Turkisk afton

Hela dagen igår gick jag och inbillade mig att jag var i Malmö, men det visade sig under kvällen att det var fel. Jag hade hamnat i Turkiet! Malmö Stadion invaderades av turkar. Jag stod och jobbade vid insläppet till Södra läktaren och 95 % av alla vi släppte in vid vårt insläpp var av turkisk härkomst. De kom från Turkiet, hela Sverige och dessutom otroligt många från Danmark, så igår blev det en härlig blandning av svenska, danska och engelska. Den egentliga lagtillhörigheten verkade inte heller vara särskilt intressant utan jag tror att många såg det som en landskamp mellan Sverige och Turkiet, åtminstone om man ska döma av antalet lanslags-, Fenerbache- och Galatasaraytröjor.

Matchen då? Tja, efter att Jesper Bech och Daniel Andersson krockat med varandra och Besiktas fått göra 0-1, så var matchen över. De var bättre på precis allt och MFF hade inget att sätta emot. Tyvärr är det bara att konstatera att det blivit en misslyckad säsong. Hela föreningen får bryta ihop och komma igen.

Till sist....ryktet om svensk klubbfotbolls död visade sig trots allt vara aningen överdrivet. Grattis HBK! Mycket starkt att lyckas vända på steken nere i Portugal. 

MFF-Besiktas

Då var det dags för den absolut sista chansen att återställa en gnutta heder efter en säsong som varit långt under både föväntningar och förhoppningar, såväl spel- som resultatmässigt.


Ofere ska enligt hemsidan nu vara spelklar även i UEFA-cupen. Efter insatsen senast tycker jag dock att Prahl ska lämna honom på bänken och låta Pode få chansen från start. Jag ser även gärna Thomas Olsson i startuppställningen. Så här ser truppen ut:

  
 Mattias Asper, Lee Baxter -

Jon Inge Höiland, Olof Persson, Peter Abelsson, Joseph Elanga, Raoul Kouakou, Glenn Holgersson -

Jesper Bech, Daniel Andersson, Anders Andersson, Thomas Olsson, Yksel Osmanovski, Behrang Safari -

Markus Pode, Afonso Alves, Rawez Lawan, Edward Ofere


Hoppas att alla som kan tar sig till Stadion i kväll för att hjälpa pågarna till en bra insats. Tänk på att det bor många med Turkiet som ursprung i Öresundsregionen, så det kan nog bli en ganska bra kamp på läktarna också...

Äntligen landslagsdebut för mig!

Jag har fått reda på att det blivit dags för mig att göra min första landskamp på seniornivå (sedan tidigare har jag en U21-landskamp på mitt samvete)*. Det ska bli otroligt roligt och stimulerande att äntligen få chansen att visa vad jag går för.

Givetvis står förbundet för resa, mat och hotell. Det finns bara ett litet problem och det är att vi har ett temporärt "semesterstopp" på jobbet, men det löser jag med lite helgjobb.

/Micke

*  Uppdraget är att vara publikvärd på VM-kvalet Sverige-Island. Min U21-landskamp genomförde jag som bollkalle i Hässleholm i början av 80-talet.... ;-)


Inte MFFs år i år

Det var inte Malmös dag i går direkt. Först gör Göteborg 1-0, på ett mål som borde blåsts av för offside, och det i ett läge där MFF kommit in och faktiskt börjat ta tag i spelet i början av andra halvlek. Sedan avslutas alltihop med ett skott av Bech som går så mycket på insidan av stolpen som ett skott kan utan att gå i mål.

Nu var det inte bara otur som gjorde att Malmö förlorade matchen. Det saknades, som många gånger förr i år, den där lilla extra tändningen. Såg ni Selakovic och hans "fighting face"? Det brann i ögonen av jävlar anamma och vilja att vinna. De blickarna har jag saknat hos Malmös spelare i år.

Spurs vann i alla fall mot Fulham i går och det efter ett mål som var väldigt mycket misstänkt offside. Det kanske finns nån liten rättvisa i världen trots allt... ;-)

Helgens höjdare - vecka 38

  • Roberto Vacchi och Anders Adamsson. Detta fantastiska kommentatorspar var i absolut toppform under VM-linjeloppet för herrar i Madrid. Vacchi var i extas på slutet och med slutet menar jag sista halvtimmen... :-)
  • Zlatans passning till Vieira. Wow, vilken känsla!
  • Vädret får vara med den här gången också. Ska det vara så här så är hösten helt okej. 

Inför Göteborg-MFF

Det blir ingen resa till Göteborg för mig på måndag. Jag kommer inte ifrån jobbet i tid för att hinna ta mig till Götet i lugn och ro. Det får bli Canal+ hemma i soffan i stället. Jag tror att MFF har en bra chans att vinna matchen. Det känns som om det är IFK som har pressen på sig. De spelar på hemmaplan och har fortfarande en liten chans att blanda sig i segerdiskussionen. Deras hemmapublik kräver en seger... 

Derbyseger!

Där satt den! Helsingborg besegrades och matchen avgjordes, som den här typen av matcher ofta gör, av ett ödesdigert misstag av Helsingborgs försvar. Vi tackar och bockar för vänligheten! :-)

Det märktes vid visiteringen att det var färre åskådare jämfört med tidigare derbyn. Det blev aldrig några längre köer. Det berodde dock inte enbart på den uteblivna publikruschen, utan även på att vi publikvärdar fått mer resurser och att vi kanske blivit lite effektivare i vårt arbete.

Tyvärr hade någon lyckats få in rökbomber på ståplats. Jag har stått mitt i röken ett par gånger och den är inte skön att andas in kan jag meddela.  Inte all visitering i världen kan förhindra att vi får in rökbomber och bengaler på Stadion. Jag läste i Metro att IFK Göteborg testade specialutbildade "Bengal-hundar" inför senaste matchen mot DIF. Det kanske vore något att prova. 

Jag tycker att alla borde kunna gå på Stadion och titta på fotboll utan att behöva känna oro eller rädsla. Därför är det extra tråkigt att få mail likt nedanstående. Jag fick det nu på morgonen av en kvinnlig bekant som inte går på fotboll alltför ofta:

Skojigt resultat, men otäck stämning med alla supportrar runt omkring. En mff-anhängare kom bort till vår sektion och började vråla "hata Helsingborg" till några äldre män som bar hif-halsdukar. Den ilskne 20-åringen bar sig förskräckligt åt och ögonen glödde av hat. Matchen hade inte ens börjat. Till slut blev jag så arg att jag gick bort med min flagga och läxade upp honom. "Om du inte slutar bete dig så korkat, kommer ingen av oss här att vifta med våra ljusblå flaggor. Det är pinsamt. Vi skäms över såna som dig."Jag trodde inte mina ögon när han slokörat försvann därifrån. Förmodligen bara för att leta fram en bengalisk eld. Läste i tidningen att det inte blev så stökigt trots allt, men tyckte stämningen i stan var läskig efteråt. Känns som man är i en krigzon när polisen patrullerar in med all tänkbar skyddsutrustning för att hålla ordning på fotbollsfans. Hoppas du ändå fick chansen att se målen (särskilt det sista) och kom tryggt hem.

Tack för det, Cissi! Skönt att någon har lite civilkurage.

P.S. Vad tyckte ni om våra nya gula jackor...? :-)  D.S.


Huliganbråk på Svågertorp

Tyvärr verkar det som om det var planerat för en rejäl holmgång på Svågertorp i går. Enligt polisen var det ca ett 80-tal huliganer som samlats för att göra upp i nån slags pubertal förmatch till derbyt MFF-HIF. Otroligt tråkigt att gång på gång behöva läsa om sådant här. Den här gången hade polisen dock blivit tipsad och var på plats redan när helsingborgarna klev av tåget. Låt oss fortsätta att göra livet surt för de som skadar MFFs anseende och ekonomi. Hjälp till att stoppa bråken, bengalbränningarna etc. Hör du att något är på gång så ta kontakt med oss publikvärdar, Malmö FF eller Polisen.

Nu ser vi fram mot lite härlig fotbollsunderhållning ikväll!

Juve-Ascoli - spelarbetyg

Det blev bara en halvlek för Zlatan mot Ascoli. Inhoppet i andra halvlek var väl aningen oinspirerat. Därför får han följdaktligen inte heller några höjdarbetyg i tidningarna i Italien.

GAZZETTA DELLO SPORT

Abbiati 5.5; Zebina sv (Blasi 6), Kovac 6.5, Cannavaro 6, Zambrotta 5.5; Camoranesi 6.5, Emerson 6, Vieira 6, Nedved 6; Del Piero 7.5,Trezeguet 5 (Ibrahimovic 5.5).

TUTTOSPORT

Abbiati 6; Zebina sv (Blasi 6), Kovac 6.5, Cannavaro 6.5, Zambrotta 5.5; Camoranesi 5.5, Emerson 6.5, Vieira 6, Nedved 6; Del Piero 7.5,Trezeguet 5 (Ibrahimovic 5.5)

CORRIERE DELLO SPORT

Abbiati 6; Zebina sv (Blasi 6), Kovac 6, Cannavaro 6, Zambrotta 5; Camoranesi 6, Emerson 7, Vieira 5.5, Nedved 6.5; Del Piero 7.5,Trezeguet 5 (Ibrahimovic 5.5)

LA STAMPA

Abbiati 6; Zebina sv (Blasi 6), Kovac 5.5, Cannavaro 6.5 Zambrotta 5.5; Camoranesi 5.5, Emerson 6.5, Vieira 5.5, Nedved 65; Del Piero 7,Trezeguet 5 (Ibrahimovic 5.5)


CORRIERE DELLA SERA

Abbiati 6.5; Zebina sv (Blasi 7), Kovac 5.5, Cannavaro 6 Zambrotta 6; Camoranesi 6, Emerson 6.5, Vieira 5, Nedved 6; Del Piero 7,Trezeguet 5 (Ibrahimovic 6)


LA REPUBBLICA

Abbiati 6; Zebina sv (Blasi 6), Kovac 6, Cannavaro 6.5 Zambrotta 5.5; Camoranesi 5.5, Emerson 6.5, Vieira 5.5, Nedved 6; Del Piero 7.5,Trezeguet 5.5 (Ibrahimovic 5.5)


Helgens höjdare - vecka 37

  • Vädret i lördags. En härligt solig höstdag som jag avnjöt på golfbanan.
  • Bunnahabhain 12 Year Old i solnedgången hos mina föräldrar. 
  • Robbie Keane - underbart mål för Spurs mot Villa.

Derbydags

Då är det dags för derby mot HIF på tisdag. En riktig prestigematch och är det någon match under säsongen som absolut inte ska förloras så är det just Skånederbyt mot Helsingborg, så kämpa tills ni dör pågar!

Publikvärdssamling kl 16.00. Det blir nog svårt för mig att hinna till det, särskilt som det nu är budgettider på jobbet. Jag ska försöka ta mig till Stadion så fort det är möjligt. Det jag kan lova är att jag och mina kollegor ska göra vårt bästa för att skapa en så bra atmosfär som möjligt runt och på arenan. Vi klarar det dock inte själva och utan hjälp från alla er som kommer på tisdag, så spelar det ingen roll hur hårt vi sliter. Ta därför med ert absolut bästa och fredligaste fotbollshumör till matchen! :-)

Seger i Turkiet!!

Ibland är det jobbigt att vara på möte på kvällen, men efter två timmars idogt "Wapande" var det äntligen klart! MFF lyckades besegra Besiktas. Härligt med lite revansch efter de senaste dagarnas turbulens och negativa tidningsrubriker. Nu ska vi bara få ner spelarna på jorden så att MFF lyckas knyta åt säcken i returen om två veckor.

Filmavtal=vansinne

Detta har inte mycket med fotboll att göra, men jag kan inte låta bli att kommentera det nya filmavtalet som slutits mellan regeringen och filmbranschen. Avtalet innebär på tre års sikt nästan ca 100 miljoner kronor extra per år till stöd för filmproduktion. "Filmnissarna" har dessutom mage att anse att det är underfinansierat!! Är det ingen som vill se filmen, så att det betalar sig att producera den, så låt bli att spela in den! Samma regler och förutsättningar ska gälla för alla branscher!

Höga betyg för Zlatan i italienska tidningar

Återigen en bra match av Zlatan i Champions League. Synd att han inte får kröna insatsen med ett mål. Det blir genomgående bra betyg i de italienska tidningarna, med ett snitt på 7,16. Bäst i laget! 

GAZZETTA DELLO SPORT

Abbiati 5.5; Blasi 7, Kovac 6.5, Cannavaro 6.5, Zambrotta 6; Emerson 6, Camoranesi 6.5 (Giannichedda sv), Vieira 6.5, Nedved 6.5; Trezeguet 7 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 7.

TUTTOSPORT

Abbiati 5.5; Blasi 6.5, Kovac 6.5, Cannavaro 6.5, Zambrotta 6.5; Emerson 6.5, Camoranesi 6.5 (Giannichedda sv), Vieira 6, Nedved 6.5; Trezeguet 7 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 7.

CORRIERE DELLO SPORT

Abbiati 5.5; Blasi 7, Kovac 6.5, Cannavaro 6.5, Zambrotta 6; Emerson 6.5, Camoranesi 7 (Giannichedda sv), Vieira 6, Nedved 6.5; Trezeguet 7 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 7.

LA STAMPA

Abbiati 5.5; Blasi 6.5, Kovac 7, Cannavaro 6.5, Zambrotta 6.5; Emerson 6.5, Camoranesi 6.5 (Giannichedda sv), Vieira 5.5, Nedved 7; Trezeguet 7 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 7.5.

CORRIERE DELLA SERA

Abbiati 5.5; Blasi 7, Kovac 6.5, Cannavaro 7, Zambrotta 6.5; Emerson 7, Camoranesi 7 (Giannichedda sv), Vieira 5.5, Nedved 7.5; Trezeguet 7 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 8.

LA REPUBBLICA

Abbiati 5.5; Blasi 7, Kovac 6.5, Cannavaro 6.5, Zambrotta 6; Emerson 6, Camoranesi 6 (Giannichedda sv), Vieira 4.5, Nedved 7.5; Trezeguet 7.5 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 6.5.

Bloggi och MFF

Det verkar som om luften gick ur både Bloggi.se och MFF efter den trista förlusten mot Djurgården i måndags. Sedan dess har det nämligen varit omöjligt att komma åt min blogg. Därför finns jag nu här. Det fanns i alla fall en rolig detalj med matchen på Stockholm Stadion och det var faktiskt en Djurgårdsbanderoll med texten: "ELANGAS KVINNOSYN, PRAHLS ÖGON, SKOOGS TÄNDER - NÅGOT ÄR JÄVLIGT SNETT I MALMÖ!".....

Första inlägget

Eftersom bloggi.se strular så finns, i alla fall för tillfället, min Blogg "Publikvärdens värld - Malmö FF" här under blogg.se. Vi får väl se om det är tillfälligt eller permanent....