Helgens höjdare - vecka 8

 • After Work med jobbet och en suverän Souvlaki på Yasso i Malmö
 • Ett trevligt besök hos mina föräldrar
 • Två guld till avslutade detta fantastiska OS. Tack ACO och Tre Kronor!

Svenskarna - dag 14

 • BRONS till Anna Ottosson. Anna har varit med och kämpat länge i toppen i världscupen, utan att få till det på något mästerskap. Otroligt kul med den fullträff Ottosson fick i andra åket som förde upp henne från trettonde till tredje plats. Anja Pärson, som låg tvåa efter första åket, fick inte till det i andra och slutade sexa. Övriga svenskor: 10 Pietilä-Holmner och 17 Lindell-Vikarby.
 • Ingen lycka för svenskorna på tremilen (längdskidåkning). Britta Norgren 28:a och A-K Strömstedt 30:e. Lina Andersson bröt.
 • Vilken målfest! Matcher mot tjeckerna brukar oftast vara målsnåla tillställningar, men så inte i detta OS. 7-3 och drömfinalen mot Finland är ett faktum.


Svenskarna - dag 12 och 13

 • GULD och BRONS i sprint! Björn Lind var totalt överlägsen och det kändes aldrig som om det var någon tvekan var guldet skulle hamna...och vilken fighter Fredriksson är!
 • Damernas sprint blev inte lika lyckad. Med sprintstafetten i färskt minne hade jag hoppats på en svenska i finalen, men det var aldrig nära. Anna Dahlberg, som var ända svenska vidare från kvartsfinalerna, kom överlägset sist i sin semifinal. En besvikelse!
 • Så fick då Anja Pärson sitt efterlängtade GULD. Hon såg aningen gladare ut efter Slalomen, än efter bronset i kombinationen... Näst bästa svenska var Therese Borssén på en åttonde plats.
 • Curlingdamerna säkrade även de en medalj. Semifinalen mot Norge avgjordes med den absolut sista stenen. Curling är faktiskt en riktigt bra TV-sport. Jag har dock en känsla av att det inte blir lika bra "live".
 • Det visade sig att Tre Kronors "läggmatch" mot Slovakien var ett bra drag. Det blev en enkel seger mot Schweiz och slutsiffrorna skrevs till 6-2.
 • Damernas snowboard (storslalom) blev som väntat ingen svensksuccé. Fischer åkte ut direkt i kvalet och Aprilia Hägglöf försvann i åttondelen.
Vilken dag onsdagen blev! Två GULD och ett BRONS och dessutom säkrade Curlingdamerna en medalj genom att ordna en finalplats...och snart börjar finalen....

Fyra timmar senare:....och visst tusan vann Sverige GULD i curling också! Vilken match och vilken spänning. Skiljeomgången var inte bra för mina nerver. Jag skakar fortfarande.

Svenskarna - dag 11

 • Så nära, men TÅ långt borta! De svenska skidskytteherrarna gjorde en fantastisk insats och det med den tilltänkte startmannen, David Ekholm, i sjuksängen. Med tanke på den otroligt tunna toppen i svenskt skidskytte var fjärdeplatsen nästan en bragd.
 • 33:a blev Johan Röjler på 1500 meter. Skridskoåkande Röjler har inte den distansen som sin favorit, så det är inte mycket att orda om.
 • Tre Kronor förlorade sin sista gruppspelsmatch mot Slovakien. Svenskarna såg väldigt loja och oinspirerade ut och det krävs skärpning till kvartsfinalen.
Det var mycket snack inför Slovakien-matchen om en eventuell läggmatch och Sveriges insats minskade inte direkt på de spekulationerna, men nu är det som det är och Bengt-Åke fick som han ville. Det blir Schweiz för Tre Kronor.


Helgens höjdare - vecka 7

 • Våra svenska anfallsess: Zlatan, Henke och Mackan fortsätter att producera i sina klubblag. Se till att bevara målformen till VM grabbar! För nu måste det väl vara tjänstefel att inte ta med Rosenberg till VM...?
 • Bowling med kompisar. Trevligt som vanligt.
 • Herrarnas skidbrons. Det är nåt visst med längdstafetter i stora mästerskap. Särskilt när Sverige som grädde på moset lyckas besegra Norge.
Det var en något försenad upplaga av "Helgens höjdare". Bättre sent än aldrig!


Svenskarna - dag 10

 • Super G var inte Anjas melodi den här gången. Det slutade med en 12:e plats. Av övrgia svenskor var Nike Bent bäst med en 21:a plats.
 • Fredrik Nyberg stod för en bra prestation som till slut räckte till en femteplats. Tyvärr ingen pallplats den här gången heller för Nyberg, som annars har gjort en av sina bästa säsonger någonsin.
 • Curlingtjejerna förlorade sin sista gruppspelsmatch, efter tidvis märkligt spel, vilket fick bl a SVTs expert Elisabet Gustafson att undra om svenskorna verkligen ville vinna matchen. Att de förlorade innebär nämligen att de slipper Kanada i semifinalen.
 • Det blev storförlust för hockeydamerna i finalen mot Kanada. Ja, jag vet att finalen knappt börjat när jag skrev det här....
Första dagen på länge utan svensk grejad medalj och det lär bli tunnsått med den varan imorgon också. Det lilla lilla hoppet står till att skidskytteherrarna får till en fullträff i stafetten.


Länkar till våra OS-medaljörer

För dig som vill veta lite mer om de svenska OS-medaljörerna kommer här länkar till deras hemsidor. Jag har inte lyckats hitta alla, så vet du om någon av de som saknas (Johan Olsson, Mats Larsson, Anna Dahlberg, Tobias Fredriksson och Björn Lind) har en hemsida, eller en blogg, så lägg gärna till adressen i kommentarsfunktionen här nedan.

Mathias Fredriksson

Lina Andersson

Anna Carin Olofsson

Anja Pärson

Anders Södergren

Damkronorna

Svenskarna - dag 9

 • Dagen började lysande med ett BRONS för de svenska längdherrarna på 4x10 km. En strålande insats som innebär att Sverige nu har tre medaljer i längdskidåkning, vilket jag inför OS hade som utfall om i stort sett allt skulle gå vår väg. Bra utdelning i skidspåret alltså och tävlingarna är inte över än....
 • De svenska curlingherrarna lyckades inte alls leva upp till mina förväntningar. Jag trodde definitivt att såväl herrar som damer skulle vara kvar i turneringen till slutspelet, men i och med förlusten mot Tyskland så är Lag Peja utslaget. Nu får vi sätta vårt hopp till damerna som sett väldigt stabila ut hittills och är klara för avancemang.
 • Tre Kronor tog sin andra raka seger. 2-1 mot USA och slutspelsplatsen är definitivt klar.

 • Imorgon håller jag alla tummar jag har för Fredrik Nyberg. Är det någon jag unnar en medalj i ett stort mästerskap så är det genomtrevlige Nyberg.


  MFF-lördag

  Lördagen inleddes med en utbildning i kund/publikvård. MFFs publikvärdar samlades i Stadionbaren redan kl 08.30. Dagen var ganska givande med diskussioner om hur vi bör uppträda för att på bästa sätt bidra till att det skapas en positiv stämning på och omkring matcherna.

  Utbildningen varade till 12.00 och därefter var det cirka 10 av oss som åkte till Heleneholm för att jobba på årets första träningsmatch. Vi stod väl mest där och såg snygga ut.... ;-)

  När matchen väl kom igång så syntes det att MFF varit inne i en tung träningsperiod. Det var väldigt segt på de flesta håll och förekomsten av organiserat spel var väldigt begränsad. Det är därför svårt att dra några slutsatser av matchen. Några iaktagelser och reflektioner försöker jag mig på i alla fall:

  * Niklas Skoog såg het ut, främst i början av matchen. Det är bara att hoppas att den 
  knäskada han ådrog sig i andra halvlek inte är av det allvarligare slaget. Vi behöver en hel Niklas Skoog i år.

  * Ulrich Vinzents (efternamnet ska tydligen uttalas "franskt"!?) gjorde en ganska bra insats på högerbacken. Mycket vårdad i sitt passningsspel.

  * Emil Hallfredsson ville väldigt mycket, men fick ut ganska lite.

  * Anders Andersson. Tyvärr visade han överhuvudtaget inget av den förbättring som nått oss via diverse otroligt positiva träningsrapporter. Det såg precis lika långsamt ut som under fjolåret. Jag börjar undra Anders...

  * Roligast hade Mattias Asper det, när han på ett elegant vis lyckade finta bort en framstörtande dansk precis framför eget mål. Tyvärr fumlade han dock ut bollen till hörna direkt. Aspers leende var obetalbart...  Svenskarna - dag 8

  • En nattsvart dag i Skidskyttet. Olofsson tappade till en 14:e plats och Nilsson föll till en 20:e. Det är bara till att bryta ihop och komma igen.
  • Fjärdeplatser är inte kul, men de svenska stafettdamerna ska verkligen ha all heder av sin insats på dagens 4x5 km.
  • Nytt BRONS för Anja (kombinationen) och sällan har jag sett en mer besviken OS-medaljör. Stabil insats av övriga svenskor (8 Lindell-Vikarby, 12 Hargin och 14 Bent).
  • Lag Norberg är så gott som klara för curlingsemi efter ytterligare en seger.
  • Erik Zachrisson diskades på herrarnas 1000 meter skridsko.
  • För Tre Kronor blev det en enkel seger mot Lettland. Jag tyckte att Foppa såg helt okej ut med tanke på att han inte spelat match på länge. Vi får hålla tummarna för att hans sargade ljumskar håller turneringen ut.
  ...och medaljvågen bara fortsätter! Ett brons i kombinationen var inte vad Anja hade hoppats på, men det kommer fler chanser. Sjäv tror jag mest på Storslalomen. Det blir minst en medalj till för Pärson, annars skulle jag bli mycket överraskad.  Publikvärdsträff 16/2

  Igår hölls årets första träff för Malmö FFs publikvärdar. Mest kändes det som ett sätt för Johnny Gyllensjö, ny arrangemangs- och säkerhetsansvarig, att få träffa oss och berätta lite om sig själv och sin filosofi. Förutom Johnnys presentation fick vi även lite information om situationen i A-truppen av Alf Westerberg. Det framkom väl inte så mycket nytt, men lite orolig blev jag när Alf sa att Jari fortfarande har "belastningsproblem". Han lät faktiskt lite tveksam till hur mycket Jari kan komma att bidra med i år (OBS! Min tolkning. Inget sades rakt ut). Desto roligare att höra Alf beskriva hur het Anders Andersson sett ut under försäsongen. Slutligen informerade polisen lite om sina befogenheter och möjligheter att ingripa i olika situationer... 

  ...och imorgon är det dags igen. Då ska vi få utbildning i kundvård. Ja, jag vet att många av er tycker att en del publikvärdar kan behöva det (inte jag så klart).... ;-)  Efter utbildningen ska jag och några kollegor inleda försäsongen med publikvärdande på träningsmatchen mot Nordsjälland. Vi ses där!

  Svenskarna - dag 7

  En medalj säkrad idag också! Sviten är intakt och vi har bra chanser även imorgon. Främst genom Pärson och Olofsson.


  10 000!

  A milestone has been nådd! The blågg has passerat 10 000 sidvisningar.

  Fortsättning följer...  ;-) 

  Svenskarna - dag 6

 • SILVER! Vilken härlig revansch för Anna Carin Olofsson och vips var min tro på ett silver i skidskytte hemma. Nu kan det dessutom bli mer.  ACO har ett fint utgångsläge inför jaktstarten.
 • Två segrar för curlingdamerna idag, efter bl a en riktig rysare mot USA i kvällsmatchen. Det ser nu riktigt bra ut. Tyvärr blev det dock förlust för herrarna mot USA. Herrarna är fortfarande med i kampen om semifinalplatserna, men det hårdnade till rejält.
 • Britta Norgren fortsätter att göra bra lopp i OS-spåren. Idag blev det en mycket fin 11:e plats på 10 km klassiskt. Det ska bli mycket spännande att följa Norgren framöver. Hennes bästa tid ska vara lagom till nästa OS. Av övriga svenskor var Elin Ek bäst med en 23:e plats.
 • I Snowboardcross blev det en kvartsfinalplats som bäst, genom Jonatan Johansson. Övriga svenskar (Blomberg och Grundelius) slogs ut i åttondelen. Inget uppseendeväckande i det.
 • Storstryk för Tre Kronor mot Ryssland. Än är det ingen ko på isen, men hoppas att det här blev en väckarklocka.
 • I konståkningen misslyckades Kristoffer Berntsson totalt.

 • Medaljvågen håller i sig och ska den fortsätta imorgon står nog hoppet till Anja Pärson i Kombinationen, eller vill möjligen Mathias Fredriksson nåt annat....?    


  Svenskarna - dag 5

  • BRONS för Anja! Störtloppet är den alpina skidåkningens Formel 1 och jag tror att Anja är nästan lika glad för ett brons i denna gren som för ett guld i Slalom eller Storslalom. Övriga svenskor på plats 17-22, något sämre än väntat. Framförallt Nike Bent hade jag hoppats lite mer på. Jag passade förresten på att ta lunch på O'Learys (Malmö) i samband med störtloppet. Det var inte bara jag som hade den tanken. Stället var helt smockfullt. Vilket idrottsintresse det finns i Sverige. Härligt!
  • Puckelpist Herrar. Här gick två av de tre svenskarna till final. Jesper Björnlunds femte plats var sensationellt bra. Han har sedan tidigare en sjunde plats som bäst i världscupen. Den så skadedrabbade Fredrik Fortkord får vara nöjd med att trots alla problem ha tagit sig till final (16:e plats i finalen).
  • Curlingdamerna vann dagens match, medan herrarna förlorade. Båda lagen ligger bra till och det ser fortfarande bra ut vad gäller avancemang till semifinal.
  • Det blev en säker seger för Tre Kronor i första OS-matchen. Skönt att storstjärnorna Alfredsson och Sundin båda fick göra mål direkt.
  Medalj för andra dagen i rad! Vilken härlig trend. Ska det hålla i sig imorgon så står hoppet nog till Anna Carin Olofsson. Åkfarten visade hon att hon hade i Distansloppet. Den stora frågan är hur det är med nerverna. Kan hon hålla dem i styr finns det ganska goda möjligheter till ett toppresultat.


  VM-biljetter!

  Jag och Anders kan börja planera för Tyskland! Jag öppnade just brevet från SvFF och vi har fått biljetter till matchen mot Trinidad/Tobago och dessutom till en eventuell svensk kvarts- och semifinal. YES!

  Det var ganska nervöst att öppna det där brevet.....

  Behöver jag nämna att jag betalade biljetterna på en gång?   ;-)

  Svenskarna - dag 4

 • TVÅ OS-GULD I SPRINTSTAFETT... och redan är min profetia om två svenska längdskidmedaljer hemma! Dessutom finns det riktigt fina medaljchanser kvar i skidspåren. Främst i de individuella sprintloppen, men efter Anders Södergrens fina Skiathlon har jag även vissa förhoppningar om att han kan vara med och kriga om en medalj på Femmilen.
 • Det blev storstryk för curlingdamerna mot Norge. Det hade jag inte väntat mig. Än så länge finns det dock gott om tid att reparera den skadan i kampen om semifinalplatserna.
 • För Peja Lindholm och hans curling-lag ser det väldigt bra ut, efter dagens seger mot favorittippade Kanada. Med tre raka segrar ska det mycket till om killarna ska missa semifinal.
 • Mattias Nilsson gladde med en åttonde plats på skidkyttarnas 10 km. Björn Ferrys 14:e plats får också betraktas som godkänt, men vad pysslade Carl Johan Bergman med? Han slutade på en 55:e plats trots felfritt skytte. Tydligen åkte Bergman med en lättare infektion i kroppen Den fjärde svensken, David Ekholm, slutade på en för honom ganska normal placering (39:a).
 • Damlaget i ishockey blev som väntat utklassade av Kanada.
 • Kombination alpint herrar: Larsson 11:a och Brolenius 18:e. Inte mycket att säga om. Våra slalomåkare deltog i kombinationen mest för att få testa OS-backarna inför deras huvudgren.

 • ÄNTLIGEN! Efter 12 års väntan kom det så inte bara ett, utan två OS-guld till Sverige. Två medaljer till varje dag under resten av OS och jag är mer än nöjd...  ;-)
   


  Nu börjar det på allvar

  Så börjar det då röra sig lite i de Himmelsblå leden så här mitt i OS. I går tog Sören äntligen fram bollarna ur förrådet och under veckan hålls årets första publikvärdsträffar. Dessutom stundar årets första träningsmatch till helgen:

  * Torsdag 16/2 (kväll) - Informationsträff för publikvärdar.

  * Lördag 18/2 (förmiddag) - Publikvärdsutbildning

  * Lördag 18/2 (13.00) - Träningsmatch MFF-Nordsjälland

  Helgens höjdare - Vecka 6

  Inställt p g a feber och förkylning......

  Dock kan jag inte låta bli att ge mig på en liten höjdare och det är självklart Zlatan. Två resoluta avslut i två raka matcher!

  Svenskarna - dag 3

  • Det gick inget vidare för Anna Carin Olofsson. Hon klarade inte pressen i sitt första stående skytte och totalt blev det hela fem missade skott och en 16:e plats i distansloppet. Frågan är om OS helt enkelt är för stort för henne att hantera, eller om det var en tillfällighet? Svar lär vi få i skidskyttedamernas nästa start som är sprintloppet (7,5 km) på torsdag.
  • Anna Olofsson lyckades som väntat inte ta sig till Snowboardens Halfpipe-final
  • Damlaget i ishockey slog ett ursvagt italienskt lag. Ska det verkligen vara så stor klasskillnad i ett OS?
  • Skrinnaren Erik Zachrisson gjorde en klart godkänd insats i sin OS-debut. Hans 20:e plats på 500 meter är ungefär vad han har kapacitet för.
  • Curling-lagen fick bra starter på sina olympiska spel. Damerna slog Kanada, som tillsammans med svenskorna, är finaltippade. Herrarna vann sina två matcher, som dock var mot betydligt enklare motstånd än det damerna stötte på.
  Slutligen...vad har vi gjort för ont för att behöva stå ut med Jan Rippe i OS-studion? Han är precis så pinsam som jag var rädd för innan spelen drog igång. Snälla någon på SVT, gör en god gärning och avlägsna Rippe från sitt ombudsuppdrag och skicka honom till valfri revyscen i Göteborgstrakten!


  Svenskarna - dag 2

  • Britta Norgren (15: plats) gjorde i Skiathlon för damer ett lopp i absolut paritet med vad hon är kapabel till. Framförallt är det roligt att hon vågar satsa allt i loppet. Övriga svenskor då.... Nej!
  • Halfpipe Herrar. Precis som väntat inga svenskar till final. De är helt enkelt för dåliga för att kunna konkurrera med världseliten.
  • I störtloppet fick Patrik Järbyn stryk av nästan allt och alla. Järbyn är med på gamla meriter och borde väl i ärlighetens namn egentligen inte fått åka med till Turin.
  • I herrarnas Skiathlon gör Anders Södergren ett fantastiskt bra lopp. Han lyckas få till säsongens fullträff i rätt ögonblick. Med lite bättre skidor så tror jag att han hade hållit undan och grejat en medalj. För Johan Olsson och Mathias Fredriksson gick det något sämre än väntat. Vad gäller Jörgen Brink så är man nu för tiden nöjd bara han lyckas ta sig i mål....
  Lite lätt motlut för svenskarna även denna andra dag. I och för sig hade jag räknat med att vi skulle stå utan medaljer efter två dagar, men något bättre resultat på vissa hålla hade jag hoppats på. Vårt första realistiska medaljläge kommer i morgon i den ganska chansartade grenen skidskytte. Anna Carin Olofsson kan vinna, men nästan lika gärna hamna på en femtonde plats. Det är bara till att hålla tummarna.


  Sebastian Larsson till VM!?

  Sebastian Larsson gjorde igår sin andra raka match från start i Arsenal. Ja, Arsenal saknar många av sina ordinarie spelare av olika orsaker och ja, Larsson lär få begränsat med speltid under resten av säsongen, men hade jag varit Lagerbäck hade jag varit väldigt sugen på att ta ut Larsson till VM. Vad jag har sett av den unge svensken så är det en passningsskicklig spelare med bra blick för spelet.

  Så, Lasse Lagerbäck, ta ett ordentligt snack med Fredrik Ljungberg om Larsson. Om Ljungberg säger ja, så låt Larsson åka med till Tyskland i sommar!


  Svenskarnas första dag

  • Det började med skidskytte för svensk del i detta OS. De svenska herrarnas lilla medaljchans finns i stafetten, men jag hade nog hoppats att någon av Ferry eller Bergman skulle kunna placera sig bland de 10-15 bästa. Nu slutade det med att Bergman blev bäste svensk på 23:e plats, vilket får anses vara sämre än väntat.
  • Damlaget i ishockey slog programenligt Ryssland och det ser ut som om det blir en kamp mellan Sverige och Finland om bronset precis som väntat, men.....damhockey är, likt damfotboll, inte min grej. Tempot är för dåligt och passningarna håller för låg kvalitet för att jag, som åskådare, ska kunna njuta av spelet.
  • En 12:e plats för Johan Röjler. Det var väl egentligen bara Johan själv som trodde at han möjligen skulle kunna blanda sig i medaljstriden. 12:e platsen var ungefär vad jag väntat mig. Kanske ett par placeringar sämre.
  • Sara Kjellin fyra i Puckelpist. Det är där någonstans hennes högsta kapacitet ligger. Tyvärr var det tre andra tjejer som var bättre idag. Klart godkänt för Sara!
  Första dagen känns väl så där. Fjärdeplatser är aldrig kul och skidskytte och skridsko bjöd inte på några positiva överraskningar utan snarare tvärtom. Det hade varit skönt med en bra svensk start i ett OS för en gångs skull....


  VM-biljetter...

  Dramat fortsätter. Jag upptäckte just att jag har fått ett mail från SvFF:

  "Ni har tilldelats biljetter till någon eller några av de matcher ni ansökt om. Faktura med exakta uppgifter om er tilldelning kommer per post under tiden 10/2 - 15/2."

  Eftersom jag ansökt till Paraguaymatchen helt själv, till Trinidadmatchen och vouchers till slutspelet tillsammans med min kompis Anders och slutiligen till Englandsmatchen och eventuell åttondel i ett gäng på fyra personer, så var uppgift ett att ta reda på vilken ansökan mailet gällde.

  Det visade sig att det var min och Anders ansökan. Så nu sitter jag här och hoppas att det är biljetter till matchen mot Trinidad/Tobago och inte vouchers till kvartsfinalen, semifinalen eller finalen. Ser man till antalet sökta biljetter är det med största sannolikhet vouchers vi har fått. Voucherna utfaller bara om Sverige går vidare till aktuell slutspelsrunda, men måste betalas i förskott. Skulle Sverige sedan åka ut återbetalas pengarna. En voucher till en eventuell svensk semifinal eller final är alltså i stort sett ett räntefritt lån till FIFA, eller.......?   Hålla tummarna

  Nu börjar en nervös vecka för många fotbollsälskare i hela vårt avlånga land. Med början idag kommer nämligen beskeden om tilldelning av VM-biljetter från SvFF att börja skickas ut.

  De flesta av oss kommer att bli besvikna (med min tur säkert även jag), men hoppet är som bekant det sista som överger människan...

  Helgens höjdare - vecka 5

  • Poker med grabbarna hemma hos oss.
  • Santa Teresa från Venezuela. En härlig lagrad rom.
  • Tottenham. Äntligen seger igen. Det behövdes verkligen i kampen om CL-platserna.

  Svenska medaljer i Turin - Sista uppdateringen (tror jag...)

  Här kommer en uppdatering av mina prognoser och förväntningar inför OS i Turin (2006). Förändringar sedan sist är markerade med fet stil i texten.


  ALPINT
  Herr: (OS-klara deltagare): M Larsson, J Brolenius, A Myhrer, F Nyberg, P Järbyn, M Hansson
  Dam: M Pietelä Holmner, A Pärson, A Ottosson, T Borssén, J Hargin, J Lindell Vikarby, N Bent

  BÄSTA UTFALL*: 1 guld + 2 silver + 1 brons   (förra uppdateringen: 1+1+1)
  MICKES REALISM**: 1+0+1   (1+0+1)

  Borssén på pallen i senaste slalomen och seger för Anja i gårdagens störtlopp. Krydda detta med Nike Bents sjätteplats igår och den suveräna andraplatsen idag och det ser bra ut för de svenska alpina damerna. Ett litet aber dock. Nike Bent är inte OS-uttagen! Fast det lär väl inte dröja särskilt länge innan hennes namn finns att läsa på SOKs hemsida, eller...? Så var det givetvis. Nike Bent är klar för OS. Anna Ottosson och Anja Pärson ligger båda topp tre efter första åket i dagens storslalom. Det lovar gott. Annars har det varit mycket antingen eller för Anja den senaste tiden. Jag hoppas på mycket antingen i Turin....


  CURLING
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 2+0+0
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Jag tror stenhårt på båda curlinglagen. De har mycket tunga meriter och stor erfarenhet och rutin. Det finns ingen anledning att skruva ner förväntningarna efter EM som genomfördes i Garmisch Partenkirchen under mitten av december. Det blev guld för damerna och silver för herrarna. Med 
  Hammerfall-videon i ryggen kan det bara inte gå fel för damerna!

  FREESTYLE
  Herr: F Fortkord, J. Björnlund, P Spett
  Dam: S Kjellin

  BÄSTA UTFALL: 0+0+1   (0+0+0)
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Trots avslitet korsband och trasig menisk så siktar Fredrik Fortkord fortfarande på att deltaga i OS. Skadad eller inte skadad spelar i och för sig ingen större roll. Sverige blir utan medaljer i Freestyle. Sara Kjellin har dock visat fin form på slutet och ligger trea i den totala världscupen. Finns det kanske möjligen en lite liten medaljchans i alla fall?


  ISHOCKEY
  Herrlag
  Damlag

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1
  MICKES REALISM: 0+1+0

  Damerna är egentligen för dåliga för medalj, men jag ger dem en liten, liten minimal chans att kunna knipa bronset. Herrarna är bra nog för att kunna vara med och slåss om en finalplats. Stämmer det riktigt bra blir det guld. Alfredssons skada oroar dock något....men inte längre! Suverän comebak av "Alfie". Damerna har dessutom visat att bronschansen inte är så avlägsen, efter bra spel i matcherna mot Finland. Näslund ut och Holmström in i herrlaget. Det tror jag är ett positivt byte.


  LÄNGDSKIDÅKNING
  Herr: T Fredriksson, M Fredriksson, B Lind, P Larsson, A Södergren, J Olsson, M Larsson, M Östberg, J Brink, F Östberg
  Dam: L Andersson, A Dahlberg, E Ek, A-K Strömstedt, B Norgren

  BÄSTA UTFALL: 1+1+1
  MICKES REALISM: 1+0+1

  Bra insatser i den senaste sprinttävlingen med segrar för såväl Lina Andersson som Björn Lind. Framförallt Lind imponerade med ett suveränt ryck som gav en överlägsen vinst. För Anderssons del är det lite synd att OS-sprinten går i fristil, eftersom hon inte är lika vass i den disciplinen. Det går fortfarande betydligt trögare för de traditionella åkarna. Anders Södergrens åkning i dagens Masstart över 30 km, med en sjätteplats som resultat, var dock ett fall framåt


  SKIDSKYTTE
  Herr: B Ferry, C-J Bergman, M Nilsson, D Ekholm, J Börjesson
  Dam: A-C Olofsson

  BÄSTA UTFALL: 1+0+1   (0+0+1)
  MICKES REALISM: 0+1+0   (0+0+0)

  Anna Carin Olofsson går från klarhet till klarhet och hon har visat att hon har tuffheten som krävs för att vinna. En andraplats i den totala världscupen talar sitt tydliga språk. Herrarna gör ofta jämna laginsatser, så den lilla bronschansen i stafetten finns kvar. Några lite sämre insatser av Olofsson efter jul. Jag tror att det nästan kan vara bra att pressen kanske nu avtar något på henne. I skidskytte är det inte bra med för mycket nerver...


  SKRIDSKO
  Herr: J Röjler, E Zachrisson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Röjler fortsätter att ta stora steg i rätt riktning, men jag vågar fortfarande inte hoppas på medalj. Får han till det kan det kanske bli en poängplats.


  SNOWBOARD
  Herr: M Sandy, J Grundelius, M Blomberg, D Biveson, S Karlsson, R Richardsson, F Fischer, M Lundmark, J Johansson
  Dam: A Hägglöf, A Olofsson, S Fischer, M Danielsson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Här brukar det alltid skrikas om medaljer....men som vanligt blir det dåligt med utdelningen.


  KONSTÅKNING
  Herr: K. Berntsson

  BÄSTA UTFALL: 0+0+0
  MICKES REALISM: 0+0+0

  Kristoffer är totalt chanslös på medalj. En 12-15 plats i bästa fall.  TOTALT
  BÄSTA UTFALL: 6 Guld + 3 Silver + 5 Brons   (6+2+4)
  MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons   (3+2+3)

   
  * BÄSTA UTFALL = Om i stort sett allt går Sveriges väg.
  ** MICKES REALISM = Hur jag tror att det kommer att gå.

  Zlatan också!

  Zlatan, vad är det som händer...? Jag brukar alltid försvara dig i alla lägen och det vill jag gärna fortsätta med! Jag vill inte att de som hävdat att det bara var en tidsfråga innan det skulle uppstå problem i Juventus ska få rätt. Det är många som menar att det är när du, Zlatan, kommit in i gruppen och känner dig hemma som bråken kommer som ett brev på posten. De säger att så var det i Malmö och så var det i Ajax och att det är samma sak som nu håller på att hända i Juve och att det bara är en tidsfråga innan det kommer att bli problem i landslaget också.

  Låt det stanna nu! Visa alla de där Majlardarna och Edströmarna att det är vi som har rätt och de som har fel. Du och jag Zlatan. Tillsammans står vi starka och går mot framtida segrar!