Timmarna som skakade MFF...

...eller hur var det nu egentligen?

Inom 24 timmar kom två, för mig i alla fall, ganska oväntade besked. Först var det samarbetet med IMG som avbrutits med omedelbar verkan och sedan Zlatan som tackat nej till landslaget igen. För att börja med IMG, så vet jag lika lite som någon annan vad som ligger bakom. Ska jag våga mig på en gissning så har de helt enkelt inte lyckats sälja speciellt mycket mer än vad MFFs organisation tidigare gjort på egen hand. Det kan också ha varit som någon klok man sa att MFF tröttnat på den extremt stora och störiga IMG Pop-up som legat på MFF.se en tid. Den försvann nämligen ganska omgående efter att det avbrutna samarbetet offentliggjorts... ;-)  Skämt åsido så tror jag nog att MFF klarar sig ganska bra utan IMG och de där 600 miljonerna som MFF förlorar enligt vissa kvällstidningar är bara skitsnack.

Zlatan då? En del av mig är lite besviken på honom medan en annan del förstår honom. Den besvikna delen tycker att det nu hade varit ett perfekt läge att återvända till landslaget, med framgångarna i Inter i ryggen, och visa alla belackare hur bra han faktiskt är. Den förstående sidan inser att man till sist kan tröttna på media, förståsigpåare etc, när 90% av allt som skrivs och sägs är negativt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Zlatan är tillbaka när det så småningom är dags för tävlingsmatcher igen!

Skadeeländet - MFF version 2007.1

Då var det dags igen....försäsongen har knappt börjat och direkt kommer den första allvarliga skaderapporten. Det är jättetalangen Anes Mravac som, enligt Sydsvenskan, har ådragit sig en knäskada. I värsta fall är korsbandet av och i så fall blir Mravac borta resten av året.

Det börjar ungefär som förra året slutade alltså. Bara att hoppas att det här är slutet på eländet och inte början på ett nytt.

Upton Park

Ett besök i London kan omöjligt innehålla bara en fotbollsmatch... ;-)  Därför passade jag (och min kompis Anders) på att, förutom Tottenham-Newcastle, även se West Ham-Fulham. Det blev en målrik och spännande tillställning, som slutade 3-3.

Nedan finns lite bilder från Upton Park.

West2West1
West4West3
West6West5
West7
FOTO: Micke Blomberg


Elanga på väg tillbaka till Malmö?

Enligt danska tidningsuppgifter kan Joseph Elanga vara på väg ifrån Bröndby. Igår åkte nämligen den danska klubben på träningsläger till Kanarieöarna, men den förre Malmöspelaren lämnades hemma. Han lär tydligen bland annat ha varit sen tillbaka till Danmark efter semestern i Kamerun.

Visst, Joseph har absolut sina fel och brister, men jag hade älskat att se honom i Malmö igen, så Hasse Borg det är bara till att lyfta på luren och slå agent "Tumultu" en signal.

Back to "The Lane"

Efter nästan tre års väntan var det äntligen dags för mitt livs andra besök på White Hart Lane i söndags. Det blev en match jag sent ska glömma. Det var länge sedan jag såg Spurs spela en sådan anfallsglad och sprudlande fotboll. Det skapades chanser på löpande band och enligt statistiken ska Tottenham ha haft över 20 avslut mot mål. Trots det lyckades laget förlora mot Newcastle. Jag förstår fortfarande inte riktigt hur det gick till....

Klart är väl i alla fall att Calum Davenport inte håller måttet om Spurs ska aspirera på en plats i topp 5 och med Ledley King allt oftare på skadelistan behövs det förstärkning i backlinjen.  Jag sätter även ett stort frågeteckan till Paul Robinsons form den senaste tiden. Jag tycker dessutom inte att han ser helt "fit" ut. Ett par kilo mindre runt magen hade kanske inte skadat.


Spurs3Spurs2Spurs1
Spurs5
Spurs8Spurs7Spurs6Spurs4
Spurs11Spurs9
spurs13Spurs12
FOTO: Micke Blomberg

Toivonen och hans knä

En 20-åring med instabilitet i sitt ena knä. Är det verkligen spelaren MFF ska bygga sitt offensiva spel kring de kommande åren? Ska Malmö gå från en skadebenägen finne* till en annan? Det känns inte alls bra med en läkare som hänvisar till tystnadsplikten och Hasse Borg som vill "invänta vidare bedömning". Jag börjar få en känsla av att "10:an" i MFF är jinxad.....

*Jo, jag vet att Ola Toivonen är i Sverige "born and raised" och inte talar ett ord finska.