Cesar Santin? Ja tack!

Enligt de senaste ryktena ska MFF ha lagt ett bud på Kalmar FF:s Cesar Santin. Äntligen ett riktigt intressant Silly Season namn! Av alla offensiva spelare jag såg på Stadion i motståndarlagen ifjol så var Santin den som imponerade absolut mest på mig. Bra teknik och avslut och en härlig blick för spelet. Dessutom är brassen en riktig lagspelare.


Cesar Santin till MFF? Ja tack, gärna det!


Still alive!

Dagens högoddsare hittade jag på Fotbolldirekt. Jari Litmanen ska till Fulham och provträna, ditbjuden av Roy Hodgson. Det känns lite som i den gamla TV-klassikern Smash* från början av 90-talet när "...Einar Berg ska börja spela tennis igen". Jag önskar givetvis Jari lycka till, men allvarligt talat så kan det nog vara bra nu...* För er som inte har en aaaaaning om vad "Smash" var för något så har jag saxat följande från Wikipedia: "svensk TV-serie från 1989-1990 i 8 avsnitt, regisserad av Hannes Holm och Måns Herngren. Einar Berg är Sveriges mest kände tennisspelare genom tiderna men nu har han slutat med proffskarriären och tränar istället de unga löftena Alex, Sigge och Theo. Ledmotivet framfördes av The Creeps och hette precis som serien Smash."


Antonsson - del 3

...och då hoppas jag att ryktet om Antonsson äntligen begravts för i år, en gång för alla, när nu FCK går ut och säger att man kommer att satsa fullt ut på sin svenske mittback i och med att laget i dagarna sålt Brede Hangeland till Fulham. Fast ni kan nog vara lugna...nästa år dyker han säkert upp igen och förgyller Silly Season med sin närvaro. Ständigt denne Antonsson!

Johan Andersson, eller "Talangen som försvann i skadeeländet"

Det talas om att Johan Andersson har fått ett erbjudande från GAIS, vilket han ska ha tackat nej till eftersom han enligt egen utsago (till Kvp):


 "...vill stanna i MFF, jag har full fokus på att gå in i startelvan 2008. Jag är skadefri och taggad och hoppas på en helt frisk försäsong."


Gärna för mig! Min käpphäst vad gäller Johan har aldrig varit hans kapacitet. När han är fulltränad och i form kan han definitivt vara med och slåss om en startplats i MFF. Tyvärr är det väl dock så att sannolikheten att den före detta BOISaren får vara skadefri under hela försäsongen är ganska minimal. Jag håller alla tummar jag har för att jag har fel och att Johan mot alla odds lyckas hålla sig hel. Hoppet är det sista som överger MFFaren...

Han blir aldrig nåt...

"Han blir aldrig nåt". Det var den stående kommentaren från min gamla arbetskamrat Dimitri, en för övrigt väldigt sympatisk och trevlig kille, trots sitt stora hjärta för HIF och sitt nästan lika stora "MFF-hat". Det spelade ingen roll vilka fantastiska prestationer Zlatan gjorde i MFF och senare i Ajax och Juventus för det skulle i alla fall aldrig bli någon fotbollsspelare av den pågen. Nu har Dimitri långt ifrån varit ensam i sin skepsis mot Zlatan Ibrahimovic. En stor del av den svenska sportjournalistkåren har tagit varje tillfälle i akt att såga Zlatan och tyvärr ibland med klart rasistiska undertoner. Jan Majlard, känn dig extra träffad....


Med detta som bakgrund kändes det extra skönt att Zlatan igår fick det stora beviset på folkets kärlek, Jerringpriset. En stor härlig revansch, givetvis mest för Zlatan själv, men även för alla oss ute i landet som stått bakom och försvarat honom i vått och torrt. Vi hade rätt och ni hade fel. Blä blä, så det så! ;-)


Dimitri, jag vet att du innerst inne är en förnuftig man, så du har säkert ändrat uppfattning sedan sist vi talades vid för ett par år sedan. Jan Majlard, vad gäller dig hyser jag tyvärr inte samma förhoppningar, men jag läste att du i alla fall lyckades klämma ur dig ett litet "Zlatan är Zlatan" i slutet av dagens krönika i SvD. Jag vet inte hur jag ska tolka det, men jag väljer att se det positivt för du har helt rätt. Zlatan är Zlatan och kungen heter Zlatan. Folkets kärlek blev klar för alla igår och den kan "ni illvilliga" aldrig ta ifrån Z. We love you, wir lieben dich, Zlatan Ibrahimovic!

...och Antonsson igen - del 2

...och det verkar som om mina starka tvivel var berättigade, åtminstone om man får tro vad Antonsson själv säger i en kort intervju som finns att läsa hos den danska tidningen BT:

"Det er ikke noget jeg har hørt noget om, jeg har været på ferie de seneste ti dage. Jeg har fået en masse SMS-beskeder i dag om, at jeg skulle være klar for Malmö FF, men jeg har ikke hørt nogen ting. Jeg trives perfekt i København og i FCK, så jeg har ingen planer om at tage til Malmö, siger Antonsson"

...och Antonsson igen

Så blossade då ryktet upp på riktigt allvar. Nu är, enligt bland annat Eurosport, Mikael Antonsson så gott som klar för MFF. Jag tycker fortfarande att det låter lite märkligt och förstår inte riktigt varför MFF ska satsa på en bänkad och ganska skadeförföljd mittback. Dessutom ska han, återigen enligt Eurosport, bli en av Allsvenskans bäst betalda spelare. Tillåt mig tvivla starkt på åtminstone det sistnämnda...

Kan det här vara en "när det nu händer så lite kring MFF så får vi väl hitta på något" grej? Inte omöjligt. Det lär väl den närmaste tiden utvisa.


Nytt år, men inte mycket nytt

Förutom att det ser ut som om det kommer att trilla in en del Afonsomiljoner på MFFs konto är det ganska tyst om Malmö FF. Det tar förhoppningsvis lite fart när träningen drar igång på allvar igen på måndag. Här får ni lite trevliga MFF-relaterade video-länkar att roa er med så länge:


HippHipp_MFF-klacken

Zlatan_driver_med_Ekwall

2007_års_absolut_läckraste_tifo

Hasse_Mattisson_lär_Afonso_skånska


Håll till godo och är du sugen på mer är det bara att botanisera på Youtube. Det finns hur mycket godis som helst!