Helgens höjdare - vecka 17


Fel fel fel!

Jag hade så klart jättefel och Sören hade rätt.....

Fantastisk match av Malmö igår. Det bästa jag sett laget prestera på väldigt länge. Fint så, nu tar vi oss ner på jorden igen och går vidare mot nästa match.P.S. Jag vet att man ibland måste marknadsföra sina produkter, men texten "Vill du synas här?" på golfbilen som transporterar ut skadade spelare från Malmö Stadions grämatta är väl aningen magstark...?  D.S.

Inför MFF-AIK

I skrivande stund har klockan nyligen passerat 16.00 och det är mindre än 24 timmar kvar till matchstart i den för MFF så viktiga hemmamatchen mot AIK. En trolig startuppställning har presenterats av såväl Himmelriket som Sydsvenskan och ser ut som följer:

                                                                   Sandqvist

                                     Vinzents     Dixon      Andersson      Safari
 
                                            Pode           Andersson      Osmanovski
                
                                                                Toivionen
        
                                                          Junior      Johansson


Sören gör alltså ett byte. Den mot Trelleborg ganska misslyckade Jocke Nilsson får stå tillbaka till fördel för Marcus Pode. Så långt kan jag hålla med Herr Åkeby, men jag har tidigare här på bloggen propagerat för ett 4-4-2 system åtminstone så länge laget saknar Skoog och Litmanen. MFFs tränare väljer dock att fortsätta med samma typ av uppställning som tidigare. Bara att hoppas att Sören har rätt och att jag har totalt fel och att Malmö kör över AIK men en tre-fyra bollar. 

Värsta kändisspottingen...

Jag var i Stockholm igår för ett par möten. Allt började på morgonen när jag, i kön till in-checkningen på Sturup, hamnade bredvid filmvetaren, programledaren och före detta Entombed-rockaren Orvar Säfström. Orvar verkade vara pigg och på gott humör. Efter den korta flygturen till Arlanda, så hann jag knappt av planet förrän jag höll på att bli påsprungen av världens starkaste man, Magnus Samuelsson. Jisses vad den karlen är stor. Därefter var det dags för frukost, så jag satte mig på ett av caféerna på Arlanda och knappt hade jag hunnit inta min plats förrän Stefan Sauk klev fram vid disken och mycket högljutt och glatt började skämta med expediten. Han var, kanske föga överraskande, inte rädd för att synas i alla fall. Jag högg in på min bagel och skojade med min medresande kollega om att jag tydligen ser kändisar överallt idag. Ungefär samtidigt vände jag lite på huvudet och fick syn på en tjej som satt två meter bakom oss och sneglade åt vårt håll. Var det inte...? Jo, med tanke på att det stod ett märkligt fodral, som säkerligen innehöll ett gevär, alldeles bredvid henne och eftersom fodralet var märkt med hennes namn så var det uppenbarligen Anna Carin Olofsson. Därefter bar det av in till Stockholm för ett par möten. Efter förrättat värv satte vi oss på en uteservering på Drottninggatan och det tog inte många minuter innan jag fick syn på Ingvar Carlsson. Den före detta statsministern såg lugn och avslappnad ut där han stod och pratade i sin mobiltelefon. Väl tillbaka på Arlanda höll, som grädde på moset, Kay Pollak på att signera sin senaste bok. Puh... :-)

Helgens höjdare - vecka 16


4-4-2

Så här dagen efter den misslyckade utflykten till Trelleborg har jag i alla fall kommit till lite insikt. MFF klarar inte av att spela 4-3-3 med de spelare vi har tillgängliga idag. Det krävs en Skoog i gammalt gott slag, eller en frisk Jari för att den uppställningen ska fungera. Som det ser ut nu får Malmö inte fast bollen på offensiv planhalva och spelet blir för lätt för motståndarna att läsa. Därför vill jag till nästa match mot AIK se att MFF ställer upp med Järdler på vänsterbacken och då får samtidigt Safari ta steget upp på mittfältet. Om Labbe är frisk tar han platsen bredvid Daniel Andersson på innermittfältet och Yksel flyttar ut till höger*. Ut åker, jämfört med startelvan mot TFF, Toivonen och Jocke Nilsson. Så här vill jag se MFF ställa upp mot AIK:

                                          Sankan (även om insatsen mot TFF var minst sagt tveksam)

Vinzents            Dixon            Dubbel-Anders         Järdler

Yksel                 Labbe           Daniel                        Safari

                           JJ                    J


Har du svårt att hänga med i smeknamn och förkortningar ovan? Då föreslår jag en tur in på MFF.se. Fortfarande osäker? Skriv en fråga, så svarar jag så gärna! :-)


* En frisk Höiland petar Yksel.


Helgens höjdare - vecka 15

Då var det tisdag och hög tid för "Helgens höjdare".


* Poker med grabbarna. En av rundorna vanns (till allas stora förvåning ;-)   ) av Micke himself.

* Aberlour 12 år Sherry matured. Vill du vet mer om denna malt whisky? Kolla
här.

* Solen och vårvärmen.

1-0

Känslan efter MFF-segern med 1-0 mot GAIS är att det var precis den här typen av segrar Malmö inte lyckades ta ifjol. Spelet var sådär, men matchen avgörs till Himmelsblå fördel på en fast situation med en fantastiskt fin frispark av Junior.

Det bästa av allt med den start MFF fått är att det känns riktigt stabilt bakåt, vilket ju definitivt inte var fallet år 2006. Då satt vi allt som oftast med hjärtat i halsgropen så fort motståndarlaget tagit sig över mittlinjen. Faktum är att Malmö med ordinarie backlinje intakt på plan hållit nollan hittills. Det lovar mycket gott inför fortsättningen....

Hemmapremiär

När jag var liten var födelsedagar och julaftnar årets stora höjdpunkter. Dagen innan var det svårt att somna och tiden fram till den stora händelsen gick otroligt långsamt. Nu är det länge sedan den känslan infann sig vid födelsedagar och julaftnar. Det närmsta jag kommer idag är allsvenska fotbollspremiärer för MFF. Det pirrar redan i magen. Inte blir det sämre av det fina vädret som enligt DMI ska hålla i sig under hela dagen och kvällen. Nu hoppas jag bara på mycket folk, härlig stämning och seger för MFF.

Eftersom jag i år har lagt av som publikvärd ska det bli fantastiskt kul att återigen få stå i klacken under hela säsongen!

Utbyggnad av Österås IP i Hässleholm?

Följande finns att läsa på tidningen Norra Skånes hemsida, angående att Hässleholms fotbollsstolthet IFK lottats mot Helsingborgs IF i nästa omgång av Svenska cupen:

"När IFK slog Växjö Norra i den första omgången var publiksiffran 25(!) betalande ? Förhoppningsvis kan minst två nollor läggas till den siffran på Österås om knappt två veckor!"

Fler än två nollor efter de 25 är väl att önska lite väl mycket. Då får nog min gamla hemkommun skjuta till lite pengar för en rejäl utbyggnad av Österås IP... ;-)P.S. Självklart håller jag extra mycket på mina favoriter från Göinge i detta Skånederby! D.S.

MFF-igheter

Så här mitt i veckan tänkte jag passa på att presentera lite roliga och intressanta nyheter med varierande grad av MFF-anknytning. Håll till godo!

- Markus Rosenberg gjorde i söndags mål för sitt Werder Bremen och förutom målet fick han lysande kritik av den ansedda tyska fotbollstidningen Kicker. Med betyget 1,5 (Kicker använder en omvänd betygsskala) tog han plats i
veckans_lag.

- Följande intressanta information fanns att läsa på en hemsida tidigare i veckan: "Former Morocco Olympic team member Bouabid Bouden signed a two-year contract on Tuesday with Swedish club FF Malmo. The 25-year-old player has also played for Moroccan club Moghreb Tetouan, Al-Ahly of the United Arab Emirates, FAR Rabat, French club RC Lens and Denmark's OB." Vid en närmare undersökning visade sig det här så klart vara en rejäl groda. Faktan kom från en sida där någon beskrev hur han köpt Bouden till sitt lag i ett managerspel....

- Från och med i kväll lär MFF inte längre ge namn åt ett damlag i fotboll. Den sedan tidigare självständiga damfotbollsföreningen ska ikväll ta beslut om ett namnbyte. Ni som känner mig vet att jag inte är någon större fan av damfotboll och för min del känns det som ett logiskt steg att damerna nu står på absolut helt egna ben. För deras del är jag rädd för att det på kort sikt kommer att innebära att de tappar en del MFF-publik på sina hemmamatcher och får ännu lägre publiksiffror.


Helgens höjdare - vecka 14

  • Allsvenskan - så klart! Äntligen igång och det blev en klart godkänd start för MFFs del. En poäng borta mot de regerande mästarna, dessutom på hatunderlaget konstgräs, känns inte helt fel.
  • Påskledighet
  • Sill, nubbe, kavring, påsköl, påskägg.......

Premiärdags!

Äntligen! Nu är träningsmatcherna avklarade och den sista nedräkningen inför den Allsvenska premiären har inletts. För Malmös del har det varit ömsom vin och ömsom vatten i uppladdningsmatcherna. Med vinster i de två senaste står laget dock ganska starkt inför bortamötet mot Elfsborg på lördag, en match där Elfsborg som regerande mästare har det största trycket på sig. Jag tror att MFF kan spela ganska avslappnat och att man åker hem till Malmö med minst en poäng i bagaget.

Laget då? Jag tror att det lag som Sören Åkeby ställde på banan mot HBK i söndags, även är det lag som kommer att få förtroendet mot Elfsborg. Det mest intressanta och överraskande, sett till fjolårssäsongen, skulle i så fall vara att Behrang Safari petar Järdler på vänsterbacken, samt givetvis att Anders Andersson tar platsen i mittförsvaret bredvid Jimmy Dixon. Trolig startelva (4-3-1-2):

                                     Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents - Jimmy Dixon - Anders Andersson - Behrang Safari

       Yksel Osmanovski - Daniel Andersson - Joakim Nilsson

                                      Ola Toivonen

                          Jonatan Johansson - Junior


Kämpa på, Himmelsblå! Nu kör vi så det ryker.

Helgens höjdare - vecka 13

  • Seger för MFF (1-0) i sista träningsmatchen inför Allsvenskan 2007. Nu börjar allvaret snart. Härligt!
  • Seger med 1-0 blev det även för Tottenham i mötet med Reading hemma på White Hart Lane.
  • Vädret så klart!