Derbydags

Dags igen för årets fotbollsmässiga höjdpunkt för oss MFFare som bor i Helsingborg. Tyvärr är det ju dock så att derbyna nu för tiden innebär en viss säkerhetsrisk för alla, kanske inte så mycket på själva arenan utan mest innan och efter matchen. Det är inte särskilt trevligt att inte kunna gå med MFF-souvenirer på sig och känna sig helt lugn och trygg, p g a ett litet antal idioter. Nu hoppas vi att det blir en så lugn kväll som möjligt och att fotbollen får stå i centrum.


...och snälla, ge f-n i att kasta in saker, för hand upp den som vill ha nät framför Norra på Stadion....


Två besked på dagens presskonferens

Jag ger mig själv ett halvt rätt i mina gissningar i föregående inlägg. Daniel Andersson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare fem år och Falcon (Carlsberg) är klar som sponsor för en av läktarsektionerna på Swedbank Stadion. Vi får alltså ha Daniel kvar som härförare i många år framöver och stadionprojektet fortsätter att framskrida. Två positiva besked!

Presskonferens idag

Malmö FF kallar till presskonferens idag kl 13.00. Då blir man alltid lite nyfiken. Jag hoppas så klart på något positivt som t ex:


-         Behrang Safari och Daniel Anderssons nya kontrakt är nu underskrivna.


-         Patrik Andersson klar för ny tjänst inom MFF.


-         Andreas Isaksson till MFF efter EM (Tack Mats Weman för det förslaget... ;-)  )


-         Klart med invigningsmatch mot Inter på nya arenan.Av ovanstående alternativ tror jag nog mest på det sistnämnda. Vi får väl se. Lite spännande är det i alla fall alltid när Malmö FF kallar till presskonferens.

Nu ska jag förklara....

...varför Kalmar vinner SM-guld i år (om ni inte redan visste det). Det är ingen vetenskap i den högre skolan, utan snarare lite sunt bondförnuft. Vinner man hemma i 93:e minuten, efter att motståndarna fått en man utvisad och resten av laget mer eller mindre skadat, då har man det flyt som krävs. Lägg till en finurlig tränare, en galen innermittfältare, en säker Bagare, Sveriges bäste Brasse, ett lass med djävlaranamma och ett ständigt växande självförtroende så står det klart: Ingen stoppar Kalmar i år.


MFF då? Ja, närmast på programmet står HBK och Norrköping. 6 poäng där och Malmö är med på allvar i toppstriden. Lätt blir det inte. Halmstad är alltid svårspelat på Örjans vall (även om MFF har ett ganska bra facit där de senaste åren) och Helsingborg fick igår lära sig att man inte ska ta segrar mot Peking för givet....

Oavgjort igen

Det börjar bli lite tjatigt nu. För fjärde gången i rad spelade MFF igår oavgjort i årets Allsvenska. Det konstiga är att det trots allt känns ganska OK. Dels beror det så klart på de väldigt lågt ställda förväntningar jag haft på årets säsong, men även på att jag tycker mig se ett embryo till något som kan bli bra på sikt. Det känns som om spelarna har fått en större tilltro till spelsystemet och stabiliteten känns betydligt bättre än tidigare. Nu tar vi Gefle och HBK...så är vi med i matchen igen på riktigt allvar!


Jag - en idrottsgalning...

Det är inte lätt att vara idrottstokig. Det gäller att hålla tunga, tidsplanering och plånbok under full kontroll för att inte missa något. Så här ser nämligen mitt liveidrottsschema ut för den senaste, och för den härpå närmast följande, tiden:27 mars  Rögle-Leksand, Ishockey (Kvalserien)


29 mars  Öresundskraft-Solna, Basketligan (Kvartsfinal)


31 mars  Malmö FF-IFK Göteborg, Fotboll (Allsvenskan)


6 april  Helsingborgs IF-Halmstads BK, Fotboll (Allsvenskan)


8 april  Malmö Redhawks-Rögle, Ishockey (Kvalserien) 


10 april  Malmö FF-Elfsborg, Fotboll (Allsvenskan)


13 april  Trelleborgs FF-Malmö FF, Fotboll (Allsvenskan)


16 april  Malmö FF-Gefle IF, Fotboll (Allsvenskan)Puh, jag blir nästan matt själv. Jag kanske skulle skaffa mig ett liv? Nej förresten, varför det? Det här är ju livet... ;-)


Sista punkten - 2 dagar försenad....

Eftersom Blogg.se behagat ligga nere i två dagar så kommer min sista inför-punkt först efter matchen. En match som lovade mycket gott! Är det så här MFF kommer att se ut i år och det även lossnar i målskyttet så kan jag lova att det inte blir den placering runt nummer 8-9 som många experter tippat. Ett orosmoment ser jag dock och det är en av mina tidigare punkter. Sankan känns inte trygg i sitt spel och blir det inte skärpning från hans sida så kommer det att smitta av sig på backlinjen. Totalt sett dock en mycket lovande premiär av Malmö FF.PUNKT 5: VI - PUBLIKEN


När MFF vann SM-guld 2004 var det som om alla hade gett sig tusan på att nu ger vi oss inte förrän vi har vunnit det här. Det var oftast gott tryck på läktarna och ganska lite av klagande och busvisslingar. Vid en hel del tillfällen snarare ökade än minskade sångens styrka efter att motståndarlaget gjort mål. Så var det definitivt inte ifjol. Det klagades och gnälldes och trycket på läktaren har totalt sett de senaste åren inte nått upp till guldsäsongens höjder. Tråkigast tycker jag är den argsinta och aggressiva ton som vissa supportergrupper visar mot spelarna efter förlustmatcher, som bland annat tar sig uttryck i glåpord, personangrepp och ramsor som "Seger, seger, vi kräver seger". Jag vet inte hut det är med er, men om jag inte har lyckats fullt ut att nå det resultat jag strävat efter på mitt jobb, så blir i alla fall inte min insats bättre nästa gång av att någon står och vrålar glåpord i örat på mig.....


Låt oss göra 2008 till en läktarfest och låt oss göra allt vi kan för att stötta laget, även om det kommer motgångar!