Behrang Safari - 3 år till

Behrang Safari och MFF har i dag kommit överens om att förlänga kontraktet och Safari är därmed MFFs spelare i tre år till, allt enligt www.MFF.se Det var väl ganska väntat med tanke på att Sören Åkeby uttryckt att han vill satsa på snabba spelare och Behrang Safaris största styrka är nog just hans snabbhet. Jag hoppas verkligen att han nu får vara skadefri och därmed får en verklig chans att visa vad han går för.

Helgens höjdare - vecka 43

Hela helgen gick åt till barndop i Stockholm (samt resa till och från), så det blev bara 15 minuter fotboll på hela helgen. Nytt bottenrekord! ;-)  De 15 minuterna innehöll i alla fall ett svenskt mål i Spanien. Ni kan nog själva lista ut vilket. Helgens höjdare är därför den här veckan helt utan fotbollsreferenser.

* Att få fräffa alla gamla kompisar från Hässleholmstiden. Vi har alltid roligt när vi ses.

* När vi efter dopet stegade in på den lokala puben i Norsborgs centrum, under den sena lördagseftermiddagen, iklädda full festklädsel. Snacka om att vara felplacerad! ;-)

* Lördagskvällens fest på Norsborgs Herrgård. 

MFFs historia

Jag får erkänna att tidigare har MFFs historia från före 1970-talet varit ett ganska stort mörker för mig. Därför har jag verkligen sett fram emot att få sätta tänderna i Mats Wemans "Blått ett lag". Jag har nu läst allt om den första storhetstiden (1944-53) och de högt ställda förväntningarna på boken infrias verkligen! Mats Weman beskriver händelseförloppet och spelarna i drömelvan med en enorm kärlek och en fin detaljrikedom. Är du MFFare? Då är "Blått ett lag" ett måste!

I boken finns en mängd spännande spelarrelaterade fakta och anekdoter. Läsaren får bland annat veta varför en viss typ av kravallstaket i Halmstad uppkallats efter Kjell Rosén (bilden). Staketen går än idag under benämningen "Roséngångar". Vidare avslöjas bakgrunden till Nils-Åke "Kajan" Sandells smeknamn och att Erik Nilsson under sin aktiva karriär var i det närmaste helnykterist. 


24878-3
Kjell Rosén


Nu blir det tyst på Bloggen ett par dagar, eftersom jag snart sätter mig i bilen för att åka till Stockholm på barndop. Det är min gamla kompis Roger som ska döpa sin son. Nya tag i nästa vecka! :-)

Blått ett lag - äntligen!

Så kom då igår äntligen dagen jag gått och väntat på i snart en vecka. När jag kom hem låg den där, avin som berättade att mitt paket från Adlibris fanns att hämta ut på mitt postutlämningsställe. Jag kastade mig tillbaka in i bilen, körde i maxfart den knappa kilometern till "Våran Kiosk" (den heter faktiskt så...), tvärnitade, rusade över gatan och in i kiosken och slängde fram min avi på disken. Andaktig och andfådd såg jag sedan på medan expediten letade fram mitt paket. Paketet var uppslitet innan jag hunnit lämna kiosken och så låg den då slutligen blå och fin i min hand och det kändes lite som att hålla i en helgedom. Mats Wemans "Blått ett lag" var äntligen min!

Det ska bli otroligt spännande att verkligen få läsa och fördjupa mig i boken, då jag känner* Mats Weman som en mycket välformulerad och sympatisk man. (Det är förresten omöjligt att vara något annat än genomsympatisk när man som Mats har plats för både MFF och Tottenham i sitt hjärta.) Bara en första genombläddring igår skvallrar om många högtidsstunder i läsfåtöljen. 


 * Känner och känner, men efter flera års mailande både på och utanför MFF-listan så kan man väl i alla fall kalla oss brevvänner... ;-) 

Medlemsträff - MFF

Äntligen funkar Blogg.se igen, så här kommer den rapport jag skrev igår kväll efter mötet.

Då var jag hemkommen efter dagens medlemsmöte. Jag tog inga anteckningar, men här kommer i alla fall några saker som jag lyckades snappa upp:

* Det väntar dryga böter för Chanko. Enligt Bengt Madsen rör det sig om ett sexsiffrigt belopp. Styrelsen håller för tillfället på att ta fram en skrivelse som kommer att tillställas Chanko. Att få ut pengarna ska enligt Bengt Madsen inte vara nåt problem, eftersom MFF har kontroll över de pensionsavsättningar som gjorts åt Chanko under hans tid i MFF.

* Bengt Madsen skyllde misslyckandet år 2005 på skador på nyckelspelare som Skoog och Bjärred. Oro i truppen (Chanko och Elanga). Brist på individuell träning och uppbyggnadsträning, vilket det tydligen sattes av pengar för i budgeten inför 2005. Avsaknad av glädje i spelartruppen.

* Tom Prahl fick sig ett par rejäla smällar av Madsen. Bland annat ska Tom Prahl under sina år i klubben bara ha kommit med förslag på två spelarinköp (Tommy Jönsson och Micke Nilsson) Jag tyckte emellanåt att det kändes olustigt när lite för mycket skuld lades på Prahls axlar.

* Tilltänkta nyförvärv som inte blivit av diskuterades enligt följande:

Andreas Jakobsson - uttalade för Madsen att om han skulle till Sverige var det bara MFF som gällde. Ett tiotal kontakttilfällen förekom mellan spelaren och MFF. MFF var berett att lägga upp ett par miljoner, men HIF ska sedan med hjälp av sponsorer ha fått fram 16,5 miljoner...

Fredrik Berglund - ville ha nästan 15 miljoner (!) i sign on bonus. Esbjerg ville dessutom ha 2,5 miljoner
Euro för honom.

Ailton - Örgryte begärde 20 miljoner.

Jimmy Dixon - Häcken ville ha 15 miljoner och dessutom var ägarförhållandena oklara. Det ska ha varit en
klubb till med i bilden som hävdade att de hade rätten att förhandla om Dixon.

Micke Nilsson - MFF kunde inte matcha grekernas bud.

* Resultatet kommer att hamna på plus för året. Enligt prognosen hamnar slutresultatet någonstans på ca 26 miljoner plus. Då är spelarförsäljningar inräknade. Tas sådana extraordinära händelser bort, slutar
resultatet på ca 3 miljoner plus.

* Pildammarna kommer att återsatsa hela sin vinst i MFF. Detta kommer att ske via ett nytt investmentbolag. Det nya bolaget ska, enligt Madsen, ha en för MFF mycket förmånligare konstruktion.

Slutligen så verkar Sören Åkeby vara en skön prick med en härlig humor.


Äntligen mål för Zlatan! (Betygen från de italienska tidningarna)

Så fick då Zlatan göra sitt första mål för säsongen i Serie A. En lättare skada och trötthetstecken gjorde att han fick utgå i halvtid. Trots det räknas hans insats som en av de bättre i laget, av de italienska tidningarna.

GAZZETTA DELLO SPORT
Abbiati 5.5 (Chimenti 6.5); Zambrotta 5.5, Kovac 6.5, Cannavaro 6, Chiellini 5; Mutu 6.5, Emerson 6, Giannichedda 6, Nedved 5.5; Ibrahimovic 6.5 (Zalayeta 6.5), Del Piero 5.5 (Camoranesi sv).

TUTTOSPORT
Abbiati 5.5 (Chimenti 7); Zambrotta 6, Kovac 7, Cannavaro 6, Chiellini 6; Mutu 6, Emerson 7, Giannichedda 6, Nedved 6.5; Ibrahimovic 6.5 (Zalayeta 7), Del Piero 5.5 (Camoranesi 6.5).

CORRIERE DELLO SPORT
Abbiati 5 (Chimenti 7); Zambrotta 6, Kovac 7, Cannavaro 6, Chiellini 5; Mutu 6, Emerson 7, Giannichedda 6, Nedved 6.5; Ibrahimovic 7 (Zalayeta 7), Del Piero 6 (Camoranesi sv).

LA STAMPA
Abbiati 5.5 (Chimenti 7); Zambrotta 6, Kovac 7, Cannavaro 6, Chiellini 6; Mutu 6, Emerson 7, Giannichedda 6.5, Nedved 6.5; Ibrahimovic 7 (Zalayeta 7), Del Piero 6 (Camoranesi 6.5).

CORRIERE DELLA SERA
Abbiati 5 (Chimenti 6.5); Zambrotta 6.5, Kovac 7, Cannavaro 7, Chiellini 5; Mutu 6.5, Emerson 7, Giannichedda 6, Nedved 6; Ibrahimovic 6.5 (Zalayeta 7), Del Piero 5 (Camoranesi 6.5).

LA REPUBBLICA
Abbiati 5.5 (Chimenti 7); Zambrotta 6, Kovac 7, Cannavaro 6, Chiellini 6; Mutu 6, Emerson 6.5, Giannichedda 6, Nedved 6; Ibrahimovic 6.5 (Zalayeta 7), Del Piero 5.5 (Camoranesi 6.5).

Bloggtoppen.se

Helgens höjdare - vecka 42

 • Tottenham visade genom en poäng på Old Trafford att laget i år har möjlighet att vara med och tampas med topplagen i Premier League. Fantastiskt fin frispark av Jenas.
 • En 12-årig Bowmore från Islay, min favorit whisky-ö.
 • Äntligen...fick Zlatan göra mål i Serie A!

Då var säsongen slut

Efter ytterligare en förlust är säsongen slut. MFF slutade på femte plats och alla lär såga laget med fotknölarna, så därför hoppar jag över det och försöker hitta något positivt i stället:

* MFF vann samtliga Skånederbyn år 2005

* Det blev återigen seger i publikligan.

* Malmö vann bortamötet mot Besiktas

* MFF blev bäst placerade skånska lag i Allsvenskan

* Inget Royal League. Alltså får Sören Åkeby chansen att lägga upp sin omtalade tuffa försäsongsträning precis som han önskar.

Där ser ni. Så illa var det inte!

Jo, det var det.....MFF-Hammarby (och lite Spurs)

I morgon söndag är det dags för sista omgången i Allsvenskan 2005. Bara att hoppas att MFF kan avsluta på ett snyggt sätt genom en vinst i sista omgången. Annars är kanske det intressantaste i morgon att se hur många "Hardcore-supportrar" MFF egentligen har. Hur många dyker upp på Stadion för att se en relativt betydelselös match i ett höstruskigt Malmö? Min gissning? 7835....

En mycket spännande match väntar förresten i Manchester i eftermiddag (lördag). Det är nu Tottenham ska visa att säsongsinledningen inte varit en tillfällighet. Jag tror att Spurs visar precis det och grejar minst en poäng mot United.


Alsgaard och Pervo-Kris

Inte visste jag att Thomas Alsgaard var en så stor humorist! Gårdagens insats var definitivt en av de absolut bästa som presterats av en bisittare i "Time out". Bäst var när han jämförde Måns Möller med Pervo-Kris. Lika som bär? Avgör själva... ;-) 


Pervo-Kris

MÅNS MÖLLER?
Måns

PERVO-KRIS?

Konsten att köpa lagom bra spelare

Det klagas ofta på nyförvärvens kvalitet, inte bara i MFF utan i klubbar över hela världen. Det ska köpas nya fantastiska spelare till samtliga lagdelar. Visst, det fungerar i en klubb som Chelsea som kan köpa och, kanske viktigast av allt, behålla de stjärnspelare de vill ha. De har därför fantastiska möjligheter att planera långsiktigt. I en klubb som MFF är det en helt annan värld. För att kunna planera på längre sikt och därmed få stabilitet i spelartruppen gäller det att hitta spelarna som är lagom bra och därmed blir kvar i laget under en längre period. Hur hittar man då dessa lagom bra Allsvenska toppspelare?

MFF har faktiskt hittat den ultimata kombinationen och det är Afonso. Han är inte tillräckligt bra för att spela i en av toppklubbarna i Europa och han är för dyr för de mindre klubbarna. Att han är från Brasilien är ytterligare en bonus, eftersom han då måste konkurrera med andra utomeuropéer om de tre möjliga platserna i laget.

En annan kategori som håller för långsiktig satsning är "hemvändarna". De har tjänat sina pengar och vill komma hem och satsa på familjen. Nackdelen är att de verkar ha en tendens att vara lite mätta.

Slutligen. Undvik unga svenska jättetalanger! De lär försvinna innan man hunnit säga SM-Guld. De ska dock inte förkastas helt. Kapitaltillskottet vid en eventuell försäljning kan behövas för att köpa fler lagom bra spelare....  

Zlatan-tips!

Här kommer ett tips till alla er som gillar Zlatan. Den här bloggen får ni inte missa:

http://ibra.blogspot.com/
 

På bloggen publiceras svenska översättningar av artiklar och referat, med Zlatan-anknytning, från de italienska tidningarna.

Landskrona BOIS

Skönt för mitt samvete att BOIS vann igår. Det är bara att hoppas att de klarar sig kvar i Allsvenskan, antingen genom att slå Göteborg i sista omgången eller via kvalspel. Hur ska jag annars kunna se min Pappa i ögonen, efter att MFF först utklassat BOIS för att därefter åka upp och skämma ut sig mot Gefle? *

*Pappa är ur-BOISare

Helgens höjdare - vecka 41

 • Vitlöksmarinerad oxfilé, med wokade grönsaker, på restaurang "Thai Corner" i Helsingborg. Fantastiskt gott!
 • Tottenham-Everton 2-0. Spurs hakar på i toppstriden, bakom Chelsea, i Premier League.
 • Fredagens trevliga utekväll med Sambo och vänner.

Skäms MFF!

Så här uselt får det helt enkelt inte vara! Jag brukar hålla igen en aning med totalsågningarna, men de regerande svenska mästarna ska inte fölora mot en jumbotippad nykomling på det sätt som skedde igår. Visst kan Malmö tappa en enskild match mot Gefle någon gång per årtionde, men det ska ALDRIG behöva ske genom att MFF blir totalt utmanövrerade. Gefle vann skottstatistiken med 19-8. Smaka på den: 19-8! Skäms MFF!

Tyvärr var det här ingen engångsföreteelse, även om det var det definitiva lågvattenmärket, under det misslyckade år som varit. MFF har totalt sett brustit vad gäller vilja, snabbhet, teknik och rörelse. Jag har svårt att se att någon tränare i världen ska kunna göra Malmö till ett vinnande lag 2006. Spelarmaterialet är helt enkelt för dåligt...snälla Sören Åkeby, visa att jag har fel!

Hata konstgräs!

Hata konstgräs! Det verkar vara ett genomgående tema inför MFFs bortamatcher på nämnda underlag. Det är klart att om man hela tiden inbillar sig att det är tråkigt, svårt och omöjligt att spela på underlaget, så blir det till slut en självuppfyllande profetia. Nu är det dags för alla inom Malmö FF att inse att konstgräset är här för att stanna. I stället för att se alla hoten, så lyft fram vad som är positivt med underlaget. Det jämna gräset, möjligheterna till ett snabbare passningsspel etc.

Dags att bryta konstgräsförbannelsen alltså och varför då inte redan i eftermiddag mot Gefle IF? Kämpa på, Himmelsblå!

För mig blir det till att följa matchen framför TVn. Att åka till Gefle för en relativt betydelselös söndagsmatch i oktober är inget för mig. Riktigt så "galen" har jag inte blivit än...

Hemma igen

Jaha, då är jag tillbaka i vardagen igen efter en väldigt trevlig resa till Stockholm och Råsunda. Jag tänker för enkelhetens skull i punktform redovisa en del roliga och intressanta saker som hände. Matchen vet ni ju hur den gick, så det hoppar jag över...

GLADAST: Tjejen med "Heja Kim"-banderollen, som efter matchen fick se Kim komma springande mot henne för att överlämna sin matchtröja. Det var länge sedan jag sett någon så glad/chockad. Jag trodde ett tag att vi skulle få kalla på sjukvårdare. :-)

SNABBAST: Föraren i vår minibuss som efter matchen var tvungen att köra som en galning för att vi skulle hinna till hotellet innan sista beställning i baren. Vi hann...

FULLAST: Publikvärden från TFF som första ramlade ur sin säng ner på golvet, bara för att lite senare trilla ner i sin säng med en öl i handen. Ölen spilldes ut över hela sängen. Detta märkte han dock inte, utan trodde i stället att han kissat i sängen. Ingen upplyste honom heller om att det var öl, så det är mycket möjligt att han fortfarande tror att det var kiss...

SAKNAD PUBLIKVÄRD: Ett litet gäng åkte in till "Spy Bar" på kvällen. När de kom tillbaka till hotellet på natten saknades en av publikvärdarna. Hon sågs senast lämna "Spy Bar" i sällskap med en man. När vi åkte från hotellet vid 09.00 på morgonen hade hon fortfarande inte dykt upp.

* Namnen har utelämnats för att skydda de inblandade... :-)Heja Armenien! - Råsunda here I come

Ja ha, då börjar det dra ihop sig mot sista VM-kvalmatchen inför Tyskland 2006. Hyrminibussen är hämtad från 3*Larsson och står här utanför och blänker i gatlyktans sken... ;-)   Vi är 25 publikvärdar från Skåne (MFF och TFF) som åker upp till Stockholm. Samling vid Burger King på Mobilia (Malmö) redan kl 07.30. Ingen sovmorgon här inte.

Har ni förresten tänkt på att i allra värsta fall kan faktiskt matchen mellan Andorra och Armenien avgöra Sveriges VM-framtid? Om exempelvis Sverige skulle förlora mot Island med 0-2 och Tjeckien samtidigt piskar dit Finland med 9-0. Då blir Tjeckien näst bästa tvåa eftersom tjeckerna då tagit in de tio plusmål Sverige har på dem. Detta resonemang baserar sig på att Armenien kommer sist i Tjeckiens grupp och att resultaten mot dem räknas bort. Kommer däremot Andorra sist i gruppen har Tjeckien bara 9 plusmål och då är Sverige faktiskt 15 mål bättre än Tjeckien och vi blir näst bästa tvåa i ovanstående scenario.I värsta fall (även om det är otroligt långsökt att det skulle kunna gå så illa...) så kan alltså matchen Andorra-Armenien, som också avgörs i sista omgången, avgöra Sveriges fortsatta VM-öde.

Heja Armenien! :-)

Helgens höjdare - vecka 40

 • Kroatien-Sverige. Nu blev ni förvånade va? Höjdaren är så klart inte själva matchen, utan den mycket trevliga kvällen på John Bull Pub (Lund), i goda vänners sällskap.
 • Holland. Tack för hjälpen!
 • Klart med ny tränare. Inte för att det blev just Åkeby, utan för att det nu är klart, så att vi vet vad som gäller inför nästa år.

Mellbergs höga hand...

Vad tänkte Olof på? Varför gick det som det gick? Jag har funderat lite på ett par olika alternativ:

* Han hade Kroatien-vinst på oddset.

* Olof såg en geting ovanför kroatens huvud och ville hjälpa honom genom att vifta bort den.

* Han hade en fråga till domaren och väluppfostrad som Olof är så räckte han så klart upp handen.

* Olof försökte nicka, men tyvärr så blundade han...

Fler alternativa lösningar mottages gärna!  :-)


Zlatan ut och Jonson in

Enligt kvällsblaskorna kan Zlatan inte spela ikväll och in kommer i stället Mattias Jonson. Återigen förundras jag över Lagerbäcks val. För mig känns samtliga de andra alternativen (Elmander, Allbäck och Rosenberg) hetare än Jonson. Rosenberg har inte riktigt kommit in i spelet i sin nya klubb än, men han spelar trots allt i Ajax och gjorde nyligen mål på Arsenal i Champions League. Både Elmander och Allbäck har gått bra i Danmark och rankas (av BT.dk) bland de 3-4 bästa anfallarna i SAS-ligan. Hade jag varit förbundskapten hade det blivit Elmander.

Nu är det ju dock så att Lagerbäck har ett "track record" som inte är av denna världen, så han har säkert rätt den här gången också... ;-)

Rönnmarks bravader

Jag förstår inte att Ulf Rönnmark tycker att det är oproblematiskt att han är anställd (som konsult om jag förstått saken rätt) av ett Spelbolag. En elitdomare måste i mina ögon vara fullständigt oberoende från liknande företag och intressen. Tänk dig situationen att det satsas stora pengar hos det bolag Rönnmark representerar, på en match han ska döma. Det är inte bra med de misstankar som då kan uppstå. Därför anser jag att förbundet gjort helt rätt som stängt av honom. 


Juve och Zlatan

Zlatan har ont i sitt knä och Juve vill inte att han spelar. Jag förstår egentligen inte varför det uppfattas som konstigt och provokativt. Hela systemet med att klubbarna tvingas släppa iväg sina spelare till höger och vänster utan ersättning är aningen märkligt. Missförstå mig rätt, jag vill verkligen se landslagsfotboll med alla de bästa spelarna på plats och jag vill definitivt inte att det slutar med att vi får något slags B-VM à la ishockey, men jag förstår arbetsgivarnas situation. Som ett exempel kan jag meddela att min chef inte hade blivit särskilt överlycklig om jag sjukanmält mig bara för att två dagar senare springa in till grannkontoret och jobba extra...

För övrigt så tror jag att Sverige klarar minst en poäng oavsett vilka vi ställer på banan. Matchen tänker jag avnjuta i goda vänners lag på "John Bull Pub" i Lund.

10 000 saknades!

Vad är det som är ca 10 000 till antalet och sitter hemma i soffan i lugn och ro framför TVn en måndagskväll i Malmö? Jo, det är de 10 000 som hade varit på Stadion om derbymatchen mot BOIS gällt guldstrid och inte kamp om tredjeplatsen! Det var ensligt, tyst och öde igår. Vi leder med 4-0 i den 45 minuten och i vanliga fall hade klacken varit i extas. Nu är det knäpptyst. Inget liv, ingen nerv, ingenting....

Behållningen av matchen var Kouakous skickliga backspel, samt att "de tre nya" Ofere, Bech och nämnda Kouakou fick göra sina första mål i MFF-tröjan.

Det största problemet publikvärdskåren hade igår var att försöka hålla reda på Orvar Säfström med fotograf... ;-)Zlatan skadad - men han får bra betyg för insatsen i första halvlek

Zlatan gjorde en fin första halvlek i går mot Inter, men tyvärr åkte han på en riktigt ful kapning och tvingades utgå. Det är nu stor risk att han missar de kommande VM-kvalmatcherna. Här har ni betygen:

GAZZETTA DELLO SPORT
Abbiati 7; Blasi 6.5, Thuram 7 (Kovac 5.5), Cannavaro 6, Zambrotta 6; Camoranesi 6.5, Vieira 7.5, Emerson 7, Nedved 6.5; Trezeguet 6.5 (Zalayeta 6), Ibrahimovic 7 (Del Piero 6).

TUTTOSPORT
Abbiati 7; Blasi 6.5, Thuram 6.5 (Kovac 6), Cannavaro 6.5, Zambrotta 6; Camoranesi 6.5, Vieira 7, Emerson 7, Nedved 6.5; Trezeguet 6.5 (Zalayeta 6), Ibrahimovic 7 (Del Piero 6).

CORRIERE DELLO SPORT
Abbiati 7; Blasi 6.5, Thuram 7 (Kovac 6), Cannavaro 6.5, Zambrotta 6.5; Camoranesi 6.5, Vieira 7.5, Emerson 7, Nedved 7; Trezeguet 6.5 (Zalayeta 5.5), Ibrahimovic 7.5 (Del Piero 5.5).

LA STAMPA
Abbiati 7; Blasi 6.5, Thuram 6.5 (Kovac 6), Cannavaro 6.5, Zambrotta 5.5; Camoranesi 6, Vieira 6.5, Emerson 6.5, Nedved 7; Trezeguet 7 (Zalayeta 6), Ibrahimovic 7 (Del Piero 5).

CORRIERE DELLA SERA
Abbiati 6.5; Blasi 6, Thuram 6 (Kovac 6), Cannavaro 6.5, Zambrotta 5.5; Camoranesi 6.5, Vieira 7, Emerson 7, Nedved 7; Trezeguet 6.5 (Zalayeta sv), Ibrahimovic 6.5 (Del Piero 6).

LA REPUBBLICA
Abbiati 6.5; Blasi 5.5, Thuram 6.5 (Kovac 6), Cannavaro 7, Zambrotta 6; Camoranesi 6, Vieira 7, Emerson 6, Nedved 6.5; Trezeguet 6.5 (Zalayeta 6), Ibrahimovic 7 (Del Piero 6).

Gökdebut!

Rapporterna tyder på att det blir första matchen från start i Himmelsblått för Raoul "Göken" Kouakou, ikväll mot Landskrona. Det ska bli spännande. Det jag sett av honom hittills verkar lovande. Han är kompromisslös och har en härlig attityd.

Annars så tror jag stenhårt på Malmö i kvällens derby. Spelarna lär vara otroligt revanschsugna efter den dåliga instasen mot Besiktas.

Helgens höjdare - vecka 39

 • Whiskyprovning i whiskyklubben jag är medlem i. Den här gången var det en ren Bowmore provning. Följande sorter provades: 12-årig, Dusk, Dawn och Darkest. Min personliga favorit var Darkest.
 • Tottenhams vändning mot Charlton. Den satt fint!
 • "Populärmusik från Vittula". Jag såg den på Canal+ i går. Jag tillhör väl en av de få som inte läst boken, men jag tyckte att det var en riktigt fin film.