50 minuter

Jag har lösningen på varför det gick som det gick i söndags. Konstigt att ingen av de stora medierna upptäckt detta tidigare. Så här sa nämligen Sören Åkeby till  MFF.se inför Gefle-matchen: 

"50 minuter på konstgräs - det får räcka som förberedelse inför söndagens match"

Vad hände? Jo, i den 50:e minuten gjorde Gefle sitt första mål och sedan rullade det på. Så nästa gång, snälla snälla Sören, träna 93 minuter på konstgräs!

Fy f....

3-0 får bara inte bli 3-4. Inte ens mot Juventus eller Barcelona och definitivt inte mot Gefle. Jag saknar ord och besvikelsen är så stor att jag överhuvudtaget inte kan analysera vad som hände. Jag vill inte ens tänka på eländet....Tour de Vacchi-Adamsson!

Mycket kan sägas (och har redan sagts) om cykelsporten och dess flaggskepp Tour de France. Oavsett all dopning, påstådd dopning, avstängningar och andra konstigheter så finns det alltid två anledningar till att följa världens största cykellopp från TV-soffan: Roberto Vacchi och Anders Adamsson! Någon motsvarighet till deras glöd och kärlek till sin sport kommer inte någon annan svensk TV-kommentator ens i närheten av. Det går bara inte att undgå att älska exempelvis Vacchis inlevelse när Landis börjar bli "krokig" eller Adamssons utläggningar om formen och utseendet på cyklisternas strumpor. Timme efter timme ger de oss intressant och viktig information och ständigt med glimten i ögat och med samma entusiasm. Nu återstår det bara tre dagar av årets Tour de France, så passa nu på att njuta ordentligt i helgen av Sveriges överlägset bästa kommentatorspar: Eurosports Roberto Vacchi och Anders Adamsson.

P.S. Ska du bort i helgen behöver du inte vara allt för ledsen för det. Se bara till att boka den 26/8-17/9. Då är det nämligen dags för det tredje största etapploppet på cykel: Vuelta Espana.  :-)

Helgens höjdare - vecka 28

  • Lördagens trevliga utekväll med Emil i Halmstad.
  • MFFs "J-lag". 3-1 mot AIK efter att Malmlös nya "J-män" stått för samtliga mål. Vänta bara tills det fjärde J:et återhämtat sig efter sportchefens kapsylattack. Då ni....
  • Vädret så klart. Det borde ha en stående plats på listan denna hittills så underbara sommar.

Hässleholmsanknytningen som försvann

På ett par veckor försvann den lilla anknytningen till min gamla hemstad Hässleholm från Malmö FF. Först var det min gamla gympalärare Bosse Nilsson* som försvann till Helsingborg och igår kom beskedet att Jon Jönsson försvinner till Elfsborg. Här hittar du Borås Tidnings artikel om övergången.


* Som kuriosa kan jag nämna att jag under min gymnasietid praktiserade som gymnastiklärare under tre veckor hos Bosse och hans kollega Affe Jönsson. Vid ett tillfälle blev jag ombedd att åka ner till stan och köpa wienerbröd. Gissa om jag var lite skakis när jag satte mig i Bosses nästan helt nya SAAB 9000 med mitt nytagna körkort i fickan. Som tur var gick dock allt bra och Bosse fick tillbaka sin bil i samma skick som när han lämnade den. För övrigt var Bosse Nilsson en väldigt tuff gymnastiklärare och inte alltid jättepopulär bland eleverna. Det ska dock påpekas att detta inte hade något med hans personlighet att göra. Bosse är en väldigt sympatisk och trevlig man. Det var hans lektioner som inte uppskattades av alla. Medan kollegan Affe så gott som alltid lät oss utöva någon form av bollspel så var det bara en sak som intresserade Bosse....långdistanslöpning! Det var alltid till att ut i skogen och springa. En del misstänkte att det var för att Herr Nilsson var lite lat och då kunde passa på att ta en fika medan vi var ute och sprang.... ;-)    Oavsett vilket, så lycka till i framtiden Bosse!

Helgens höjdare - vecka 27

Som ni märker går bloggen på lite sparlåga nu under sommaren. Här kommer i alla fall helgens höjdare:

* VM - så klart! Nu är det tyvärr över och det är tur att Allsvenskan drar igång så snabbt att abstinensen inte riktigt hinner hugga tag i en.
* MFF-Nordsjälland i ett idylliskt Frederikssund. Vi få MFFare som tagit oss dit fick se en bra genomförd match av MFF. Jag säger bara Junior...vilken spelare! Där har Malmö gjort ett klip.
* Sol och bad i Laröd på söndagen.

Johan Andersson till MFF

Landskrona BOIS snabbe mittfältare/anfallare Johan Andersson har skrivit på för Malmö FF. Kontraktet träder i kraft den 1 januari 2007 då Anderssons nuvarande avtal med Landskrona löper ut. Mer här.

Jag är tveksam till värvningen av Andersson. Han är mycket skadebenägen och har stått ganska still i utvecklingen efter den tidiga debuten  i Allsvenskan. Jag tror inte att Johan Andersson blir en succé i MFF, MEN jag hoppas att jag har fel. Killen är trots allt fortfarande rätt ung (fyller 23 i augusti). 

Helgens höjdare - vecka 26

  • Vädret. Svensk sommar när den är som bäst.
  • Årets första havsdopp i Laröd. Inte jättevarmt, men det är en viss känsla att ligga och guppa i havet.
  • VM - så klart!

Henke debuterar mot Hammarby

Det mesta tyder på att Henrik Larsson gör sin debut för HIF redan i torsdagens cupmatch mot Hammarby. SvFF har snabbehandlat ärendet och enligt Aftonbladet och Svenskafans ska allt vara klart i tid till HIF-HIF. 

"Det sportsliga har satts främst" säger HIFs ordförande Sten-Inge Fredin. Undrar vad han säger om Larsson skadar sig i cup-matchen och missar den utsålda hemmapremiären i Allsvenskan...?