MFF-LYN, korta kommentarer

MFF gjorde en okej match i första halvlek på en mycket lös plan på Rosengårds IP. Det var spelare som föll till höger och vänster och bollar som studsade dit ingen någonsin skulle kunnat tro att de skulle studsa. Andra halvlek var betydligt sämre från MFFs sida och då var Lyn det bättre laget. Några korta kommentarer:

* En match är inte mycket att basera en av de viktigaste laguttagningarna på, men baserat vad jag såg igår så är Gabriel mitt val som mittback bredvid Anders Andersson.

* Anfallet då? Ja, det såg faktiskt ganska OK ut i första halvlek med Skoog och Johansson, men håller det för allsvensk toppstrid? Tveksamt...

* På mittfältet sliter Kapten Andersson föredömligt, men igår var det ovanligt många bortslagna bollar från hans sida. Härligt dock att se hans otroligt breda leende efter att han lyckats tunnla en spelare i motståndarlaget. I övrigt på mittfältet var Aubynn riktigt bra så länge han fanns kvar på plan (tvingades utgå skadad) och det mesta av de farligheter MFF skapade i första halvek gick via vänsterkanten. Molins och Toivonen hade det betydligt svårare och syntes inte särskilt mycket.

* Om jag är tveksam till att anfallet håller för allsvensk toppstrid är jag än mer tveksam till att vi har målvakten för det. Sankan ger inte den trygghet som försvaret behöver. Igår kom han fel i luften vid ett par tillfällen och han höll på att skänka bort ett mål när han strulade med bollen vid fötterna. Sankan såg dessutom tveksam ut vid målet. Visst, det är en praktträff som skytten får på, men Jonas står på hälarna och blir helt ställd av skottet som kommer från ganska långt håll.

* Slutligen... Järdler är för bra för bänken. Kan Rolle bara hålla honom på gott humör så att han inte lämnar nu i vår så har vi en fullgod ersättare om Safari försvinner redan i sommar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback