Everton-Brann, bilder

Här kommer de första av de nedan utlovade bilderna. Observera gärna särskilt den härliga träläktaren på Goodison Park.

Everton-Brann 6-1
21 februari 2008
Goodison Park, Liverpool

Everton2Everton1
Ever3
Ever4
Ever9Ever5
Ever8Ever7
Ever6
Ever10

Hemma igen

Då var jag tillbaka i vardagen igen, efter en målrik Liverpoolresa.* Först, på torsdagen, såg vi Everton krossa Brann på Goodison Park och på lördagen såg vi sedan Liverpool besegra Boro med 3-2. Vi lyckades även klämma in en liten Beatles rundtur och besök på diverse pubar och restauranger. Bland annat var vi på Jamie Carraghers restaurang och gissa om mina Liverpoolfrälsta vänner blev förtjusta när vi i stort sett krockade med Jamie själv i entrén.


Helgens höjdare var annars självklart Spurs seger i Ligacupen! Äntligen en titel till Tottenham. Jag hoppas och tror att det stärker laget rejält inför avslutningen av den här säsongen och inför nästa säsong.
* bilder från resan kommer här på bloggen senare under veckan.

Sex drömmar....

...inför fortsättningen av fotbollsåret 2008:


-Att min, Anders, Morgans och Davids Liverpool-resa i nästa vecka blir lyckad.


-Att Zlatan, efter fortsatt imponerande spel i Serie A och ett lyckat EM, tilldelas Ballon d'Or.


-Att Sverige inleder EM bra för att sedan ordna avancemang till kvartsfinalen i sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, med mig (och ovan nämnde Anders) på läktaren i Innsbruck. Skulle det bli så får vi dessutom möjlighet att utnyttja våra "vouchers" till kvartsfinalen....


-Att det svenska landslaget följer upp ett lyckat EM med en riktigt stark inledning av kvalet till VM 2010.


-Att Tottenham inleder säsongen 08/09 på ett strålande sätt och är med i den absoluta toppen vid årets slut.


-Slutligen, så klart, att MFF står som slutsegrare av Allsvenskan i höst!


Afonso - Boros nya frälsare?

Pressen kommer att bli stor på vår gamle vän Afonso Alves när han nu anländer till Premier League och Middlesbrough. Det planeras välkomstceremonier med ballonger i brasilianska färger, sambaorkester och flaggor. Afonso välkomnas även som en frälsare i en mängd meddelanden som klubben fått och publicerar på sin hemsida.


Jag hoppas verkligen att han är frisk och får spela i Boros bortamatch mot Liverpool den 23 februari. Då kommer jag nämligen att vara på plats på Anfield och det hade varit riktigt kul att se Afonso bevisa att han kan leva upp till de högt ställda förväntningarna och lyckas sänka Pool!

25 miljoner!

25 miljoner är otroligt mycket pengar för ett svenskt fotbollslag. Det är ungefär vad ett lag som GIF Sundsvall omsätter på en hel säsong. Om vi antar att MFF fått minst 8 miljoner för Junior, och att de 17 miljonerna för vidareförsäljningen av Afonso stämmer, så har Malmö FF under gårdagen dragit in just denna summa: 25 miljoner!


Hasse Borg sa i intervjuer igår att MFF inte letar ersättare eftersom klubben redan har det gott beställt på anfallssidan (Ofere, J Johansson, Skoog och Toivonen). Visst, det ser OK ut men jag har svårt att tänka mig något annat än att de nya miljonerna bränner rejält i Herr Borgs ficka. Jag tycker att det är dags att ge Kalmar ett erbjudande de inte kan tacka nej till. Bjud 15 miljoner för Santin! Då har vi Allsvenskans mest allsidige anfallare, SAMT 10 miljoner mer på banken än vad vi hade i förrgår.