Helgens höjdare - vecka 4

 • Lördagspromenaden i det underbara vintervädret.
 • Fläskfilé med bearnaisesås och klyftpotatis. Ja, jag vet att det varken är särskilt kreativt eller modernt med bearnaisesås, men jag är nästan barnsligt förtjust i såsen.
 • Silly Season. Inte för att det verkligen hände särskilt mycket i helgen, men det är roligt med alla mer eller mindre sannolika påståenden och teorier. 

Vem har en häst i Bröndby?

Nu när Martin Ericsson är deifinitivt klar för Bröndby, så kan man ju lite försynt undra vem i Bröndby det är som har en häst ihop med Ericsson? 

Debut för Höiland

Jon Inge Höiland kastades direkt in i hetluften i Bundesliga och spelade hela matchen för sin nya klubb Kaiserslautern i hemmamatchen mot Schalke 04. Schalke vann matchen med 2-0 och det ser fortsatt mörkt ut för Kaiserslautern i kampen för fortsatt existens i den högsta serien. 

Höiland instas hyllas inte direkt av den välrenommérade tyska fotbollstidningen
Kicker, utan tidningen ger honom 4,5 i betyg på en femgradig skala (där 1 är bäst och 5 är sämst) I sin debut lyckades Höiland bland annat orsaka den straff som sedan Schalke gjorde 2-0 på. Schalkes Kuranyi gick i backen i en närkamp i straffområdet och domaren blåste straff.

Det ser nog ut som om MFF får hem Jon Inge till sommaren....

Silly Season

Nu har "Silly Season" verkligen kommit igång och rykten florerar som aldrig förr och det diskuteras bomber på såväl Himmelrikets forum som på MFF-listan. Vad gör dansk TV på MFFs träning? Är Afonso på väg till Holland och Ailton på väg till Malmö? Är MFF på väg att genomföra en bytesaffär med en dansk klubb?

Jag vill givetvis inte vara sämre utan här kommer min egen lilla teori och allt startar med Bröndbys köp av Martin Ericsson från Ålborg. Denna (dyra) affär innebär att Ålborg har pengar och behöver en ny mittfältare, samt att Bröndby behöver sälja någon spelare för att rätta till sin ekonomi och det är mest logiskt att klubben gör sig av med en mittfältare. Hur passar då MFF in i den här bilden? Jo, för att i Malmö finns en mittfältare som inte lyckats något vidare sen sin hemkomst från utlandet och som dessutom står mycket högt i kurs i Ålborg. Here it goes....

Martin Ericsson från Ålborg till Bröndby (klart)
Anders Andersson från Malmö till Ålborg
Marcus Lantz från Bröndby till Malmö

Sug på den! Sannolikt? Nej, kanske inte....men visst är det roligt att spekulera! :-)

Litmanen

Jari Litmanen verkar vara klart på gång och har nu spelat två matcher från start för Finland, under deras Asien-turné, utan att känna av sina gamla skavanker. "Han har visat här vilken klasspelare han är, vilken blick han har för spelet och att han fortfarande har mycket att ge" säger Finlands nytillträdde förbundskapten Roy Hodgson om Jari, enligt Aftonbladets hemsida. Allt medan Hasse Borg fortsätter att berömma Jari för hans inställning och professionalitet.

Sluta upp med det Hasse! Ta i stället och leta upp var finnarna befinner sig, sätt dig på första bästa plan dit och se till att få Litmanen att skriva på det där kontraktet. Det lär nämligen inte bara vara inom MFFs organisation man nu fått upp ögon för att Jari är fit for fight. Kommer han hem igen och det får gå en vecka eller två är jag rädd att det blir ett tack för det fina stödet och de goda träningsmöjligheterna och sedan ett hej då och en flytt till ett bättre kontrakt.
Fler biljetter, men....

Igår kom beskedet att Sverige har fått en rejäl extratilldelning av biljetter till VM i Tyskland och Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer var mäkta stolt och belåten när han presenterade detta. 

När jag nu har läst pressmeddelandet på
www.svenskfotboll.se så har min ursprungliga glädje dock grumlats en hel del. Följande uttalande finns nämligen att läsa i texten: "Av de nya biljetterna vi fick besked om under onsdagen är det en hel del med dels skymd sikt, och dels med skymd sikt utanför den sektor där övriga svenska biljetter återfinns." För mig låter det som om det är så att Sverige fått en hög "skitbiljetter" som skulle ha varit svåra för FIFA att sälja. Framtiden får väl utvisa om jag har rätt eller om jag är överpessimistisk...

Hört på Kulan

Ifjol och särskilt under hösten tyckte jag, och många med mig, att di Blåe ofta hade problem med tempot och orken under matcherna. Därför kan jag inte undanhålla er följande citat från en, som det brukar heta, mycket initierad källa:

"Jon Jönsson och Jonas Sandqvist var inne på Kulan idag. De betecknade försäsongsträningen som det sjukaste de varit med om. De var helt slut och gjorde inget annat än sov mellan träningarna.

Efter en stund kommer Sören Åkeby förbi. Hans kommentar var följande:
-Jäkla juniorer, vi har ju inte satt igång ordentligt ännu "

Det låter som ljuv musik i mina öron... :-)VM-biljett är ingen enkel match

Så gick då ansökningstiden för biljetter till fotbolls-VM i Tyskland ut igår. Jag har sökt allt som går och i dagsläget ser det nästan ut som om det kan vara lättast att bli tilldelad en "Voucher" till finalen. Denna går att byta mot en biljett i händelse av att Sverige skulle ta sig till nämnda final. Stor chans....

Nu har tydligen FIFA lovat Sverige en större biljettilldelning, men utifrån de siffror som är aktuella i dag så är chansen att få en biljett till någon av grupspelsmatcherna enligt följande:

Trinidad/Tobago:  1 på 14 sökande får biljett

Paraguay:  1 på 19

England: 1 på 28

Underbara odds, eller hur? De flesta av oss sökande kommer alltså att få stanna hemma, alternativt åka till Tyskland på chans. Även om det inte skulle gå att få tag på "svarta" biljetter i Tyskland, så kan det vara trevligt att få uppleva atmosfären på plats. Jag lutar åt det senare alternativet, men innan ett sådant beslut tvingas fram blir det till att hålla hårt, hårt om tummarna från den 8 februari och en vecka framåt....


Iaktagelser

Här kommer några iaktagelser och funderingar kring helgens idrott:

- Efter sprinttävlingarna i helgen borde det svenska skidlandslaget byta ut texten på sina dräkter från "Vattenfall" till "Snöfall".

- Henrik Larsson måste vara den spelare i världsfotbollen vars rörelsemönster mest påminner om en fotbollsspelare i ett dataspel. Kan det vara så att hans Pappa heter Sony eller tränade Henke helt enkelt inte fotboll utomhus med kompisarna, utan framför sin Commodore 64?

-Lika som bär: Jandro i Alaves och Zlatan.

Helgens höjdare - vecka 3

 • Whiskyprovning i whiskyklubben Kärnan.  Följande sorter provade vi denna gång: "Aultmore Natural Strength 11 Years 1989", "Laphroaig Quarter Cask", "The Balvenie Doublewood 12 Years" och slutligen "Tormore Sherry Wood 1989".  Bäst? Om du frågar mig så utan tvekan Laphroaig Quarter Cask. Jag fick dessutom den stora äran att köpa loss resten av den flaskan, så den står nu där hemma och väntar på att avnjutas vid lämpligt tillfälle.

 • Henrik Larsson - ingen stormatch av Henke, men spel från start och ett mål gör säkert gott för självförtroendet.

 • Ny högerback till MFF. Ulrich Vinzents låter som en spännande ersättare till Jon Inge Höiland. Lycka till i MFF! 


 • Edman om Emil

  Erik Edman, som antagligen är den svensk som har bäst kännedom om MFFs nye islänning efter tiden de hade tillsammans i Tottenham, verkar ha väldigt höga tankar om Emil Hallfredssons fotbollskunnande. Följande finns att läsa på Edmans hemsida på www.proffs.com/erikedman :

  "Grattis Malmö FF som tog Islänningen Emil Hallfredsson från Tottenhams B-lag... en jädra bra spelare, som kommer göra många MFF:are glada ...Dessutom en kanonkille som jag lärde känna under min tid i England... Hyfsat mittfält MFF får i år alltså!"

  Låter lovande!

  Tempo och mannen med rösten

  Vilket sömnpiller! Det såg ut som om samtliga svenskar åkt på en rejäl maginfluensa inför gårdagens match mot Saudiarabien. Det var tempofattigt, segt och oinspirerat. I min bok var det absolut ingen av svenskarna som visade att de vill med till Tyskland i sommar.

  Det fanns bara en som imponerade på mig på stadion i går och det var hejarklacksledaren. Fullt ös i PA-systemet matchen igenom. Absolut bäst var hans saudiska version av Queen-klassikern "We will rock you". Briljant! :-)

  Skönt att det är så mycket fotboll på TV nu för tiden så att jag slapp somna med Saudiarabien-Sverige på näthinnan. Chievo-Juventus hade, framförallt i början av matchen, precis allt det som landskampen i Saudiarabien saknade. Det var två lag med vilja, speed och kunnande. Tyvärr verkar det dock ha gått troll i målgörandet för Zlatan. I och för sig har jag aldrig sett honom som en stor målskytt, men lite fler mål borde han kunna göra som forward i Juve. Han verkar lite spänd i de avgörande lägena framför mål och de uteblivna målen har nog satt sig lite i huvudet på Zlatan.

  Bojkottningsdebatten

  Fotbollslandslaget är i Saudiarabien för att spela landskamp och som ett brev på posten så utbröt årets första moralpanik. Visst, jag tycker att det är fel att kvinnor inte behandlas som de ska och vi bör ta de tillfällen som finns att påpeka detta, men om vi ska bojkotta alla länder som i vissa frågor står för nåt som vi i Sverige tycker är fel då skulle det inte bli mycket internationell idrott kvar:

  * Kina - med alla dess brister vad gäller mänskliga rättigheter
  * Norge - sälklubbning och valjakt
  * Turkiet - behandlingen av kurderna
  * Tyskland - mobila bordeller under Fotbolls-VM
  * Danmark - Islamofobi och främlingsfientlighet (eller vad det nu var Svenning sa som upprörde danskarna så...)
  * Frankrike - förbudet mot religiösa symboler i skolorna
  * USA - Guantanamo och behandlingen av fångarna där

  Listan kan göras hur lång som helst och så här på rak arm är det ju lätt att konstatera att Sverige, med samma logik som använts av dem som ropat på bojkott av landskampen i Saudiarabien, varken borde ställa upp i fotbolls-VM i Tyskland eller i nästa sommar-OS (Kina).

  Helgens höjdare - vecka 2


  Missarnas miss

  Om jag direkt efter slutsignalen i matchen mellan Liverpool och Tottenham igår hade fått ställa en fråga till valfri person i hela världen så hade jag totalt struntat i världspolitiken och Annan, Saddam, Bush och Bin Laden. Jag hade frågat Robbie Keane: "Hur kunde du missa"? Hade Keane satt sin jättechans (jättechans är ett understatement) så hade Tottenham i alla fall inte förlorat matchen...

  Det var för övrigt en välspelad match mellan två bra lag. Det kunde egentligen ha slutat precis hur som helst.

  Svenska medaljer i Turin - ny uppdatering

  Här kommer en uppdatering av mina prognoser och förväntningar inför OS i Turin (2006). Förändringar sedan sist är markerade med fet stil i texten.


  ALPINT
  Herr: (OS-klara deltagare): M Larsson, J Brolenius, A Myhrer, F Nyberg, P Järbyn
  Dam: M Pietelä Holmner, A Pärson, A Ottosson, T Borssén, J Hargin, J Lindell Vikarby

  BÄSTA UTFALL*: 1 guld + 2 silver + 1 brons   (förra uppdateringen: 1+1+1)
  MICKES REALISM**: 1+0+1   (1+0+1)

  Borssén på pallen i senaste slalomen och seger för Anja i gårdagens störtlopp. Krydda detta med Nike Bents sjätteplats igår och den suveräna andraplatsen idag och det ser bra ut för de svenska alpina damerna. Ett litet aber dock. Nike Bent är inte OS-uttagen! Fast det lär väl inte dröja särskilt länge innan hennes namn finns att läsa på SOKs hemsida, eller...?


  CURLING
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 2+0+0
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Jag tror stenhårt på båda curlinglagen. De har mycket tunga meriter och stor erfarenhet och rutin. Det finns ingen anledning att skruva ner förväntningarna efter EM som genomfördes i Garmisch Partenkirchen under mitten av december. Det blev guld för damerna och silver för herrarna.


  FREESTYLE
  Herr: F Fortkord, J. Björnlund
  Dam: S Kjellin

  BÄSTA UTFALL: 0+0+1   (0+0+0)
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Trots avslitet korsband och trasig menisk så siktar Fredrik Fortkord fortfarande på att deltaga i OS. Skadad eller inte skadad spelar i och för sig ingen större roll. Sverige blir utan medaljer i Freestyle. Sara Kjellin har dock visat fin form på slutet och ligger trea i den totala världscupen. Finns det kanske möjligen en lite liten medaljchans i alla fall?


  ISHOCKEY
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1
  MICKES REALISM: 0+1+0

  Damerna är egentligen för dåliga för medalj, men jag ger dem en liten, liten minimal chans att kunna knipa bronset. Herrarna är bra nog för att kunna vara med och slåss om en finalplats. Stämmer det riktigt bra blir det guld. Alfredssons skada oroar dock något....men inte längre! Suverän comebak av "Alfie". Damerna har dessutom visat att bronschansen inte är så avlägsen, efter bra spel i matcherna mot Finland.


  LÄNGDSKIDÅKNING
  Herr: T Fredriksson, M Fredriksson, B Lind, P Larsson, A Södergren, J Olsson, M Larsson, M Östberg, J Brink, F Östberg
  Dam: L Andersson, A Dahlberg, E Ek, A-K Strömstedt

  BÄSTA UTFALL: 1+1+1
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Bra insatser i den senaste sprinttävlingen med segrar för såväl Lina Andersson som Björn Lind. Framförallt Lind imponerade med ett suveränt ryck som gav en överlägsen vinst. För Anderssons del är det lite synd att OS-sprinten går i fristil, eftersom hon inte är lika vass i den disciplinen. Det går fortfarande betydligt trögare för de traditionella åkarna. Anders Södergrens åkning i dagens Masstart över 30 km, med en sjätteplats som resultat, var dock ett fall framåt


  SKIDSKYTTE
  Herr: B Ferry, C-J Bergman, M Nilsson, D Ekholm
  Dam: A-C Olofsson

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1   (0+0+1)
  MICKES REALISM: 0+1+0   (0+0+0)

  Anna Carin Olofsson går från klarhet till klarhet och hon har visat att hon har tuffheten som krävs för att vinna. En andraplats i den totala världscupen talar sitt tydliga språk. Herrarna gör ofta jämna laginsatser, så den lilla bronschansen i stafetten finns kvar. Några lite sämre insatser av Olofsson efter jul. Jag tror att det nästan kan vara bra att pressen kanske nu avtar något på henne. I skidskytte är det inte bra med för mycket nerver...


  SKRIDSKO
  Herr: J Röjler

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Röjler fortsätter att ta stora steg i rätt riktning, men jag vågar fortfarande inte hoppas på medalj. Får han till det kan det kanske bli en poängplats.


  SNOWBOARD
  Herr: M Sandy, J Grundelius, M Blomberg, D Biveson, S Karlsson, R Richardsson, F Fischer
  Dam: A Hägglöf, A Olofsson, S Fischer, M Danielsson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Här brukar det alltid skrikas om medaljer....men som vanligt blir det dåligt med utdelningen.  TOTALT
  BÄSTA UTFALL: 6 Guld + 3 Silver + 5 Brons   (6+2+4)
  MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons   (3+2+3)

   
  * BÄSTA UTFALL = Om i stort sett allt går Sveriges väg.
  ** MICKES REALISM = Hur jag tror att det kommer att gå.

  Det går framåt...

  Det har onekligen hänt en del med intresset för, och bevakningen av, den Allsvenska fotbollen de senaste tio-femton åren. I dag kan vi fotbollsidioter följa varenda steg våra hjältar tar. Sydsvenskan har en reporter på plats när MFF är på träningsläger och Hasse Mattisson bjuder oss på sina egna rapporter via sin blogg. Vi får reda på att Pode sett en gepard, att Mattisson delar dubbelsäng med Asper och att Safari varit på safari. Dessutom bjuds vi på levande bilder via Sydsvenskan.se.

  För femton år sedan hade vi fått nöja oss med en liten notis längst ned på sportsidan i Sydis: "Idag åker MFF på träningsläger"....

  Helgens höjdare - vecka 1

  • Björn Lind - inte så mycket skidåkning bland "Helgens höjdare" tidigare, men Linds uppvisning i Otepää var bland det värsta jag sett.
  • Dalmore Single Malt. En 12-åring från Högländerna.
  • Löjromstoast

  MFFs Allsvenska startelva - version 1

  En viktig del av Silly Season brukar alltid vara att alla ska ta ut sina egna tilltänkta startelvor. Den ena versionen galnare än den andra, med ibland helt vansinniga gissningar och förhoppningar om nyförvärv. Jag ska inte ge mig in i den gissningsleken, utan kommer under rubriken "MFFs Allsvenska startelva" att presentera min startelva och den kommer enbart att innehålla spelare som är tillgängliga för spel vid det aktuella tillfället. Spelsystem och spelare kommer sedan under våren att förändras utifrån hur det ser ut i träningsmatcherna, samt givetvis även utifrån eventuella nyförvärv, spelarförluster och skador.

  I utgångsläget tror jag, liksom de flesta andra, att Sören Åkeby kommer att satsa på 4-3-3...så håll till godo för här kommer min första elva:

           E Hallfredsson,         N Skoog,         J Bech

           A Andersson,          A Alves,         D Andersson

  G Holgersson,        O Persson,         R Kouakou,         H Mattisson   

                                         M Asper 


  Bänken: J Sandqvist, Y Osmanovski, J Jönsson, M Pode, J Litmanen, E Ofere


  Där framme känns det helt okej och som om det så här på förhand finns ganska många alternativ. Bakåt däremot.....
  Tack, Sylvain!

  Manchester Citys back Sylvain Distin är en av mina favoritförsvarare. Jag gillar den eleganta och självsäkra stil som han representerar. Den lilla nackdelen med denna typ av spelare, där även en viss Daniel Majstorovic ingår, är att de någon gång ibland blir lite för nonchalanta. 

  I gårdagens Premier League match mot Tottenham inträffade ett av dessa ögonblick av nonchalans när Distin skulle täcka ut bollen vid kortlinjen. Det bar sig inte bättre än att Aaaron Lennon kunde sno åt sig bollen och servera Mido, som enkelt kunde göra Tottenhams första mål i matchen. Så nu har Sylvain Distin ytterligare stärkt sina aktier. I alla fall i min bok.... :-)

  Mido och Aaron Lennon var förgrundsfigurerna i matchen för Tottenham och jag måste säga att jag blev väldigt imponerad av unge Lennons insats. The Sun håller med och här kommer tidningens betyg för samtliga Spurs-spelare:

  DREAM TEAM STAR MAN: AARON LENNON (Spurs). A great attacking threat.

  Robinson 6, Stalteri 7, Gardner 6, Dawson 6, Lee 6 (Pamarot 6), Lennon 9 (Defoe 6), Carrick 7, Jenas 7, Brown 6, Keane 7, Mido 7 (Rasiak 6)


  FLER TOTTENHAM-NYHETER
  * Mido, som varit så lyckosam, försvinner nu iväg till de afrikanska mästerskapen för spel med sitt Egypten. Det lär dock inte vara helt omöjligt att han finns på planen den 14 januari mot Liverpool.

  http://www.egypt2006.com/enewsdetail.asp?newsid=777&Category=4

  * Lees knäskada från igår kommer under dagen att undersökas av läkare. Vi håller tummarna för att det inte är allvarligt.

  http://www.tottenhamhotspur.com/article.asp?hlid=350365

  *...och för er som eventuellt missat det så är Emil Hallfredsson nu helt klar för MFF:

  http://www.tottenhamhotspur.com/article.asp?hlid=350046

  http://www.mff.se/nyheter/nyhet.asp?Id=1790&KomFran=FS

  Svenska medaljer i Turin - ny uppdatering

  Här kommer en uppdatering av mina prognoser och förväntningar inför OS i Turin (2006). Förändringar sedan sist är markerade med fet stil i texten.


  ALPINT
  Herr: (OS-klara deltagare): M Larsson, J Brolenius, A Myhrer, F Nyberg, P Järbyn
  Dam: M Pietelä Holmner, A Pärson, A Ottosson, T Borssén, J Hargin, J Lindell Vikarby

  BÄSTA UTFALL*: 1 guld + 1 silver + 1 brons   (förra uppdateringen: 2+2+1)
  MICKES REALISM**: 1+0+1   (1+1+1)

  Anja verkar ha hittat formen efter en trög period. Den funna formen verkar dock inte gälla fartgrenarna. Våra andra möjliga medaljhopp är slalomherrarna. De har varit och nosat på topplaceringar, utan att hittills ha fått till någon fullträff i världscupen.


  CURLING
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 2+0+0
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Jag tror stenhårt på båda curlinglagen. De har mycket tunga meriter och stor erfarenhet och rutin. Det finns ingen anledning att skruva ner förväntningarna efter EM som genomfördes i Garmisch Partenkirchen under mitten av december. Det blev guld för damerna och silver för herrarna.


  FREESTYLE
  Herr: F Fortkord, J. Björnlund
  Dam: S Kjellin

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Trots avslitet korsband och trasig menisk så siktar Fredrik Fortkord fortfarande på att deltaga i OS. Skadad eller inte skadad spelar i och för sig ingen större roll. Sverige blir utan medaljer i Freestyle.


  ISHOCKEY
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1
  MICKES REALISM: 0+1+0

  Damerna är egentligen för dåliga för medalj, men jag ger dem en liten, liten minimal chans att kunna knipa bronset. Herrarna är bra nog för att kunna vara med och slåss om en finalplats. Stämmer det riktigt bra blir det guld. Alfredssons skada oroar dock något....


  LÄNGDSKIDÅKNING
  Herr: T Fredriksson, M Fredriksson, B Lind, P Larsson, A Södergren, J Olsson, M Larsson, J Brink
  Dam: L Andersson, A Dahlberg, E Ek

  BÄSTA UTFALL: 1+1+1
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Härlig sprintinsats i den senaste värlscuptävlingen. Herrarna slutade på platserna 1,2,4 och 5. På damsidan blev facit också helt okej med placeringarna 2, 5 och 8. På den klassiska sidan är det om möjligt nattsvartare än någonsin.


  SKIDSKYTTE
  Herr: B Ferry, C-J Bergman, M Nilsson, D Ekholm
  Dam: A-C Olofsson

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1   (0+0+1)
  MICKES REALISM: 0+1+0   (0+0+0)

  Anna Carin Olofsson går från klarhet till klarhet och hon har visat att hon har tuffheten som krävs för att vinna. En andraplats i den totala världscupen talar sitt tydliga språk. Herrarna gör ofta jämna laginsatser, så den lilla bronschansen i stafetten finns kvar.


  SKRIDSKO
  Herr: J Röjler

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Röjler fortsätter att ta stora steg i rätt riktning, men jag vågar fortfarande inte hoppas på medalj. Får han till det kan det kanske bli en poängplats.


  SNOWBOARD
  Herr: M Sandy, J Grundelius, M Blomberg, D Biveson, S Karlsson, R Richardsson, F Fischer
  Dam: A Hägglöf, A Olofsson, S Fischer, M Danielsson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Här brukar det alltid skrikas om medaljer....men som vanligt blir det dåligt med utdelningen.  TOTALT
  BÄSTA UTFALL: 6 Guld + 2 Silver + 4 Brons   (7+2+4)
  MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons   (3+2+3)

   
  * BÄSTA UTFALL = Om i stort sett allt går Sveriges väg.
  ** MICKES REALISM = Hur jag tror att det kommer att gå.

  Helgens höjdare - vecka 52

  • Nyårsfirandet i goda vänners lag, med god mat och goda drycker.
  • Spurs-Newcastle 2-0! Keep up the good work lads.
  • Söndagens sovmorgon. Härligt! :-)