Yes!

Det var inte vackert och det var inte rättvist, men oj vad det var skönt! Tottenham spelade bra fotboll i ca femton minuter och det räckte för att vinna matchen mot Bolton. Nu är den hägrande fjärdeplatsen riktigt nära. Seger i skinkderbyt mot West Ham och saken är klar. Skulle nu allt gå som jag hoppas och tror i ligan så återstår sedan dramat på Stade de France i Paris den 17 maj. Det lär nog säljas ganska många Barcelonatröjor i vissa delar av London de kommande veckorna.... ;-)


Fjärdeplatsen

I skrivande stund är det ca två timmar tills dess att Tottenhams match mot Bolton inleds. Detta Bolton som på senare år blivit Spurs "bogey team". Tottenham har faktiskt förlorat de sex senaste ligamatcherna mot Bolton. Det är hög tid att göra något åt den usla statistiken!

Tottenham saknar tre mycket tongivande spelare i dagens match. Ledley King och Jermaine Jenas är skadade och Edgar Davids är avstängd. Dessutom är det mycket tveksamt om Mido kan delta i matchen och om han klarar läkarkontrollen, så lär han börja på bänken. Det kommer säkert att bli tufft, men Tottenham har en bred trupp och jag tror och hoppas att det blir seger i eftermiddag!MFF-igheter

 • Zlatan är i blåsväder igen. Han ska tydligen ha bråkat med Vieira. Enligt vad jag kan utläsa av rapporterna så var det dock Vieira som var först med att gå till handgripligheter. Oavsett vilket så är det rent ut sagt korkat att skylla hela Juventus kris på en spelare. Visst, Zlatan har inte varit särskilt bra men vem i Juventus har varit det? Vet du förresten hur många mål Zlatans anfallspartner, världsanfallaren Trezeguet, gjort i italienska ligan under Zlatans mållösa period? Hela två stycken.....

 • Tyska ligan går mot slutet av säsongen och Jon Inge Höilands Kaiserslautern ligger lite pyrt till. På onsdag väntar en mycket viktigt match på bortaplan mot bottenkonkurrenten Frankfurt. Förlust där och Höiland kommer lite närmare en tillbakaflytt till MFF. Mer om Bundesliga hittar du här.

 • Igår var det ett år sedan "Parkenskandalen" inträffade. Enligt MFFSupport har inget nytt hänt den senaste månaden, men rättsprocessen går vidare.

 • Är säsongen redan körd?

  Om man snabbt ögnar igenom diverse MFF-forum (t ex Himmelriket) så inser man snabbt att många är besvikna och irriterade över Malmös inledning av årets Allsvenska. Det krävs avgångar till höger och vänster och det döms ut spelare och värvningar som aldrig förr. Visst hade jag också önskat en bättre start, men jag tänker vara lite motvalls kärring* och i stället peka på några positiva punkter. Klagandet är det så många andra som sköter mycket bättre.

  - MFF har släppt in få mål. Vi har ett snitt på 0,80 insläppta mål per match och det är klart godkänt. Jämförelsevis så hade vi ett snitt på 0,81 insläppta mål år 2004 och det vet vi ju hur det slutade.

  - Skadorna har gett speltid åt unga spelare som Jocke Nilsson, Edward Ofere och Behrang Safari. Det är nyttigt inför framtiden.

  - Vi har faktiskt "bara" förlorat en match hittills

  - Vi ligger tvåa i Fair Play ligan.

  - Våra två kommande matcher är hemmamatcher. Segrar där och vi är med igen.


  ...för övrigt är det fortfarande i högsta grad irriterande att herrar TV-avtalsförhandlare inte lyckats komma överens än!  * Idag används ibland enbart ordet motvalls, men ursprungligen förekom det endast i frasen motvalls kärring. Det bildades 1931 som ett konstruerat personnamn, efter namn som Sandvall och Ekvall. Motvalls kärring var alltså hustru till en påhittad Motvall, samtidigt som betydelsen var densamma som idag, ”som ständigt och programmatiskt har motsatt åsikt”. Nu för tiden används uttrycket ofta utan kärringen, som t.ex. i pressmaterial från Svenska Dagbladet 2000: Det tar på krafterna att vara motvalls, Tror du inte att många uppfattar dig som motvalls?


  Riquelme - en förlorares ansikte

  Sällan har jag sett en spelare så uppgiven och förtvivlad som Juan Roman Riquelme, i gårdagens semifinal i Champions League mellan Villareal och Arsenal, och det var redan innan han hade missat matchens största chans. Det spanska hemmalaget var bättre än engelsmännen (nåja, engelsmän och engelsmän...) i matchen, men hade fram till den 88:e matchminuten inte lyckats få bollen över mållinjen. Det var då det hände. Den ryske domaren blåste en ganska billig straff till Villareal och självskriven straffskytt i hemmalaget är...ja just det, Juan Roman Riquelme. Kameran zoomar in Arsenals målvakt Jens Lehmann, som ser otroligt fokuserad och självsäker ut, för att sedan gå över till Riquelme. Det är då alla som ser närbilden på eleganten från Argentina inser att han kommer att missa straffen. Ögonen lyser av skräck, förtvivlan och ångest och hela kroppsspråket visar tydligt att han hellre hade velat vara någon annanstans. Mycket riktigt missar han straffen och idag lider jag med Juan Roman Riquelme som var så nära att bli hjälte, men i stället blev syndabock.

  Straffmissen innebär också att Arsenal tog ett steg närmare den så åtråvärda sista engelska Champions League platsen till nästa år. För Spurs del gäller det nu att själva se till att säkra fjärdeplatsen i ligan och samtidigt hoppas att Arsenal förlorar finalen i Champions League.

  ......för övrigt så var det igår premiär för IFK Hässleholm i nya division 1. Det gick inget vidare. Det blev hemmaförlust mot det tippade bottenlaget Myresjö. Mer
  här.

  ....nu finns min blogg även på bloggkartan.se

  Truppen mot Kalmar

  MFF och Sören Åkeby har presenterat truppen till morgondagens match mot Kalmar:


  Mattias Asper, Jonas Sandqvist

  Ulrich Vinzents, Olof Persson, Raoul Kouakou, Jon Jönsson, Glenn Holgersson

  Daniel Andersson, Yksel Osmanovski, Jesper Bech, Joakim Nilsson, Marcus Pode, Rawez Lawan, Afonso Alves, Behrang Safari, Edward Ofere.


  MFF är fortfarande rejält skadedrabbat och hela sex spelare finns på skadelistan (Christian Järdler, Jari Litmanen, Emil Hallfreðsson, Niklas Skoog, Anders Andersson och Hasse Mattisson). Det gäller med andra ord att ta fram glöden och kämpatakterna på riktigt allvar för att vi inte ska hamna ännu längre bak i tabellen.

  Fortfarande står vi utan PPV-avtal, vilket innebär att vi som jobbar och inte har möjlighet att ta ledigt för att åka till Kalmar missar ännu en match i årets Allsvenska. Det börjar bli riktigt tröttsamt nu...


  Helgens höjdare - vecka 16

 • Whiskyprovning med whiskyklubben. Den här gången med japanskt tema.
 • Lördagens väder. Äntligen lite vårvärme!
 • Oavgjort mot Arsenal. Även om det hade känts lugnare med en seger, så har Spurs ett litet litet grepp om fjärdeplatsen.

 • GAIS-MFF, en rapport utan fotboll...

  Matchen har det skrivits mycket om på andra håll, så här kommer en liten rapport i punktform om andra trevliga och mindre trevlig händelser runt matchen, "The publikvärd style":

  * Tråkigast - Det gäng som åkt upp med egen buss, varav en del inte ens hade för avsikt att se på fotboll. Jag uppskattar det till att det på bussen fanns ca 30 personer, samtliga killar i ålder runt 20-30 år. Ingen av dem hade MFF-prylar på sig. Som tur var hade polisen bra koll på dem redan från början och de tilläts inte ens lämna området för att ta ut pengar till inträdet. 

  Hemresan för ovan nämnda icke-supportrar blev också ett äventyr. När vi (publikvärdarna) tog ett litet matstopp på vägen hem, så kom det plötsligt upp fyra polisbilar och stannade bredvid den buss vi åkte i och vi började så smått undra om poliserna tagit fel på buss, men förklaringen till ansamlingen av poliser dök snart upp när icke-supportrarnas buss körde in på parkeringen. Tydligen så hade de varit inne på en mack och handlat och en del av dem tyckte då att de inte behövde betala, men det tyckte kassörskan som tryckte på överfallslarmet. Det blev full visitering och fotografering av samtliga bussresenärer, innan polisen lät dem fortsätta mot Malmö. Mer om detta hittar du
  här.

  * Rök och smällfritt - Inga bengaler och ingen rök. Ja, inte ens en liten chinapuff. Härligt ur säkerhetssynpunkt!

  * Sötast - De "bengalhundar" som såg till att hålla pyrotekniken borta från Gamla Ullevi. Det här kommer vi med största sannolikhet att prova i Malmö också. Det är i alla fall min förhoppning.

  Mest förvånad - var nog den överförfriskade Göteborgare som satt ovanför MFF-publiken och bråkade. Han trodde nog att han var säker där han satt, men tji fick han när polisen kom och avvisade honom från arenan.


  Arsenal-Spurs 1-1....

  ...och kampen om fjärdeplatsen går vidare! Som jag ser det är det framförallt två saker som gör att Arsenal kan kvittera:

  * Henry, så klart. Vilken spelare och vilken skillnad det är på Arsenal med och utan Henry på plan.
  * Tottenhams uppenbart defensiva inställning efter målet. Det lönar sig aldrig, aldrig att backa hem på det sättet!

  Slutligen måste jag bara kommentera situationen som föregår Spurs mål. Nu är jag visserligen part i målet, men varför ska Tottenham spela ut bollen när man har ett så pass bra kontringsläge? I min bok är det helt rätt att fortsätta spela.

  Inför Spurs-Arsenal

  Arsenal tog i veckan ett steg närmare en seger i Champions League och därmed hamnade Tottenham ett steg längre bort ifrån chansen till CL-spel nästa säsong. Imorgon spelas årets match för Spurs och det gäller att inte förlora för att även fortsatt sitta i förarsätet vad gäller den fjärdeplats i ligan som ger CL-spel, förutsatt att Arsenal inte vinner Champions League...

  Jag har under året suttit och lite i smyg småhoppats att Fredrik Ljungberg ska få göra mål igen, eftersom det kan vara bra för hans självförtroende inför VM. Det skulle inte alls förvåna mig om jag nu får äta upp det och att han gör ett par mål imorgon. Blir blir det inte så, så avgör han säkert finalen i Champions League på övertid. Allt enligt
  Murphys_lag.......

  Helgens höjdare - vecka 15


  Ack ack Kouakou

  Jag, och många med mig, har varit oroliga för kvalitén på MFFs mittbackar. Dagens förlustmatch mot Hammarby bekräftade tyvärr den oron. Raoul Kouakou kom fel i en otrolig mängd dueller, vilket bland annat resulterade i ett självmål och att Malmö måste klara sig utan Järdler* till efter VM-uppehållet. Ett konungarike för en ny mittback!

  Ingen vidare dag förresten. Påskledigheten är slut, vädret halvtaskigt och förluster för såväl MFF som Tottenham.


  *Rapporterna talar om ett okbensbrott och hjärnskakning.


  Inför MFF-Bajen

  Dags för årets andra hemmamatch och den här gången är det Hammarby som kommer på besök. Tyvärr dras Malmö med en del tunga skador och kommer till spel utan fem ganska namnkunniga spelare (Jari Litmanen, Emil Hallfredsson, Niklas Skoog, Jon Jönsson och Marcus Pode) av vilka åtminstone fyra gått rakt in i startelvan om de hade varit friska. Det blir tufft att möta Hammarby med sådana jobsposter, men samtidigt ett intressant test på bredden i MFFs trupp. Kan laget stå upp mot ett annat väntat topplag med så många duktiga spelare på skadelistan?

  Matchen börjar kl 15.00 och som vanligt gäller:

  * Kom i god tid och undvik köerna. 
  * Bespara MFF böterna och undvik att utsätta andra för fara....lämna bengalerna hemma!
  * Slutligen, ge f-n i att slåss! Låt dina känslor få sitt utlopp på läktaren i stället och sjung för MFF.

  Vi ses på Stadion. Forza Malmö!

   

  Bara två lag kvar i kampen om fjärdeplatsen?

  Efter att Blackburn just förlorat mot Liverpool, ligger Rovers nu sju poäng efter Spurs med fyra omgångar kvar av årets Premier League. Som det ser ut nu blir fjärdeplatsen en kamp mellan ärkerivalerna Tottenham och Arsenal. För Tottenhams del gäller det att ladda batterierna snabbt för efter gårdagens seger mot Everton är det imorgon dags för match mot Man United på White Hart Lane. Lite märkligt att Spurs tvingas spela två så viktiga matcher med bara två dagars mellanrum.....

  Portsmouth-Arsenal 1-1

  "We love you Portsmouth, we do! We love you Portsmouth we do! We love you Portsmouth we do, oh Portsmouth we love you!"

  Två tappade poäng för Arsenal igår och Tottenhams chanser att knipa den så hett eftertraktade fjärde-platsen i Premier League ökade. Fast blir Spurs fyra i ligan, så kan jag ge mig tusan på att Arsenal vinner Champions League och trots allt snuvar Tottenham på möjligheten till CL-spel. Det är det där med Murphys lag** som det aldrig går att bortse ifrån...och nu är det sedan en tid tillbaka till och med så illa att Spurs faktiskt ÄR Murphys lag......*


  *Danny Murphy kom till Tottenham från Charlton precis innan spelarfönstret stängde den 31 januari i år. 

  ** Murphys lag brukar kallas "lagen om alltings djävlighet" vilket dock egentligen inte är helt korrekt, utan Murphys lag formulerades 1949 av den amerikanske flygvapeningenjören kapten Edward A Murphy som sa att: "Om det finns två eller flera sätt att göra något på, och ett av dem kan ställa till katastrof, så kommer någon att göra på det sättet."


  MFF+IFK = SANT!

  Följande finns att läsa på MFFs hemsida:

  "Malmö FF tecknar utlåningsavtal
  Malmö FF har tecknat utlåningsavtal för år 2006 med sex svenska klubbar i Superettan, division 1 och division 2.

  Avtalen ger möjlighet att under året låna ut spelare från Malmö FF under kortare eller längre tidsperioder. Utlåningarna kan påbörjas och avslutas när som helst under säsongen och kan ske med kort varsel. Enligt övergångsbestämmelserna kan maximalt sex spelare lånas ut på detta sätt under året, varav maximalt två till en och samma klubb.

  Syftet är att utlåningarna ska främja våra unga spelares utveckling genom att ge dem speltid på så hög nivå som möjligt. De klubbar som kontaktade Malmö FF och som är involverade är Mjällby AIF och Trelleborgs FF i Superettan, Bunkeflo IF, Carlstad United och IFK Hässleholm i division 1 samt Lunds BK i division 2."


  Härligt! Äntligen finns det en närmare anknytning mellan mina två favoritklubbar, IFK Hässleholm och MFF*. Synd bara att avtalet gäller för max två spelare åt gången. Annars kunde IFK fått låna hela A-laget från Malmö till den 18 maj och matchen mot Djurgården i Svenska cupen... ;-)


  * Det finns även en annan gammal milstolpe i MFF-historien som sammanbinder de båda klubbarna. MFF spelade nämligen sin allra första match någonsin mot just IFK Hässleholm år 1910. Hur det gick i matchen? IFK vann med 2-1.


  PPV nu!

  Det här är ett upprop. Jag kräver att Allsvenskan visas på PPV redan till nästa omgång. Jag, och alla övriga fotbollsälskare i vårt avlånga land accepterar inte en fortsättning av detta dödläge. Visst, det är jättefint att SR sänder matcherna via webben och Skyblue.se ska ha ett stort tack för sin direktrapportering, men i längden är den här situationen ohållbar.

  SVFF, Kentaro och Sveriges alla TV-kanaler, vill ni inte döda intresset för den Allsvenska fotbollen så ta ert förnuft till fånga och lös det här nu!

  Matchen då? Tja, eftersom jag inte hade möjlighet att ta mig till Göteborg igår, så fick det bli Skyblue.se och det är som bekant svårt att uttala sig om en match man inte har sett.....Skönt med tre poäng var det i alla fall.

  I den match som trots allt gick på TV så skämde en liten grupp av Bajens supportrar ut sig genom att kasta bananer på Pa Dembo Touray. Det är alltid lika tråkigt att se uttryck för den bristande intelligens som onekligen finns hos vissa personer.


  Veckans lågvattenmärke...

  .....stod HIFs klack för i matchen mot GAIS i lördags:

  "B-B-B,  A-A-A, I-I-I, S-S-S" Ja, ni förstår själva resten. Alltså allvarligt talat, jag har hört mycket dumt komma från fotbollsklackar runt om i världen, men det här tog nog priset. Det där hade jag säkert också tyckt varit roligt någon gång strax innan dagisåldern.

  Nu förstår jag i alla fall varför de kallar sig Kärnan fans. Det har ingenting med ett visst torn i Helsingborg att göra, utan det är helt enkelt så att de dyrkar leksakstillverkaren Kärnan! ;-)


  Helgens höjdare - vecka 14

 • Ardbeg ten. Världsmästaren!
 • Premier League. Seger för Spurs, samtidigt som Blackburn, Arsenal och Bolton samtliga tappade poäng. Kampen om fjärdeplatsen går vidare.
 • Paris-Roubaix. Cykelloppet för riktiga män, med bland annat 22 kullerstensavsnitt. Igår gick tåget verkligen för storfavoriten Tom Boonen. Med ett par kilometer kvar att cykla var han tvungen att stanna för ett passerande godståg....

 • Konkurrentanalys...

  Jag fick ett ryck igår eftermiddags och beslutade mig för att utnyttja en av de förmåner vi har som publikvärdar, nämligen gratis inträde på Allsvenska fotbollsmatcher. Direkt efter slutsignalen i matchen Spurs-Man C så lämnade jag TV-soffan och tog bilen till Olympia. Väl där fick jag se Helsingborg vinna med 1-0, ett resultat som definitivt inte speglade matchbilden. I andra halvlek dominerade GAIS matchen och HIF får tacka målramen och Daniel Andersson för att de lyckades hålla undan och ta tre poäng. Hemmalaget uppträdde nervöst efter pausen och mittfält och anfall ser väldigt tunt ut och Gustaf Anderssons "bäst före datum" har passerats för länge sedan. Inte ens Henke Larsson kommer att kunna lyfta HIF till toppstrid i årets Allsvenska. GAIS då? Ja, hittills tycker jag att laget är en trevlig och positiv överraskning. Särskilt gillar jag, som jag tidigare skrivit, James Keene. Igår var han mycket nära att göra ytterligare ett kanonmål, men ribban var i vägen. Den killen kommer att oroa många försvar i år.

  En annan Keane som är i bra form är Robbie i Tottenham. Han gjorde återigen en kanonmatch när Spurs besegrade Manchester City. Matchen slutade 2-1, men det borde ha varit 3-1. Tottenham fick ett mål felaktigt bortdömt för offside. Assisterande domare, TV-kommentatorer och alla ni andra: Man kan ALDRIG vara offside om man inte befinner sig framför bollen när den spelas!


  Fågelinfluensa och italiensk tur

  Jag försökte titta lite på ishockey igår, men vem vågar titta på hockeysändningarna i Canal+ i dessa fågelinfluensatider när deras expertkommentatorer går under namnen "Ankan" och "Virus"?

  Det fick bli fotboll i stället och precis som vanligt lyckades Milan göra mål i slutet och klara sig vidare i Champions League. De italienska lagen, framförallt Milan och Juve, har antingen en makalös tur eller så är det något slags medfödd talang som gör att de väldigt ofta reser sig när de är så gott som uträknade. Lyon var värda ett avancemang, men som amerikanerna brukar säga så är det inte över förrän den feta damen sjunger.

  1-1 med mersmak

  Då var premiären avklarad och som helhet såg det lovande ut. Det var länge sedan jag såg MFF ha ett sådant kraftigt spelövertag. Per Welinder skriver på Himmelriket, angående MFF-dominansen, att "Som exempel kan man lyfta fram att i halvtid var det 15 personer som jobbade med att laga planen. 3 tog sig an Malmös sida, 2 fixade mittcirkeln och resterade 10 jobbade på Häckens planhalva." Eftersom jag var en av dem som var inne på plan och stampade, så kan jag bekräfta att det stämmer till 100%. Det var en enorm skillnad i slitage på de två planhalvorna. Jag tror bestämt att jag anar konturerna av något som på senare tid lyst med sin frånvaro...en fungerande och tydlig spelidé! Oh vad jag hoppas att jag har rätt för då blir det här en riktigt trevlig säsong.

  Matchens plus: Det går till Ulrich Vincentz. Vilken bollkontroll! Framförallt hans första halvlek var magnifik.

  Matchens minus: Solklart till de personer (3-4 st) i klacken, som stod och räckte sina fula långfingrar åt spelarna när de efter matchen kom fram och tackade för stödet. Jag kommer aldrig att kunna förstå hur någon kan kalla sig supporter och bete sig på det sättet. IQ-badboll, IQ-fiskmås eller nej förresten nu var jag dum mot fågelsläktet. En fiskmås skulle aldrig bete sig så mot någon han påstår sig älska....

  Helgens höjdare - vecka 13

  • El Classico. Vissa matcher har DET och kampen mellan Barcelona och Real Madrid är en av de största i klubbfotbollsvärlden.
  • Allsvenskan är här! Det bästa och finaste vårtecknet av dem alla.
  • Ja, vad tusan.... Det blir en dubbel för första gången någonsin: ALLSVENSKAN ÄR HÄR!

  Premiär för MFF!

  Så var det då äntligen dags! Idag premiärspelar Malmö FF hemma mot Häcken på Malmö Stadion. Som vi Himmelsblå har längtat....

  Tyvärr är det ett MFF som dras med en hel del skavanker som kommer till spel. Litmanen, Pode, Ofere, Hallfredsson och J Jönsson saknas samtliga i MFFs trupp. Med detta i åtanke verkar den startelva som presenteras i
  SDS ganska rimlig:

  Mattias Asper - Ulrich Vinzents, Olof Persson, Raoul Kouakou, Christian Järdler - Yksel Osmanovski, Jesper Bech, Daniel Andersson - Behrang Safari, Niklas Skoog, Afonso Alves
  (Ersättare: Jonas Sandqvist, Glenn Holgersson, Hasse Mattisson, Anders Andersson, Joakim Nilsson)

  Det är bara målvaktsposten som jag tycker känns osäker. Väljer Åkeby att starta med Asper, eller får Sandqvist chansen? Med försäsongen i åtanke så tror jag att Sydsvenskan har rätt och att det blir Asper som står mellan stolparna mot Häcken.


  Övrigt bra att veta för dig som ska till Stadion ikväll:

  * Stämningen på läktarna var inte lika bra under fjolåret som under guldåret 2004, vilket inte minst märktes när MFF hamnade i underläge i matcherna. Andreas Yngvesson sa bland annat efter säsongen 2004 hur förvånad han blev när sången ofta ökade i styrka direkt efter ett baklängesmål och hur viktigt det var för att få spelarna att knyta näven och komma igen. Av detta märktes tyvärr ingenting ifjol. Nu är det som tur är inte bara jag som har observerat detta. Vill du läsa mer? Kolla in Ståplatsuppropet!

  * Matchstart 19.00, men vill du slippa köa så kom i god tid! Det underlättar för alla, såväl dig som besökare som för oss publikvärdar. Vi har ju alla ett gemensamt intresse av att insläppet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

  * Är du osäker på vad du får ta med dig in på arenan? Surfa då gärna förbi här. Tänk på att PET-flaskor och termosar tillhör de saker som du riskerar att bli av med vid visiteringen.

  Vi ses på Stadion. Forza Malmö!  Våren är här!

  Våren är här på riktigt allvar...för nu har Allsvenskan startat! GAIS vann rättvist mot Örgryte med 2-0 i en halvdålig match på en urusel plan. Visst är det skönt att det nu är klart att det blir TV-sändningar från Allsvenskan, åtminstone efter VM-uppehållet, men vi som älskar och följer ett speciellt lag saknar fortfarande det viktigaste avtalet: PPV! Utan PPV-sändningar blir det ett stort steg tillbaka i tiden för oss supportrar som vant oss vid att alltid kunna följa vårt lag var de än spelar i Sverige och det oavsett om vi har haft möjlighet att vara på plats eller inte. Så snälla TV-chefer, mediemoguler och eventuellt övriga inblandade....se till att komma överens och det snabbt!

  För att kort återknyta till dagens Allsvenska premiär så kommer här några korta reflektioner:

  * Ola Toivonen (ÖIS), omtalad som jättetalangen som alla ville ha och redan utnämnd till framtida landslagsman av tränare Lukic, visade absolut ingenting. Toivonen såg tafatt och nervös ut.

  * Ailton Almeyda (ÖIS) som just kommit tillbaka efter en axeloperation kom ingen vart och byttes ut med en förmodad sträckning i baksidan av låret efter cirka 30 minuters spel. Det kanske var lika bra att han inte hamnade i MFF...

  * GAIS nyförvärv från Portsmouth, James Keene, visade sig vara en trevlig bekantskap. Jag tyckte att han på mer än ett sätt påminde om sin namne Robbie i Tottenham. Klippet i steget, det snabba tillslaget och inte minst glimten i ögat. 

  Keane

           Keene - GAIS?
  Keene

        Keane - Spurs?