2 dagar kvar - punkt 4 av 5

PUNKT 4: ALLA DE BÄSTA PÅ PLAN!

Malmö FF har som jag ser det inte råd att ha en så bra spelare som Christian Järdler på bänken. Där är jag helt enig med Patrik
Andersson. MFF som lag blir bättre om det går att göra plats på plan för alla våra tre vänsterfötter. Aubynn skulle säkerligen passa ganska bra i en offensiv mittfältsroll, alternativt som renodlad anfallare.

Behrang Safari vill nog spela vänsterback, eftersom han tror på en liten chans till en plats i EM-truppen, men den lilla minimala chansen kan inte få påverka laguttagningen. I så fall är det Rolles jobb att få Behrang att acceptera en mittfältsplats.

MFF-kortisar

Jag såg att domarna till den Allsvenska premiären är uttagna och kan härmed stolt konstatera att jag vid några tillfällen ingått i samma domarteam som, inte bara en, utan två av dem (Daniel Stålhammar och Martin Ingvarsson).* Mina överlägset största meriter på en fotbollsplan, möjligen i konkurrens med när jag i samband med ett skånederby mot HIF lyckades skjuta mig till final i den numera nedlagda pausunderhållningen "Drömskottet". ;-)


....och jag noterar att MFF i sista stund beslutat sig för att skriva kontrakt med "testbrassen" André Nascimento. Om det blir en misslyckad panikvärvning eller succé får väl vårsäsongen utvisa. Det rör sig om ett lån t o m 30 juni med option på köp därefter.


*MFF- IFK Göteborg kommer att dömas av Peter Fröjdfeldt


3 dagar kvar - punkt 3 av 5

PUNKT 3: NYA TRÄNARNA


Jag gillar firma Nilsson och Grens idé om att vårda bollen och våga vänta på lägena och jag hoppas verkligen att spelarna lyckas ta till sig detta. Framförallt tror och hoppas jag att de vågar hålla kvar vid sin spelidé och att vi slipper det hattande som präglat MFFs spel de senaste säsongerna.P.S. Anders Andersson, inga
benskydd!? För böveln...

4 dagar kvar - punkt 2 av 5

PUNKT 2: KONTINUITET VS NYFÖRVÄRV


Det har talats mycket om bristen på spännande nyförvärv till MFF inför årets säsong, medan det ibland under tidigare år har klagats på för stora förändringar i truppen. Får jag välja så föredrar jag kontinuitet och stabilitet. Med det inte sagt att jag inte gärna hade sett ett par heta nya namn till under årets Silly Season, men för mycket förändringar och ommöbleringar skapar inte den trygghet som ett lagbygge behöver. Jag hoppas att år 2008 blir ett kontinuitetens gyllene år!
P.S. Det är verkligen inte ofta nuförtiden, men ikväll ska jag leka hockeyåskådare i Ängelholms ishall. Industrispionage.... ;-)


5 dagar kvar - 5 punkter kvar, nedräkningen har börjat!

Då har nedräkningen börjat på allvar och som en uppladdning inför vad som komma skall tänker jag här ta upp fem punkter som jag känner är nycklar till årets säsong för MFF.


PUNKT  1:  SANKAN


Som jag tidigare nämnt i bloggen är jag aningen skeptisk till vår kära vän från Landskrona. Håller Jonas verkligen måttet för Allsvensk toppstrid? Kommer han att fortsätta att blanda fantastiska räddningar, a la Henkeräddningen på Olympia, med tveksamma och osäkra ingripanden?


Jag hoppas att Jonas nu är ett år äldre och därmed stabilare. Det är dags nu Jonas...att bevisa att du håller som målvakt i ett topplag!


MFF-LYN, korta kommentarer

MFF gjorde en okej match i första halvlek på en mycket lös plan på Rosengårds IP. Det var spelare som föll till höger och vänster och bollar som studsade dit ingen någonsin skulle kunnat tro att de skulle studsa. Andra halvlek var betydligt sämre från MFFs sida och då var Lyn det bättre laget. Några korta kommentarer:

* En match är inte mycket att basera en av de viktigaste laguttagningarna på, men baserat vad jag såg igår så är Gabriel mitt val som mittback bredvid Anders Andersson.

* Anfallet då? Ja, det såg faktiskt ganska OK ut i första halvlek med Skoog och Johansson, men håller det för allsvensk toppstrid? Tveksamt...

* På mittfältet sliter Kapten Andersson föredömligt, men igår var det ovanligt många bortslagna bollar från hans sida. Härligt dock att se hans otroligt breda leende efter att han lyckats tunnla en spelare i motståndarlaget. I övrigt på mittfältet var Aubynn riktigt bra så länge han fanns kvar på plan (tvingades utgå skadad) och det mesta av de farligheter MFF skapade i första halvek gick via vänsterkanten. Molins och Toivonen hade det betydligt svårare och syntes inte särskilt mycket.

* Om jag är tveksam till att anfallet håller för allsvensk toppstrid är jag än mer tveksam till att vi har målvakten för det. Sankan ger inte den trygghet som försvaret behöver. Igår kom han fel i luften vid ett par tillfällen och han höll på att skänka bort ett mål när han strulade med bollen vid fötterna. Sankan såg dessutom tveksam ut vid målet. Visst, det är en praktträff som skytten får på, men Jonas står på hälarna och blir helt ställd av skottet som kommer från ganska långt håll.

* Slutligen... Järdler är för bra för bänken. Kan Rolle bara hålla honom på gott humör så att han inte lämnar nu i vår så har vi en fullgod ersättare om Safari försvinner redan i sommar.


Ingenting

"Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting"


Förutom att ovanstående är en låttext av Jocke Berg i Kent*, så är det även en riktigt bra beskrivning på MFF´s Silly Season såhär långt. Av de väntade och förhoppade nyförvärven har det hittills blivit just... ingenting.


"Men ingenting, är ingenting" fortsätter Kent och det kanske är just så det är för MFF. Ingenting är kanske inte ingenting, utan allting? Stabilitet i truppen ska inte underskattas och det kan vara där Malmö FF och det nya tränarparet hittar vinnarkonceptet i Allsvenskan 2008!
* Jag har generellt ganska svårt för Kents musik, men just "Ingenting" är ett ganska lysande undantag

Liverpool-Boro, bilder med Afonso-special

Liverpool-Middlesbrough 3-2
23 februari 2008
Anfield, Liverpool

LP3LP2
LP6
LP5LP4
LP7
LP9Lp8
Lp16Lp15Lp14Lp13LP12LP11
LP10
LP18LP17
Lp19
Lp20


...och sist, men absolut inte minst, en liten Afonso-special.

Af3AF2Af1
Af4
Af5
Af6
Af7