Innebandy - epilog

Det visade sig att mina allmänna sportkunskaper inte var så dåliga i alla fall. Warberg lyckades ganska enkelt besegra Helsingborg i den direkt avgörande femte kvartsfinalen och därmed blev det Warberg som avancerade till semifinal.  

FC Helsingborg har de senaste åren haft en fantastisk publikutveckling och är idag näst största lagidrott i staden, åtminstone sett till åskådarantal. Den för innebandyn glädjande publikökningen medför även att man för första gången börjar se ett problem med publikens beteende. Det började redan i den andra kvartsfinalen i Helsingborg när någon förvirrad ungtupp tog sig fram till Warbergs målvakt och drämde en badboll i skallen på den ganska förvånade burväktaren. Den lilla incidenten ansåg jag inte vara alltför allvarlig, men med tanke på vad samma målvakt fick utstå inför matchen igår framstår händelsen i en helt annan dager. Chansen att få tag på den idiot som mordhotade Warbergs målvakt Peter Sjögren får väl tyvärr anses som minimal. Skulle det dock lyckas anser jag att personen ifråga, förutom ett rejält civilrättsligt straff, bör portas från allt vad idrottsarenor heter för all överskådlig framtid. Den engelska fotbollen är här ett föredöme. Den så kallade supportern som nyligen attackerade Frank Lampard på White Hart Lane i London lär aldrig någonsin få sätta sin fot på den arenan igen.


Innebandy-Sverige har nu en jättechans att inte göra samma misstag som t ex fotbollen och vänta för länge med insatser mot dessa oönskade element. Var proaktiv och sätt hårt mot hårt innan det hinner gå för långt! 


Förlust mot Nordirland

Som jag misstänkte och skrev igår blev Nordirland en svår motståndare. Tyvärr till och med för svår. Sverige fick aldrig igång något ordnat spel. Det mest beklämmande var att vi inte ens lyckades skapa något framåt under den sista kvarten. Det bara måste Sverige klara av i underläge mot ett lag av Nordirlands kaliber.

Skönt i alla fall att MFF vann mot Falkenberg (2-0) så att fotbollsmörkret, den 28 mars 2007, inte blev helt totalt... 

Varning för Nordirland!

Ikväll ställs det svenska fotbollslandslaget mot Nordirland i en tuff bortamatch i EM-kvalet. Till skillnad mot vad många tycks tro kommer det inte att bli någon enkel historia. Sverige brukar ha ganska svårt mot den här typen av stenhårt arbetande brittiska lag. Exempelvis satte Skottland, på 90-talet, käppar i hjulet för våra svenska hjältar och inte bara en gång utan två gånger. En av de förhatliga 1-2orna under VM i Italien 1990 kom mot just Skottland och sedan fortsatte skottarna att vara besvärliga genom att störa våra planer att ta oss till VM 1998. Efter att bland annat ha slagit Sverige med 1-0 på hemmaplan var det Skottland, tillsammans med gruppsegraren Österrike, som gick vidare till slutspelet i Frankrike. Som om det inte var nog med det så har Sverige dessutom förlorat de två senaste landskamperna mot Irland och det utan att lyckas göra något mål framåt. 0-3 förlusten i mars 2006 sitter fortfarande alldeles för färskt i minnet. England då, tänker säkert någon. England brukar Sverige ha lätt för. Ja visst, men det är stor skillnad. England är ett mer spelande lag och i de matcherna är dessutom Sverige underdog. Det brukar passa blågult betydligt bättre.

Jag tror alltså att det kommer att bli mycket tufft att vinna ikväll. Lyckas grabbarna med det ska de ha en stor eloge.

Helgens höjdare - vecka 12


Så långt räckte mina sportkunskaper....

Vad var det nu jag skrev i mitt innebandyinlägg? Jo så här var det... "Inte för att jag är någon innebandyexpert, men mina allmänna sportkunskaper tror jag räcker för att kunna se att Warberg har ett mer komplett lag och ett något större och bättre organiserat spel i laget. Mitt tips är att Warberg vinner de två kommande matcherna och avancerar till semifinal relativt enkelt."

Givetvis vann då Helsingborg igår borta mot Warberg. Som min kompis Anders skrev i ett mail så ska jag nog hålla mig till att leka fotbollsexpert.

Nog om innebandy (i alla fall för tillfället). Efter träningslägret på Cypern, som innehöll två förluster, är nu MFF hemma i Sverige igen och imorgon är det dags för ännu en träningsmatch. Denna gång mot Lyn. Även om jag brukar hävda att det inte är bra att vinna för många matcher innan allvaret börjar, p g a att man vaggas in i en falsk säkerhet, så är motsatsen inte heller bra. Därför hoppas jag på en klar seger imorgon. Vad säger ni grabbar? Det ska väl inte vara några problem...?

Helgens höjdare - vecka 11

* Paul Robinson. Spurs målvakt blev målskytt mot Watford på en frispark slagen i höjd med eget straffområde. Har du missat målet hittar du det här. Det var faktiskt inte första gången Robinson gjort mål. När han spelade i Leeds satte han ett elegant nickmål som du hittar här.

* Zlatan Ibrahimovic. Jo då, han får vara med den här veckan också. Två mål blev det mot Ascoli. Ett kort sammandrag av matchen, inklusive målen, bjuds vi på här.

* Whiskyprovning i whiskyklubben Kärnan. Den här gången med irländskt tema.

En fotbollsnörd goes innebandy

Igår var det dags att lägga ytterligare en idrott till samlingen av elitidrotter jag sett live. Inför ett nästan fullsatt Idrottens Hus (2119 åskådare) möttes hemmalaget FC Helsingborg och gästerna Warberg i en mycket intensiv kvartsfinal i SM-slutspelet. Det var riktigt spännande fram till mitten av den tredje och sista perioden. Då gjorde gästerna ett rejält ryck från ställningen 2-3 till slutresultatet som kom att bli hela 2-8.

Inte för att jag är någon innebandyexpert, men mina allmänna sportkunskaper tror jag räcker för att kunna se att Warberg har ett mer komplett lag och ett något större och bättre organiserat spel i laget. Mitt tips är att Warberg vinner de två kommande matcherna och avancerar till semifinal relativt enkelt.


Några iakttagelser från en fotbollsnörds innebandydebut:


* Jag blev förvånad över hur fysiskt spelet var. Spelare flög till höger och vänster och det small ordentligt runt sargerna. Jag har alltid tyckt att det verkat som om spelarna inte får röra varandra alls när jag sett sporten på TV tidigare. Fel av mig....


* Gastutor borde vara förbjudna på samtliga idrottsevenemang. Särskilt de som hålls inomhus! Nu var det någon förvirrad stackare som gått vilse från nån ödslig speedwaybana och irrat sig in i hallen.

* Speakern....alltså allvarligt talat. Det blir bara pinsamt när mannen med mikrofonen försöker få igång publiken genom att med jämna mellanrum uppmana till applåder och hejarop genom att skrika "hemmapubliiiiiikeeen!!!" Dessutom envisades människan med att skrika så högt att ett par öronproppar definitivt hade varit att rekommendera.

* Intensivt spel. Det händer saker hela tiden och den tekniska skickligheten imponerar allt som oftast.

* Nationalsång. Jag förstår inte varför det ska envisas med nationalsång på matcher mellan två klubblag från samma land. Det känns helt fel. Det är nog ett Helsingborgsfenomen...

* Det finns innebandyhuliganer! Rätt vad det var, när Warbergs målvakt stod precis ute vid läktaren och spelet var avblåst, kommer en kille rusande från läktaren och drämmer en badboll i huvudet på målvakten. Badbollsmannen rusar tillbaka upp på läktaren och säkerhetspersonalen lyckas inte få tag på honom. Speakern går även ut med en obetalbar uppmaning till publiken i samband med badbollsincidenten. Jag garanterar att jag inte har hört den här förr och lär väl aldrig få göra det igen: "Vi vill uppmana hemmapubliken att sluta kasta in badbollar på planen!"

* Innebandy är en riktig "Svennesport".  Enbart en spelare i något av lagen har ett namn som klingar utländskt, Kimmo Eskelinen. Eskelinen är svensk landslagsman......

Helgens höjdare - vecka 10

* Min nya bil hämtades ut i fredags!

* Zlatan (igen...)! Ny assist och nytt mål i Serie A. Bäst i världen för tillfället...?

* Anders Pålsson. Mannen, myten, giganten! Efter våra idoga och resultatlösa försök i fredags att ordna biljetter till Danmark-Sverige i Parken hade jag nästan givit upp, när Anders ringde nu på morgonen och sa att han lyckats ordna två biljetter till matchen (som i Danmark sålde slut på 24 minuter)! Hedersomnämnande, guldstjärna, "You name it"!  :-)Helgens höjdare - vecka 9

Då var det dags att återuppliva en gammal favorit som av oklar anledning legat nere ganska länge. Jag ger er comebackande..... Helgens höjdare!

*
MFF-Nordsjälland. En riktigt trevlig träningsmatch

* Zlatans assist. Världsklass! Har du missat den? Kolla här. (Målet hittar du här.)

* Tottenham Hotspur. Två gånger såg det hopplöst ut mot West Ham och två gånger lyckades Spurs vända.


P.S. Har du missat de gamla höjdarna? De finns här och här.


MFF-Nordsjälland 2-1

Ett bilddokument från en ganska trevlig träningsmatch på Heleneholms konstgräs:MFF8
Anders och Daniel diskuterar.


MFF7MFF6MFF5MFF4MFF3MFF2
"Berra" som vänsterback igen. Han klarar det ganska bra,
men har lite svårt med positionsspelet emellanåt.


MFF1
Anders Andersson - tyvärr allt som oftast lite för långsam.


MFF9
Jimmy Dixon på väg ut i halvtid, skadad, mellan två oroliga assisterande
tränare.


MFF12MFF11MFF10
Bänken följer intresserat vad som sker.


MFF13
För en del kan till och med 40 kr vara för mycket... ;-)


MFF18MFF17MFF15MFF14
Två mössprydda herrar njuter av ölen och spelet.


MFF16
Ofere biter i gräset efter ytterligare en missad målchans. Det blev några
stycken för "Eddie" som annars gjorde en bra match.


MFF19
Ulrich Vinzents pustar ut efter matchen.


FOTO: MICKE BLOMBERG

Zlatan tillbaka!

Då kom det idag nya (och i alla fall för mig) glädjande besked. Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget! Bara att hoppas att han inte skräms bort igen av den svenska övernitiska presskåren som allt för ofta är alldeles för skeptiskt inställd till allt som inte följer deras förprogramerade mall för hur saker och ting ska vara.

Kan inte undanhålla er följande, som nu, fredag eftermiddag, finns att läsa på 
BT.dk i marginalen till en artikel med namnet "Zlatan vil spille for Sverige igen". Ganska lustiga turer... :-)

30.01.07 Zlatan siger igen nej til Sverige
03.11.06 Zlatan siger ja til Sverige
27.09.06 Zlatan ville med - landstræneren sagde nej
04.09.06 Smidt ud af landsholdslejr efter bytur