Svenska medaljer i Turin

I kategorin "Inför OS" kommer jag att publicera mina prognoser och förväntningar inför OS i Turin (2006). I detta första inlägg kommer jag att presentera en genomgång av hur jag ser på svenskarnas medaljchanser. Vinteridrottarna har som ni vet precis kommit igång med sina säsonger och förutsättningarna lär förändras betydligt under resans gång. Jag kommer därför att återkomma med nya prognoser åtminstone var tredje vecka.

ALPINT
Herr: (OS-klara deltagare): M Larsson, J Brolenius, A Myhrer, F Nyberg
Dam: M Pietelä Holmner, A Pärsson, A Ottosson, T Borssén, J Hargin, J Lindell Vikarby

BÄSTA UTFALL*: 2 (guld) + 2 (silver) + 1 (brons)
MICKES REALISM**: 1+1+1

Anja har många medaljchanser och hon kan ta fyra-fem medaljer. Även slalomherrarna har viss medaljchans. Jag tror dock bara att det blir Anja i den alpina truppen som kommer hem med medaljer.


CURLING
Herrlag
Damlag

BÄSTA UTFALL: 2+0+0
MICKES REALISM: 1+0+1

Jag tror stenhårt på båda curlinglagen. De har mycket tunga meriter och stor erfarenhet och rutin.


FREESTYLE
Herr: F Fortkord
Dam: S Kjellin

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Tyvärr, här kammar vi noll.


ISHOCKEY
Herrlag
Damlag

BÄSTA UTFALL: 1+0+1
MICKES REALISM: 0+1+0

Damerna är egentligen för dåliga för medalj, men jag ger dem en liten, liten minimal chans att kunna knipa bronset. Herrarna är bra nog för att kunna vara med och slåss om en finalplats. Stämmer det riktigt bra blir det guld.


LÄNGDSKIDÅKNING
Herr: T Fredriksson, M Fredriksson, B Lind, P Larsson
Dam: L Andersson, A Dahlberg

BÄSTA UTFALL: 2+1+1
MICKES REALISM: 1+0+1

De traditionella åkarna har inlett säsongen på ett riktigt uselt sätt. Som jag ser det finns det i dagsläget bara ett möjligt medaljhopp där och det är herrarnas stafettlag (även om chansen känns väldigt liten). Medaljerna kommer våra sprintåkare att bärja.


SKIDSKYTTE
Herr: B Ferry, C-J Bergman
Dam: A-C Olofsson

BÄSTA UTFALL: 0+0+1
MICKES REALISM: 0+0+0

Svårtippat i och med att säsongen just startat och skidskytte är en väldigt "ryckig" sport. Här bör det dock finnas en liten medaljchans, främst genom Anna-Carin Olofsson.


SKRIDSKO
Herr: J Röjler

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Röjler verkar ha gått framåt en hel del, men här räcker han inte riktigt till.


SNOWBOARD
Herr: M Sandy, J Grundelius, M Blomberg, D Biveson, S Karlsson
Dam: A Hägglöf, A Olofsson, S Fischer

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Här brukar det alltid skrikas om medaljer....men som vanligt blir det dåligt med utdelningen.TOTALT
BÄSTA UTFALL: 7 Guld + 3 Silver + 4 Brons
MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons

 
* BÄSTA UTFALL = Om i stort sett allt går Sveriges väg.
** MICKES REALISM = Hur jag tror att det kommer att gå.


IMG och MFF

Det var alltså samarbetet med IMG, som den hastigt annonserade pressträffen avhandlade. Avtalet sträcker sig över tre plus tio år. Så här spontant tycker jag att det låter ganska bra, men skulle vilja ha fler detaljer innan jag bildar mig en slutlig uppfattning i frågan.

Diverse

Tillbaka på jobbet igen, även om jag väl har varit piggare. En liten fågel viskade just följande:

"Malmö FF kallar till Presskonferens idag tisdagen den 29 november 2005 på Radisson SAS Hotel, Östergatan 10 klockan 16.00"

Nyförvärv? Den nya stadion? Det ska bli intressant att se vad det gäller.

Imorgon är det tänkt att jag ska göra debut som hockeypublikvärd. Inför derbyt i Malmö har MIF undersökt möjligheterna att få hjälp med extra publikvärdar från MFF och vi är några stycken som har lovat att ställa upp. Ett litet aber bara och det är min förkylning, men jag hoppas att jag ska vara tillräckligt bra imorgon. 

Helgens höjdare - vecka 47

Här kommer en något febrig version av Helgens höjdare. Jag lyckades dra på mig en rejäl förkylning i Polen, där jag varit hela helgen på resa med MFFs publikvärdar. Som tur var började förkylningen inte kännas ordentligt förrän i går (söndag). Här kommer höjdarna:

* Lördagens middag på en trevlig restaurang med bra mat och en fantastisk stämning.
* Marknaden i Swinoujscie. Riktigt stor. Kul att gå runt där och titta.
* Bra prisläge i Polen!

Hände det inget intressant då? Nej, det var relativt fritt från skandaler. Det värsta var väl ett migränanfall, en nakeninsomning på toalettstolen och några missade frukostar. Mycket värre än så blev det inte.

....och nej, man får inte plocka spriten själv i Polen! ;-)Dubbla lojaliteter

Min hjärna gick i spinn i går kväll. Jag klarar inte av att titta på Royal League. Varför? Jag vet helt enkelt inte vem jag ska hålla på! Jag är inte speciellt förtjust i Djurgården och IFK Göteborg och jag vet att segrar gör dem starkare ekonomiskt och därmed till större potentiella hot mot MFF, men ändå så kan jag inte låta bli att hoppas en liten gnutta på att de ska tvåla till de självgoda danskarna och de hurtfriska norrmännen. Så vid varje målchans förs det en inre kamp i min hjärna "JA! NEJ! KANSKE...eller FAAAN".  Hittills är kampen oavgjord och det tär på mig psykiskt. Den som vet hur jag kan komma ur detta helvete får gärna höra av sig med tips. Tills dess blir det inget mer Royal League för mig...eller kanske nån enstaka match då och då i brist på annat...

Nog om det eländet. I kväll drar 25 glada MFF-publikvärdar iväg på en weekendresa till Polen. Jag utlovar en rapport på måndag i samband med "Helgens höjdare". Det kan bli läsvärt. Tills dess...Trevlig helg!


Årsmöte MFF Support Hbg

På måndag (28/11) är det dags för årsmöte i MFF Supports lokalavdelning i Helsingborg. Föreningen växer ständigt och vi hoppas på bra uppslutning vid mötet.

Fjolårets årsmöte blev väldigt uppskattat. Bland annat gästades vi då av Louay Chanko och Masse Magnusson. Masse valdes in som hedersledamot i föreningen och "Lolo" förärades MFF Support Hbgs pris till årets spelare. Valet av Chanko ter sig idag aningen misslyckat och vi får hoppas att årets, ännu ej presenterade, pristagare går en ljusare framtid till mötes i MFF... :-)

...så hjärtligt välkomna till mötet alla MFFare i Helsingborg med omnejd. Vi kan inte utlova lika celebra gäster som i fjol, men väl en stunds trevlig samvaro med Himmelsblå vänner.


LolooMasse

Masse och Lolo från MFF Support
Hbgs årsmöte 2004.

Helgens höjdare - vecka 46

  • En 15-årig Glendronach på fredagskvällen
  • Lördagens "Tura"
  • Zlatans 2-0 mot Roma. Världsklass! Här kan du se målet:
http://www.raisport.rai.it/RaiSport/pub/static/86800/DaSabatoSprintdel19Novembre2005RomaJuventus_1.ramNästa helg är det dags för MFFs publikvärdar att ge sig ut på årets publikvärdsresa. Den här gången blir det en weekend i Polen, så nästa veckas höjdare kan bli intressanta... ;-)


Helsingborg!!!

Eftersom jag bor i Helsingborg får jag ofta ta lite skit i MFF-kretsar. Jag förstår till fullo att det kan vara kul att pika mig för det och jag tycker faktiskt själv att pikandet kan ha sina poänger. Vad jag däremot inte förstår är att någon hatar ett fotbollslag så mycket att man till slut hatar hela det lagets hemstad och allt den står för. För att skapa en bättre bild av Helsingborg, så kommer därför här några trevliga tips om vad Helsingborg har att erbjuda... :-)

Helsingborg utan en tura det går bara inte....

http://www.tura.scandlines.se/

...bästa puben...

http://web.dunkermatsalar.com/

...bästa Thai-restaurangen...

http://www.thaicorner.se/

...bästa pizza i stada (och inte bara i stada)...

http://www.lapizza.dk/
http://expressen.se/index.jsp?d=735&a=469549

...bästa sommarrestaurangen. Ligger fantastiskt precis i vattenbrynet. God mat och mycket mat...

http://www.utposten.com/sillen.htm

...något för den som gillar växter och natur...

http://www.sofiero.helsingborg.se/

http://www.museum.helsingborg.se/fredvxt.htm

...och slutligen den absolut bästa ideella föreningen i Helsingborg!

http://www.mffsupport.com/hbg/


Nu har jag väl svurit i kyrkan så att det räcker och blir över... ;-)

Anfield - here we come

Den första helgen i december bär det av till Manchester och då hade vi så klart tänkt att titta på lite fotboll. Eftersom kompisen som ska med är stor Liverpool-fan, så fick biljetter till Anfield bli första prioritet. I måndags släpptes biljetterna till Liverpool-Wigan. Vi satt och ringde hela dagen (inga biljetter på nätet till oss vanliga dödliga...). Det tutade bara upptaget. När jag vid 16.30-tiden var beredd att ge upp så kom jag äntligen fram!

Damen som svarade undrade hur hon kunde hjälpa mig och jag sa: "Three tickets to the Wigan-game, please". Hon svarade "OK, I´ll see what we have got lef....". Sedan bröts samtalet. Gissa om jag var förbannad...

Som tur var lyckades min kompis få tag på biljetter direkt när de öppnade försäljningen på morgonen igår (tisdag). Det var i grevens tid för nu finns det inga biljetter kvar och det blir helt fullsatt på Anfield.

Biljettpriserna var inte riktigt så farliga som jag väntat mig. £30 per biljett fick vi betala. När jag var på White Hart Lane ifjol (Spurs - Man C) betalade jag £50 för en ungefär likvärdig biljett. Fast jag hade så klart gärna betalat £20 mer för att se Spurs i stället... ;-)

 


Älska fotboll - igen!

...och så plötsligt blev "Älska fotboll" något positivt igen! Kul att allt vårt ideella slit uppmärksammades i samband med Fotbollsgalan. Aftonbladet kallar till och med oss publikvärdar för hjältar... :-)  En aning överdrivet så klart, men inte desto mindre kändes det jättebra igår kväll.

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,729921,00.html

Helgens höjdare - vecka 45

  • Mycket trevlig middag hos gamla kompisar i Ängelholm i lördags.
  • Att Markus Rosenberg fick göra mål mot Sydkorea och att han därmed förhoppningsvis stärkte sitt självförtroende och samtidigt även bättrade på sina chanser att komma med i VM-truppen.
  • Äntligen blev jag av med allt överskottshåret på huvudet! Besöket hos frisören behövdes verkligen.

MFFSupport Hbg - reklam i lokal-TV

Nu ligger MFFSupport Hbg med i den så kallade "slingan" på lokal-TV i Helsingborg. Det är inte så lätt att ta en bra bild på en TV, men ungefär så här ser det alltså numera ut med jämna mellanrum i de helsingborgska hemmen! :-)

24878-4

Utslag av "Älska fotboll"?

Åsikterna om Aftonbladets "Älska fotboll"-armband har varit många och vitt skilda bland oss fotbollsälskare. Som den marknadsförare jag är så tycker jag att det är otroligt smart och skickligt att få över 200 000 svenskar att springa runt med reklam för tidningen runt armen. Det är knappast en slump att armbanden är rosa...

Det är dock många andra som rent ut sagt fått utslag av hela "Älska fotboll"-kampanjen. Döm om min förvåning när det nu visar sig att armbanden verkligen orsakar utslag... 

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,727824,00.html


En klubb som Viking?

Tom Prahl och Viking Stavavanger lär vara intresserade av Gefles Magnus Wikström och så här skriver Fotbolldirekt.com:

"Klubben har nu tagit kontakt med Gefles mittback Magnus Wikström.
- Det är smickrande att bli kontaktad av en klubb som Viking, säger Wikström."

Vänta lite nu! Här är det nåt som är fel. När blev det smickrande att bli kontaktad av ett lag som Viking Stavanger? Ett mittenlag i norska Tippeligan. Jag kan förstå att det kan vara smickrande att som svensk spelare bli kontaktad av ett lag i någon av de större ligorna i Europa. Dit får vi alltid räkna med att tappa spelare, men inte till Norge och framför allt inte till ett lag av Vikings kaliber. Det är något som är snett när svenska spelare väljer mittenlag i Tippeligan före spel i Sverige. Är det skattelagstiftningen som är felaktig? Något annat? Vi måste i alla fall försöka göra något åt det, för så här ska det bara inte få fortsätta!Helgens höjdare - vecka 44

  • Fredagens biljardkväll på "Bulls Pool&Bar".
  • Rugbylandskamp på Norrvalla IP
  • Zlatan. Målet var snyggt, men matchens läckerbit var när han frispelade sig själv vid straffområdeslinjen genom en delikat liten lyftning.

Lik i garderoben...

I går var det dags att röja i källarförrådet och i en papperspåse längst in i hörnet upptäckte jag något som jag sedan länge glömt bort eller möjligen förträngt. Där låg nämligen två glansiga souvenir-halsdukar. På den första fanns texten "IFK Göteborg - UEFA Cup Final 1987" och på den andra stod det "Liverpool". Inget att skryta med för en som kallar sig MFFare och Spurs-supporter..... Halsduken från Göteborg köpte jag när jag och Pappa var på just UEFA Cup finalen på Ullevi 1987 och Liverpoolhalsduken inhandlades i samband med en träningsmatch i Landskrona.

Till mitt försvar så är ovanstående souvenirer som sagt numera undanstoppade längst in i förrådet. Fast det är inte nog med detta. Det finns mer att berätta:

- I ett av våra köksskåp finns det en BOIS-mugg. Det är min skämtsamma fader som gillar att ge bort souvenirer från sitt favoritlag till allt och alla. Muggen används dock enbart när inbitna HIFare ska bjudas på kaffe.

- Vid en fest hos en kompis fick min sambo en HIF-keps för att reta mig och nu envisas hon givetvis med att den alltid ska ligga framme på vår hatthylla. Jag försöker plocka bort den så ofta jag kan...

- Någonstans i ovan nämnda förråd ska det också finnas en röd Stoke-vimpel som jag hade på väggen i mitt pojkrum.


Rugbylandskamp

Då har jag varit på min första rugbylandskamp. Jag såg en liten oansenlig skylt när jag var ute och körde strax efter lunch idag. På skylten stod det "Rugbylandskamp Sverige-Danmark kl 14.00 lördag 5/11 Norrvalla IP". Jag tittade på klockan...13.45. Eftersom jag då bara var ca 10 minuter från Norrvalla IP så körde jag dit.

Jag är väl ingen större Rugbyfantast, men det var trevligt. Sverige ledde med 13-9 i halvtid och det resultatet stod sig sedan under hela andra halvleks ordinarie speltid, men på övertid lyckades så Danmark göra ett försök och gick upp till ledning med 14-13. Då trodde alla att matchen var avgjord, men Sverige ville annat. Svenskarna hann med ett anfall till och fick en straff. Den sattes säkert, från ganska långt håll, av Sveriges för dagen bäste spelare Thomas Arvidsson. Matchen slutade därmed med svensk vinst 16-14.

Övrigt att notera från Norrvalla IP:

- Det serverades fantastiskt goda nygrillade karrékotletter i pitabröd med hemgjord salsa.
- Kaffet kostade 5:-. Inte riktigt det prisläge jag är van vid från Malmö Stadion...
- Jag träffade en gammal lumparpolare som jag inte sett sedan vi muckade. Kul!

Aj Aj Göteborg! - Limerick style

På klubbdirektörer från Göteborg ska man inte lita.
Han fick dock Sella och Ijeh att på kontrakten rita.
Pengatvätten verkade smart,
men sen kom fogden med fart 
och nu kanske IFK får i Superettan slita!


Skämt å sido, så tycker jag att hela den här historien är tråkig och det på flera olika sätt. Dels är det väldigt tråkigt om det är så att IFK lurade till sig Ijeh med ojusta medel och dels lider jag verkligen med IFKs fans. Det här är inte deras fel och jag vet hur det hade känts att vara i deras skor. Vi vet förresten inte helt säkert att MFF har 100% rent mjöl i påsen.... 


Vinterfotboll

Allsvenskan är slut och MFF lyckades som bekant först missa Champions League, för att därefter även åka ur UEFA-cupen och slutligen fullbordades misslyckandet genom en femteplats i Allsvenskan och därmed en missad Royal League plats. Hur ska jag klara mig utan fotboll hela vintern? Svaret är att det behöver jag så klart inte! Det blir Premier League och Champions League, samt även en och annan match från Serie A och La Liga. Jag vet inte riktigt om min sambo har insett det, men egentligen så ser jag dubbelt så många fotbollsmatcher under vinterhalvåret....

I går fick det bli UEFA-cupen och Bröndby mot Maccabi Petach-Tikva (Israel). Bröndbys första halvlek var riktigt usel, men det blev bättre efter paus och till slut stod Bröndby som segrare med 2-0 efter bl a ett mål av Marcus Lantz. Bröndbys andre svensk, Johan Elmander, var inte alls bra. Jag vet inte om snacket om Bayern München stigit honom åt huvudet eller om det bara var en dålig dag på jobbet. Bra var det i alla fall inte.BOIS och MFF

Jag kan inte låta bli att känna att det till en viss liten minimal del är MFF's fel att Landskrona åkte ur Allsvenskan. Visst, BOIS borde ha klarat kontraktet i alla fall men:

* MFF besegrade BOIS i båda mötena under säsongen.

* MFF förlorade mot Gefle i näst sista omgången.

* Det var från MFF flyktade Andreas Yngvesson som brände friläget i 93:e minuten på Strömvallen.

En liten förändring vad gäller något av ovanstående och BOIS hade varit kvar i Allsvenskan även år 2006....

Skämt och allvar

Jag hoppas att alla nu förstått att det inte finns någon som helst substans bakom mina inlägg igår. Jag ville bara, på ett lite skämtsamt sätt, påvisa hur relativt enkelt det är att sprida och få gehör för desinformation i dagens snabbrörliga IT-samhälle. Allt gjort med förra veckans turbulens kring MFF och eventuella storfinansiärer i färskt minne. Jag tyckte själv att namnen var lite för tydliga för att någon skulle haka på, men så var det uppenbarligen inte.... Om någon känner sig lurad så ber jag om ursäkt för det!

Från och med nu kommer det bara att finnas sanningar på bloggen, eller nja kanske en och annan halvsanning slinker med. När man skriver om fotboll är det som bekant så att det mesta är relativt.Finansiärerna drar sig ur!

Presskonferrensen som jag tidigare berättade om är inställd. Marcello Nodollares och Inge Geld låter meddela att de drar sig ur alla tänkta engagemang rörande MFF. De känner sig kränkta och påhoppade av supportrar som gjort sig löjliga över deras namn, bl a på forumet på Svenskafans.com. De låter vidare hälsa, via sin supporterkontakt, som går under nicket "Sin Pesetas" på Himmelriket, att de aldrig mer vill sammankopplas med MFF eller svensk fotboll överhuvudtaget.

Vem är då "Sin Pesetas"? Jakten går vidare! Först inkomna korrekta tips belönas med Robert Lauls autograf!


Två av MFF-finansiärerna träder fram!!

Vid en presskonferrens imorgon kommer två av de så omtalade finansiärerna att presenteras. Det rör sig om den Chile-ättade Marcello Nodollares och hans kollega Inge Geld. 38-årige Marcello Nodollares kom till Tyskland från Chile som 20-åring för att studera på Universitetet i Frankfurt. Det var under studietiden han träffade den 10 år äldre Inge Geld. De har tillsammans byggt upp ett affärsimperium inom postorderbranschen.

De svenska finansiärerna fortsätter alltså att hålla sig i bakgrunden och anledningen till det kan vi bara spekulera om. Svenskarna ska i alla fall ha samarbetat med med "tyskarna" vid tidigare idrottsengagemang. Jag återkommer så fort jag vet mer.