Landsflykt

Ja, vad ska man säga om vårt kära MFF? När laget spelar borta mot Öster och jag stenhårt tror på förlust innan matchen och dessutom får rätt....då har det gått långt! Tur att jag får fly landet i några dagar för lite riktig fotboll.

Imorgon sticker nämligen jag och två kompisar till Manchester/Liverpool för en fotbollslånghelg. Det blir tre matcher under fyra intensiva dagar:


Lördag:  Liverpool - Aston Villa (Premier League)
Måndag: Manchester City - Middlesbrough (Premier League)
Tisdag: Liverpool - Bordeaux (Champions League)

För er som inte varit på fotboll i Liverpool så kan jag berätta att det är mer eller mindre en bragd att på egen hand lyckas få tag på vita biljetter till matcher på Anfield... och att lyckas få två med så pass kort mellanrum är ännu svårare, så jag är ganska nöjd efter att vi just lyckats få biljetter till även den match vi tidigare saknade, nämligen Liverpool-Bordeaux.Visst blev det som jag skrev....

....en relativt enkel och säker seger för MFF mot GAIS, men med några dagars perspektiv på matchen är det inte spelet eller segern som sitter kvar i skallen på mig, utan en viss ramsa...

Jag hörde redan i halvtid, från min plats mitt framför klacken på innerplan, hur det på en liten sektion uppe på sittplats övades på något och jag kände direkt att det där är klockrent! Så när grabbarna drog igång i början av andra halvlek gjorde jag mitt bästa för att hjälpa till att få igång ramsan och vilket tryck det slutligen blev vet ju alla (hm nå ja...) ni som var där så tack Solérs, Kindgren och ni andra bakom sången för en härlig fotbolls- och sångupplevelse!

"Vi är Malmö från gamla tider
Vi är Malmö från nya dár
Vi är Malmö, med fler meriter
än vad alla andra har"

och
Här hittar du den nya ramsan i ljud.


MFF-GAIS

Dags igen! Jag måste erkänna att det känns lite avslaget att åka till Malmö Stadion ikväll. Inte mycket att spela för och en skadelista som är så lång att man blir mörkrädd. Jag var ett tag inne på att stanna hemma, men eftersom jag tillhör dem som klagar på medgångssupportrar så var jag så klart tvungen att rycka upp mig. Det lär nog tyvärr vara så att många stannar hemma. Ska jag gissa så tror jag på en publiksiffra på runt 8 000.

Matchen då? Ett MFF utan press på sig kan spela avslappnat mot Gais och vinner relativt enkelt.

Back to the roots...

Ibland är det skönt att slippa elitfotbollen och ta ett steg nedåt i divisionerna. Det är ofta där den riktiga passionen för sporten står att finna. Jag tog mig därför igår till Klostergården i Lund för att se Lunds BOIS, där min kompis Anders är lagledare, försöka kvala sig upp i fyran. Motståndet stod Härslövs IK för och det ser bra ut för BOIS efter gårdagens match. Inför reuturen har Lundalaget ledningen med 6-3.

Här nedan följer lite bilder från matchen. Två av målen kom till efter straffar och rörliga bilder på straffarna finns på
http://www.dropshots.com/forzamff

BOIS1BOIS2BOIS3BOIS4BOIS5BOIS7BOIS7BOIS11BOIS6BOIS11BOIS10BOIS9BOIS12BOIS13BOIS14

Svensk logik...

Jag trodde aldrig att Sverige skulle ha en chans mot Spanien och laget ska verkligen ha all heder av sin heroiska kämpainsats, men diskussionerna efter matchen har tagit en ganska märklig väg. Nu känns det som om många tror och hävdar att vi klarar oss bättre utan våra bästa spelare. Spelare som Zlatan och Henke gör mer skada än nytta, tycks det som, när det svenska kollektivet ska hyllas. Ja men vad fint! Då är det ju utmärkt att Ljungberg, Linderoth och Svensson saknas mot Island. Med den "nya logiken" kommer det att bli årets utskåpning och varför ska vi då nöja oss med det här? Nej, säger jag. Det är klart att vi inte ska. Inför nästa års möten med Danmark ställer vi över dem allihop. Hela truppen får ledigt och in kallar vi istället Färingtofta IKs division 7-lag. Jisses vad danskarna kommer att få stryk.....

Bortdömda

Jag hade tidigare idag en maildiskussion med MFF- och Tottenhamvännen Mats Weman angående Tottenhams 2-0 mål som föregicks av en solklar filmning. Jag skrev då att jag hade svårt att jubla åt målet som Tottenham gjorde på grund av målskytten Zokoras oärliga beteende. Lika svårt som jag hade för att jubla då, lika frustrerad och irriterad är jag över att Paulinhos filmning, och den därpå följande frisparken, gav Bajen 2-2 i kvällens just avslutade match mellan Hammarby och MFF. Inte blev saken bättre av att MFFs fullt regelrätta 3-2 mål vinkades av för offside. Jonatan Johansson var en meter på rätt sida. Jag förstår inte hur den assisterande domaren kunde missa det!

Ja ja, positivt är i alla fall att det var första matchen på länge där jag verkligen blev riktigt engagerad och jag var ordentligt uppe i varv under den andra halvleken. Den nerven har jag saknat ett bra tag nu.

Vändningarnas dag

Ett par hundra åskådare vid MFFs träningsplan applåderades av spelarna efter passet och senare under dagen lyckades Tottenham vinna mot Portsmouth. Hoppas att söndagen den 1 oktober är vändningarnas stora dag.....

Fotbollsvåndor

Det har inte varit lätt att vara fotbollsidioten Micke Blomberg de senaste veckorna. Båda mina två stora favoritlag, Malmö FF och Tottenham Hotspur, har hackat betänkligt. För MFF gäller det nu att i första hand försöka återupprätta lite förlorad heder. Som hjälp och sporre till spelarna att åstadkomma detta har det ropats på allmän samling till dagens (söndag) träning. Jag hoppas verkligen att detta har hörsammats och att riktigt många tagit sig till Malmö stadion och visar att vi står bakom laget. "I med- och motgång tillsammans, vi lämnar aldrig vårt lag...." Nu är det dags att visa att vi menar vad vi sjunger!*

För Tottenhams del blev det i alla fall avancemang i UEFA-cupen i veckan, men laget ligger riktigt risigt till i ligan efter en usel start av årets säsong. Martin Jol sitter nog ganska löst och skulle det bli förlust mot Portsmouth idag så tror jag att han ryker.


* Själv har jag tyvärr ingen möjlighet att ta mig de sju milen (enkel resa...) till Malmö för träningen idag, men litar på att ni som tagit er dit gjort ett fantastiskt jobb.