VAKNA!!

Nu får det vara nog! Det här börjar mer och mer likna den där onämnbara säsongen i slutet av 90-talet. För att bryta den otroligt negativa spiral MFF har fastnat i krävs en förändring, och en stor sådan. Det fungerar inte att bara köra på i gamla hjulspår. Det där med att "bara jubba på" har Malmö FF försökt med en gång tidigare och det vet vi alla hur bra det gick...så vakna upp ur förlamningen och agera nu! För det kan väl inte vara meningen att årets långsiktiga satsning går ut på att Himmelsblått ska inleda sejouren på den nya arenan i Superettan, eller....?

Ingelsten och MFF

Patrik Ingelsten, jag säger bara, Patrik Ingelsten...som den mannen springer! På något vis är han för mig en symbol för varför Kalmar FF lyckats så väl.


Jag måste säga att jag är aningen imponerad av Nannes förmåga att hitta rollspelare till sitt Kalmar. Som en betraktare utifrån känns det som om Kalmar värvar till ett lagbygge, medan MFF värvar betydlig mer ostrukturerat. Jag har en känsla av att Kalmars något mer beskedliga ekonomiska muskler tvingar dem att vara noggrannare i sin scouting.


Större ekonomiska muskler ska så klart egentligen inte få stå i vägen för ett mer strukturerat spelarvärvande, men det känns som om MFFs ledning blivit aningen bekväma. Se och lär av exemplet KFF!


Göra plats för Kim

Nu börjar väl ändå det där med att "göra plats i startelvan för Kim" gå lite väl långt. Om rapporterna stämmer startar Sverige med fyra innermittfältare på plan samtidigt mot Ungern ikväll. Någon mer än jag som är orolig för att det svenska landslaget kommer att stånga sig blodigt i mitten mot ett kompakt Ungern? Med denna uppställning känns risken för ett stereotypt och långsamt svenskt anfallsspel, utan rörelse, väldigt överhängande.