelse.


  FREESTYLE

  BÄSTA UTFALL: 0+0+1  
  MICKES REALISM: 0+0+0

  VERKLIGT UTFALL: 0+0+0
  Som väntat blev det inga medaljer i freestyle.


  ISHOCKEY

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1
  MICKES REALISM: 0+1+0

  VERKLIGT UTFALL: 1+1+0
  Herrar: Guld
  Damer: Silver
  I ishockey blev det maximal utdelning. Ett guld och ett silver och Tre Kronor satte en perfekt punkt på dessa, för svensk del, så framgångsrika spel med finalsegern mot Finland.


  LÄNGDSKIDÅKNING

  BÄSTA UTFALL: 1+1+1
  MICKES REALISM: 1+0+1

  VERKLIGT UTFALL: 3+0+2
  Sprintstafettlag damer: Guld
  Sprintstafettlag herrar: Guld
  Björn Lind: Guld i sprint
  Tobias Fredriksson: Brons i sprint
  Stafett herrar: Brons

  Tja, vad säger man. Det mesta är väl redan sagt, men Björn Lind...vilken kille! Kul även att de svenska stafettherrarna lyckades greja en medalj och så nära det var att även damerna gjort det.


  SKIDSKYTTE
  BÄSTA UTFALL: 1+0+1  
  MICKES REALISM: 0+1+0  

  VERKLIGT UTFALL: 1+1+0
  Anna Carin Olofsson: Guld i masstart och silver i sprintloppet

  Anna Carin Olofsson lyckades med det som Magdalena Forsberg aldrig gjorde, nämligen att ta en olympisk guldmedalj. Riktigt riktigt nära att det även blivit en herrmedalj i stafetten.


  SKRIDSKO

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  VERKLIGT UTFALL: 0+0+0

  Röjler har fortfarande en bra bit upp till världseliten.


  SNOWBOARD

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  VERKLIGT UTFALL: 0+0+0

  Som väntat inga snowboardmedaljer trots den enormt stora truppen. Dags att se över uttagningarna till nästa OS, SOK? 


  KONSTÅKNING
  Herr: K. Berntsson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  VERKLIGT UTFALL: 0+0+0

  Berntsson borde nog stannat hemma.....


  TOTALT
  BÄSTA UTFALL: 6 Guld + 3 Silver + 5 Brons  
  MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons  

   VERKLIGT UTFALL: 7+2+5

  Totalt blev det alltså lika många medaljer som jag hade i mitt "Bästa utfall". Bara att återigen konstatera att de svenska idrottarna gjorde ett fantastiskt OS!

  VM-resa, boende och ny biljettutlottning

  Nu har jag och mitt VM-ressällskap Anders förberett det mesta inför sommarens VM-resa. Vi kommer att köra bil och vi åker via Öresundsbron för att sedan fortsätta genom Danmark till Rödby, där vi tar färjan till Puttgarden i norra Tyskland. Sedan väntar cirka 50 mil på tyska autobahn innan vi är framme i Bochum där vi kommer at bo. Matchen mot Trinidad spelas i Dortmund, men vi insåg ganska snabbt att det var nästan omöjligt att hitta boende i Dortmund och de få rum som inte redan var bokade, var hutlöst dyra. Vi valde därför ett Gaststätte nära tågstationen i Bochum. Det tar ca 10 minuter med tåg till Dortmund och det är bra turtäthet, så det känns som om vi har hittat ett bra alternativ.

  Det kan dessutom bli så att det dyker upp fler matchbiljetter under mars. Precis som väntat så var det ett antal biljetter som inte betalades i tid och som därmed kommer att lottas ut bland övriga sökanden i en andra utlottningsrunda. Biljetter til Englandsmatchen kan vi glömma. Att just vi skulle få fyra av de 72 biljetter som nu lottas ut är väl ungefär lika sannolikt som att någon skulle komma fram till mig på gatan och ge mig en biljett.... Däremot så har jag även en egen ansökan inne till matchen mot Paraguay och till den kommer 418 biljetter att lottas ut i andra rundan, så där finns det i alla fall en liten liten chans. Skulle det bli så får jag väl dumpa Anders nånstans på Autobahn utanför Berlin, så får han lifta den sista biten hem till Sverige! ;-)

  Dagens MFF-kortisar

 • Jari är hemma igen..... och han tränar!
 • Så har MFF genomfört årets Kick-off för årskortsinnehavarna på sittplats. Ifjol jobbade jag som publikvärd under motsvarande event, så jag vet vilken halvtafflig tillställning det bjöds på då. Det verkar tyvärr inte som om klubben lärt av misstagen.
 • Dagens Edström..... Ralf ger sig inte. Han fortsätter att ta varje tillfälle i akt att ge MFF små tjuvnyp. I dagens Metro finns följande uttalande om Rosenberg att läsa: "Det är kul att se att han lyckas i Ajax. Han var vansinnigt bra i Halmstad och lite sämre i Malmö FF, men det kan ha berott på omgivningen". Klart att han blev sämre i MFF Ralf! Det blir väl alla, eller...?
 • Starkast i MFF? Niklas Hansson. Ingen högoddsare för oss som läst diverse träningsrapporter och Hasse Mattissons blogg.

 • MFF-kortisar


  Irland-Sverige 3-0

  Träningslandskamper brukar vara ganska dålig underhållning, men gårdagens svenska insats var bland det sämsta jag sett. Det var uslare än uselt och inställning och kämpaglöd lyste helt med sin frånvaro. Det är bara att hoppas att matchen kan fungera som en väckarklocka.

  Inför matchen var jag särskilt intresserad av tre spelares insatser. Petter Hansson och Alexander Östlund skulle visa att de är män för en VM-startelva och Johan Elmander att han ska vara med i truppen till Tyskland. Tyvärr vara alla tre underkända och ingen stärkte sina aktier, utan snarare tvärtom. Nu var det inte bara deras fel att det gick som det gick utan i stort sett alla underpresterade. Det fanns egentligen bara ett undantag, Zlatan Ibrahimovic, som fram till att han blev utbytt efter 33 minuter p g a skada visade hur viktigt det är för Sverige att han är frisk i sommar. 

  Korta MFF-igheter

 • Ralf Edström, vi vet att du inte tycker om Zlatan och vi vet att det är något med MFF som ger dig utslag, men måste du ta varje tillfälle i akt att påpeka det? Nu heter det visst att Malmö "inte klarar pressen". Allt enligt Fotbolldirekt.
 • Träningsmatch idag (onsdag) och den här gången mot Kristianstads FF. Matchen börjar kl 17.00 på Heleneholms IP. MFFs startelva hittar du här.
 • Zlatan är numera med i toppen av alla listor. Expressen har en pågående undersökning om vem hemsidans besökare helst vill se i nån ny typ av "sång-såpa". Zlatan placerar sig i skrivande stund som god tvåa, efter Bert Karlsson....

 • Sveriges startelva

  Det är inte så många kvar nu. Träningsmatcher inför VM i sommar alltså. Ikväll är det match mot Irland och Lagerbäck har tagit ut följande startelva:

  1 Andreas Isaksson - 2 Alexander Östlund, 3 Olof Mellberg, 4 Petter Hansson, 5 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth - 7 Johan Elmander, 8 Kim Källström, 9 Christian Wilhelmsson - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Henrik Larsson.

  Laget känns väldigt offensivt så här på förhand. I VM lär vi nog inte få se ett lag med så stor offensiv prägel och med spelare som Källström, Elmander, Wilhelmsson, Ibrahimovic och Larsson på banan samtidigt. Det ska bli spännande att se om vi kan få det här att fungera.

  Med tanke på Lagerbäcks uttalande om att Elmander även kan användas som mittfältare, så är nog det här en extremt viktigt match för Bröndbyspelaren. Misslyckas han i sin mittfältsroll är nog risken stor att han hamnar utanför VM-truppen. Lyckas han å andra sidan så....