Rörelse i leden

Det händer mycket i och kring MFF så här runt nyår. Exakt vad som är sant och inte lär avslöjas efter årsskiftet när fönstret öppnas och övergångarna offentliggörs. Det senaste ryktet säger att Jon Inge Höiland är klar för Kaiserslautern. Det lär i första hand handla om ett lån fram till sommaren. Övergången bekräftas som klar av Kaiserslauterns hemsida.

http://www.fck.de/aktuell/news/allgemein/2005/12/spieler_301205.php

Det är väldigt tråkigt att MFF verkar bli av med två av Allsvenskans absolut bästa ytterbackar. Det som förundrar mig mest i "Höiland-affären" är att det ska handla om ett lån fram till sommaren och först om Jon Inge lyckas, så kommer 1.FCK att köpa honom. Vad har MFF att vinna på det? Det ska bli intressant att höra Madsens kommentarer....

På pluskontot för MFF verkar Christian Järdler finnas. Som boendes i Helsingborg har jag sett Järdler en hel del. Han är en duktig vänsterback och kommer nog att kunna ersätta Elang ganska väl. Jag håller dock Elanga som den något bättre av de två.

Den stora utmaningen blir att hitta en ersättare på högerbacken. Det är mycket tveksamt om den spelaren finns i truppen idag. Visserligen har Hasse Mattisson vikarierat på postionen en del, utan att göra bort sig, men Hasse är inte mer än just det: en god vikarie. Jag hoppas att Hasse Borg har ett Ess i bakfickan...

GOTT NYTT ÅR till er alla!

Årets lag

Snart är året slut och då är det ju brukligt att presentera olika typer av listor över året som gått. Här kommer min något annorlunda version av årets lag:

Målvakt:
Stefan Selakovic - värvades som anfallare, men Janne Plånbok och hans kompisar såg till att Selakovic mest kom att uppmärksammas för sina insatser som målvakt.

Back (vänster)
Tuborg guld - Den back Joseph Elanga drog i sig en sen fredagskväll på Slagthuset i Malmö.

Mittback 1
Olof Mellberg - "Hands up, baby Hands up"! Mannen som gav hjärnsläppet ett ansikte.

Mittback 2
Andréas Lilja - Ja, jag vet att han spelar hockey, men för en back är det extra viktigt att spela för laget och just lagarbete verkar Lilja vara något av en expert på....

Högerback
Alexander Östlund - i brist på konkurrens, precis som vanligt....

Högerytter
Paolo Di Canio - "Jag är fascist, inte rasist", säger Lazios anfallare. Ja ja, långt ute till höger platsar han i alla fall. Vi är väl ganska många som gärna skulle se honom ännu längre ut till höger, d v s så långt bort ifrån en fotbollsplan som möjligt.

Vänsterytter
Cristiano Lucarelli - Livornos skyttekung som inte ens ville prata om Di Canios fascisthälsning. Lucarelli har under sin karriär bland annat bannlysts från Italiens juniorlandslag för en hyllning till Che Guevara på plan och bötfällts för att ha visat sin ”kommunistiska” knytnäve åt Lazios fascistsympatiserande klack.

Defensiv mittfältare
Louay Chanko - Så här sa Lolo "jag har inte gjort nåt fel" Chanko till Svenskafans: "- Provtränar är fel ord. Jag kom ner i går och har sett dem spela en match, men jag har inte tränat med laget." Jo, tjenare! Nästan omedelbart dök det upp bilder på Chanko, i en gul fin väst, tränandes med AEK Aten.

Offensiv mittfältare
Daniel Andersson - Daniel vet verkligen hur man går till attack. Det fick en inrusande Besiktashuligan känna på när Daniel fällde honom med en mycket välriktad spark.

(Slit och) Släpande forward 
Daniel Bernhardsson - Medan storlagens stjärnor går hem och spelar Playstation efter träningen, så beger sig Gefles Bernhardsson hem till sitt yrke som bonde.

Spjutspets
Admir Dautovic - i Kalmar AIKs fotbollslag som fördes till sjukhus sedan han träffats av ett spjut i ryggen när friidrottarna tränade på Fredriksskans. Admir klarade sig undan med ett köttsår.

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?hastested=true&a=455930&haswm=true&hasrp=false


Tränare
Norbert Meier - Duisburg-tränaren fick sparken efter att hamnat i bråk med FC Köln-mittfältaren Albert Streit när lagen möttes. En dansk skalle, och en elegant därpå följande filmning, från Meier gjorde att han fick lämna Duisburg.

http://www.talpa.tv/web/show/id=71813/band=_high/contentid=101638/dbidSviten bruten

Efter 164 matcher bröts sviten igår. Sjukdom (influensa) satte stopp för en ytterligare utökning av Frank Lampards rekord. Även för en Tottenhamsupporter, som jag, så går det inte att undvika att känna beundran för Lampards bedrift. Att som mittfältare klara sig undan skador, avstängningar, sjukdomar och petningar i 164 matcher i rad är sannerligen unikt. Det är bara för oss alla att ta av hatten och resa oss upp och applådera denna prestation.

Nu ska dock alla Chelsea-fans börja känna sig lite oroliga. En bruten svit brukar innebära att den bryts rejält. Jag tror inte att Frank Lampard i framtiden kommer att spela fler än max 30 matcher i rad i Premier League...

Tottenham då? Jag såg inte matchen, och det var nog lika skönt det, så det enda jag kan bjuda på är betygen från The Sun:

Robinson 7, Stalteri 6, Dawson 7, Gardner 6, Lee 6, Routledge 5 (Keane 6), Jenas 6 (Brown 6), Carrick 6, Davids 7, Defoe 6, Rasiak 5 (Mido 6)

MFF+Tottenham = Sant?

Det verkar som om mina två favoritklubbar har en liten affär på gång....

http://www.mbl.is/mm/frettir/frett.html?nid=1175944

Emil Hallfreðsson ska vara en ung vänstermittfältare, som även kan spela vänsterback. Det handlar om ett lån för 2006 och enligt isländsk media är det klart.

Fakta om Emil från Tottenhams hemsida:

http://www.tottenhamhotspur.com/profile.asp?plid=40905&gallery=yes&stats=yes

Zlatan-citat

Zlatan lyckas som bekant numera nästla sig in överallt. I går tog han plats på listan i "Hundra höjdare" med några underbara citat från "Blådårar 2". Bland annat berättade Zlatan om Lamborghinin han skulle köpa och ge nummerskylten "Toys", vilket han stolt förklarar betyder "leksaker på engelska". Jag bara måste se om filmen. Den har en sån otrolig värme och man blir glad bara av att se Zlatans leende på omslaget till DVDn.

De fantastiska citaten blir mer och mer sällsynta, så för att friska upp minnet kommer här några klassiker:


"Vad är det här?!! Glöm inte att jag bara är 20 år".
(VM i Japan och Magnus Hedman drar ner byxorna för att få en smärtstillande spruta framför Z).

"Du... jag vet inte. Du får fråga din fru om det".
(Z har tagit bort ett födelsemärke, och en reporter vill veta vad han har på kinden.)
 
"Present? Hon har ju fått Zlatan"
(Som svar på frågan om han gett sin dåvarande flickvän någon förlovningspresent)
 
"Det John Carew gör med en fotboll, gör jag med en apelsin"
(Sagt i samband  med en landskamp mellan Norge och Sverige.)

”Först gick jag till vänster, det gjorde han också. Sen gick jag till höger, det gjorde han också. Sen gick jag till vänster igen, och då gick han och köpte korv”
(Sagt efter att Zlatan snurrat rejält med Liverpools Henchoz)
 
"I can't do any miracles, but I'm trying."
(Zlatan i engelsk TV inför VM 2002)
 
"Hedman:
- Behöver man inte röra på sig i Juventus, eller?!
Ibrahimovic:
- Där får man bollen på fötterna.”
(Återberättat av Simon Bank på Aftonbladet)


Helgens höjdare - vecka 51

 • Ledigheten och avkopplingen
 • Julmaten med julöl och julsnaps
 • Tottenham fortsätter att gå bra i Premier League. Tre nya friska poäng!

Ardbeg - best in show

Det jag och många med mig har vetat sedan länge finns nu också på pränt. Ardbeg, den rökiga och aromrika pärlan från Islay, är världens bästa whisky. Har du inte provat den? Gör det! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,744819,00.html


P.S. Whisky ska givetvis bara drickas av vuxna personer! D.S.

God Jul!

Publikvärdar, fotbollsälskare, idrottsälskare, MFFare samt eventuellt övriga.....

...en riktigt GOD JUL!

Tomte


OS-truppen uttagen

Så har då Bengt-Åke presenterat ishockey-truppen som åker till Turin för att kämpa om OS-medaljer. Mest överraskande för mig är att Tomas Holmström saknas och att Mika Hannula är med. Jag tror att Tre Kronor kommer att sakna Holmströms tyngd framför mål och då särskilt i numerära överlägen.

http://www.swehockey.se/files/{9D547C74-9DFF-4CEC-99FE-0CD98BC62619}.pdf

Caro Mio Buster!

Caro Mio Buster! Någon måste med mig skämta aprillo!? En epok går i graven och för mig som växte upp under Busters storhetsperiod så känns det väldigt tråkigt att den klassiska tidningen nu kommer att läggas ner. Jag minns än idag glädjen när ett nytt nummer damp ner i brevlådan. Som jag längtade efter att få läsa mer om legender som Benny Guldfot, Super-Mac, Bullen, Johnny Puma, Gordon "Greppet Direkt" Stewart, Skid Solo, Jorma, Edvard och Blåbärskungen. Buster var en väldigt viktig del av livet för mig under slutet av 70- och början av 80-talet.

....så Buster, vila i frid gamle vän!

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,750685,00.html

Hasse Borgs värvarvisa

Så här i juletid tycker jag att det är dags att presentera min nyskrivna lilla visa. Håll till godo!

HASSE BORGS VÄRVARVISA (Mel: Tomtarnas julnatt)

Fönstret öppet, tyst det är på Kulan,
tyst på Kulan.
Alla sova, släckta äro ljusen,
äro ljusen.

Tipp tapp, tipp tapp,
tippe-tippe-tipp-tapp,
tipp, tipp, tapp.

Men då krypa, Hasse upp ur vrårna,
upp ur vrårna.
Lyssna, speja, trippa fram på tårna,
fram på tårna.

Tipp tapp....

Första klappen, Hasse redan fixat,
redan fixat.
Randig målvakt, till MFF han trixat,
han har trixat.

Tipp tapp....

Hasse söker, i Danmark yttrar snabba,
yttrar snabba.
Kanske kan han, ett Ess till Malmö grabba,
Malmö grabba.

Tipp tapp....

Gamle finnen, många skador har,
skador har.
Hasse tvekar, ska Jari få va kvar,
få va kvar?

Tipp tapp....

Joseph lämnar, över sundet flänger,
sundet flänger.
Hasse en back tack, innan fönstret stänger,
fönstret stänger.

Tipp tapp....

Tiden lider, snart du Hasse snälla,
Hasse snälla.
Dags att värva, allt i ordning ställa,
ordning ställa.

Tipp tapp.....

Sedan åter, in i tysta vrårna,
tysta vrårna.
Värvar-Hasse, tassar nätt på tårna,
nätt på tårna.

Tipp tapp, tipp tapp,
tippe-tippe-tipp-tapp,
tipp, tipp, tapp.

Helgens höjdare - vecka 50

 • Sydamerikansk chiligryta med kyckling. Mums!
 • En 10-årig Laphroaig single malt - cask strength
 • Paul Robinson! Fantastiskt att Tottenham har en så stabil målvakt. Vågar man önska sig ett stabilare 2006, på målvaktsfronten, även i MFF...?

Boro-Spurs 3-3

Tottenham lyckades återigen ta poäng efter att ha hamnat i underläge och Midos kvittering i den 83:e minuten satt otroligt skönt. Anfallsspelet fungerade bra som så ofta förr den här säsongen, men det ser emellanåt väldigt virrigt ut i försvaret. Framförallt är det Lee som har problem i defensiven. Jag hade nog hellre sett att Edman var kvar på vänsterbacken, även om Lee är ganska giftig framåt.

The Sun utdelar följande betyg till spelarna i Spurs:

Robinson 8, Stalteri 7, King 7, Dawson 6, Lee 6, Jenas 6 (Rasiak 6), Carrick 5, Davids 7, Reid 5 (Defoe 4), Keane 7, Mido 6, Defoe (Brown 6).

Tipsextra - O helga stund på lördagen

Ända sedan jag var stor nog att titta på TV har lördagseftermiddagarna under vinterhalvåret varit heliga. Oavsett om programmets namn varit Tipsextra, Tipslördag eller Hegerfors lördag så har det alltid funnits där som en kär gammal vän.

Det är dock inte bara namnet som har förändrats under årens lopp, utan även en hel del annat runt den engelska fotbollen i rutan.

Då var det inställda matcher och leriga planer. Det gick nästan så långt att en del trodde att Leeds spelade i bruna tröjor... ;-)   Nu är planerna eluppvärmda och håller bra kvalitet året om.

Då var det lördagsgodis framför TVn. Nu blir det en Single Malt eller två.

Då var det brittiska fyrtorn och fotboll á la "Långa bollar på Bengt". Nu är det världsspelare och profiler med internationell lyskraft.

Då var det en match från England per vecka. Idag kan man se i stort sett alla matcher från Premier League och dessutom en mängd matcher från andra stora ligor som La Liga och Serie A.

Då lämnades tipset in hos den lokale handlaren. Som kvitto fick man en stämplad karbonkopia och vinsten blev det till att själv traska iväg och lösa ut. Nu är det bara att sätta igång datorn och lämna in tipset hemifrån. Eventuella vinster dyker automatiskt upp på spelkontot.

Allt var inte bättre förr! Även om mycket har förändrats så finns en viktig ingrediens kvar och jag hoppas verkligen att den stannar kvar för alltid. Vad jag pratar om? Plinget så klart! Det har bytt tonläge och nyans under årens lopp, men utan pling inget Tipsextra!

Bara två timmar kvar och det känns skönt att veta att tiden fram til dess kan fördrivas med Aston Villa - Manchester United.  ;-)
Champions League - Lottning och tips

I dag har lottningen till åttondelsfinalerna i CL blivit klar. Här kommer lottningen inklusive mina egna antaganden och gissningar...

* Chelsea-Barcelona
Jag tror att Barca drar det längst strået. Världens bästa fotbollsspelare blir tungan på vågen (Nej, alla HIFare, jag menar inte Henke)

* Real Madrid-Arsenal
Här möts två lag som inte är nöjda med sina resultat under hösten. Även om det ofta talas om Reals usla säsong, så ligger laget faktiskt bara sex poäng efter Barcelona i La Liga. Arsenal har som jag ser det större problem. Madrid avancerar till nästa omgång.
 
* Werder Bremen-Juventus
Zlatan - det räcker så! Juve vidare.

* Bayern München-AC Milan
Bayern är tunga att möta. Jag tror att tyskarna går vidare.

* PSV Eindhoven-Lyon
Lyon är underskattade av många, men inte av mig.  Lyon till kvarten.

* Ajax-Inter
Rosenbergs Ajax har en inte helt omöjlig uppgift i Inter. Jag tippar med hjärtat: Ajax.

* Benfica-Liverpool
Benitez är en klurig man och Liverpools spel verkar passa internationellt. Dessutom har laget rutinen och erfarenheten från fjolårets seger i bagaget. Liverpool avancerar till kvartsfinal.

* Rangers-Villareal
Här tar det roliga slut för skottarna. Villareal till nästa omgång.


Så, då är det väl nästan onödigt att spela åttondelsfinalerna...  ;-)


Henke till Sverige?

Som vanligt vid juletid har det blivit dags för årets "flyttar Henke hem till sommaren" spekulationsrunda. Svaret på den frågan vet varken jag, Laul eller Simon Bank, även om de två sistnämnda verkar fullt och fast övertygade om att de sitter inne med svaret (som vanligt).

I samma veva brukar det även dyka upp ett gäng obotliga optimister som, på vad som synes vara fullaste allvar, tror att det kan gå att övertala Henke att välja MFF i stället för Högaborg eller HIF. Jag lovar er. Det går inte! Henke är Helsingborgare ut i fingerspetsarna. Han har investerat i fastigheter i staden och han har precis renoverat klart sin gård som ligger precis i utkanten av Helsingborg. Den ligger faktiskt ganska nära min, i jämförelse, väldigt enkla boning (jag mötte Lassie... ;-)  ).

Nej, vill ni se Henke spela på sin hemmaplan nästa år så blir det till att besöka Nou Camp, Olympia eller möjligtvis Harlyckans IP.Spurs vinner igen!

Tottenham fortsätter att ånga på i toppskiktet av Premier League. Visserligen togs segern igår mot bottenlaget Portsmouth, men skillnaden på Spurs hittills i år, jämfört med tidigare säsonger, är att laget mer sällan går på pumpen i de på förhand givna matcherna. Det känns mycket mer stabilt.

The Sun utdelar följande betyg till spelarna i Tottenham:

DREAM TEAM STAR MAN:
EDGAR DAVIDS (Spurs). Played like a young whipper snapper.

SUN RATINGS:
Robinson 7, Davids 8, Tainio 6 (Routledge 6 (Reid 6)), Stalteri 6, Keane 7 (Defoe 6), Mido 6, Young-Pyo 5, Dawson 6, Carrick 6, King 7, Jenas 6.

Helgens höjdare - vecka 49

 • Julfest med jobbet i Köpenhamn. En trevlig tillställning utan några större skandaler.
 • VM-lottningen. Inte så mycket för resultatet, som för att förutsättningarna nu är klara.
 • Ronaldinho. Inte hans bästa match men vilken touch, bollkontroll, stil och elegans den mannen har.

VM-lottning

Då har resultatet av lottningen hunnit smälta in lite och min reaktion är att det kunde varit en bättre lottning, men det kunde även varit betydligt värre. England känner vi ganska väl och mot dem brukar vi göra bra matcher. Vad gäller Paraguay och Trinidad-Tobago får jag erkänna att jag har väldigt dålig koll. Spontant känns det som om vi borde slå Trinidad-Tobago. Paraguay kan nog bli en svårare nöt att knäcka, men vi bör ha en god chans att rå på även dem. Totalt sett tycker jag att vi har ganska goda möjligheter att kunna avancera från gruppen.

Det ser i alla fall lättare ut än senaste VM. England är förtfarande England, men Paraguay är inte Argentina och Trinidad-Tobago är inte Nigeria. Vi vet alla hur det gick då.....

Svenska medaljer i Turin - uppdatering

Här kommer en uppdatering av mina prognoser och förväntningar inför OS i Turin (2006). Förändringar sedan sist är markerade med fet stil i texten.


ALPINT
Herr: (OS-klara deltagare): M Larsson, J Brolenius, A Myhrer, F Nyberg, P Järbyn
Dam: M Pietelä Holmner, A Pärson, A Ottosson, T Borssén, J Hargin, J Lindell Vikarby

BÄSTA UTFALL*: 1 guld + 1 silver + 1 brons   (förra uppdateringen: 2+2+1)
MICKES REALISM**: 1+0+1   (1+1+1)

Anja har sett seg ut i säsongsstarten. Jag tror fortfarande på svenska alpina medaljer, men jag är inte lika optimistisk som sist.


CURLING
Herrlag
Damlag

BÄSTA UTFALL: 2+0+0
MICKES REALISM: 1+0+1

Jag tror stenhårt på båda curlinglagen. De har mycket tunga meriter och stor erfarenhet och rutin.


FREESTYLE
Herr: F Fortkord
Dam: S Kjellin

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Tyvärr, här kammar vi noll.


ISHOCKEY
Herrlag
Damlag

BÄSTA UTFALL: 1+0+1
MICKES REALISM: 0+1+0

Damerna är egentligen för dåliga för medalj, men jag ger dem en liten, liten minimal chans att kunna knipa bronset. Herrarna är bra nog för att kunna vara med och slåss om en finalplats. Stämmer det riktigt bra blir det guld.


LÄNGDSKIDÅKNING
Herr: T Fredriksson, M Fredriksson, B Lind, P Larsson, A Södergren
Dam: L Andersson, A Dahlberg

BÄSTA UTFALL: 2+1+1
MICKES REALISM: 1+0+1

De traditionella åkarna har inlett säsongen på ett riktigt uselt sätt. Som jag ser det finns det i dagsläget bara ett möjligt medaljhopp där och det är herrarnas stafettlag (även om chansen känns väldigt liten). Medaljerna kommer våra sprintåkare att bärja.


SKIDSKYTTE
Herr: B Ferry, C-J Bergman
Dam: A-C Olofsson

BÄSTA UTFALL: 1+0+1   (0+0+1)
MICKES REALISM: 0+1+0   (0+0+0)

Olofsson har vunnit sin första tävling i världscupen och följde upp det med en åttondeplats, trots uselt skytte, i det senaste loppet. Stämmer allt är ett OS-guld ingen omöjlighet. Herrarna hade idag fyra man bland de 30 bästa i sprinten. Efter omöjliga Norge och Tyskland, så finns det en liten bronschans i stafetten.


SKRIDSKO
Herr: J Röjler

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Röjler fortsätter att ta stora steg i rätt riktning, men jag vågar fortfarande inte hoppas på medalj. Får han till det kan det kanske bli en poängplats.


SNOWBOARD
Herr: M Sandy, J Grundelius, M Blomberg, D Biveson, S Karlsson
Dam: A Hägglöf, A Olofsson, S Fischer

BÄSTA UTFALL: 0+0+0
MICKES REALISM: 0+0+0

Här brukar det alltid skrikas om medaljer....men som vanligt blir det dåligt med utdelningen.TOTALT
BÄSTA UTFALL: 7 Guld + 2 Silver + 4 Brons
   (7+3+4)
MICKES REALISM: 3 Guld + 2 Silver + 3 Brons   (3+2+3)

 
* BÄSTA UTFALL = Om i stort sett allt går Sveriges väg.
** MICKES REALISM = Hur jag tror att det kommer att gå.


Det ser bra ut!

Det är ständigt mycket gnäll på och runt Malmö FF. Det får man vänja sig vid som MFF-supporter och det har väl hänt att jag också har klagat någon gång... ;-)   Det jag inte förstår är varför det för tillfället klagas kanske mer än någonsin. Visst, 2005 blev inte vad vi väntat oss, men den senaste månaden har ju egentligen varit fantastiskt positiv. Enligt mig absolut en av de mest betydelsefulla månaderna i MFFs historia.

* IMG-avtalet ger oss ekonomisk trygghet åtminstone de kommande tre åren.

* Ny Stadion. Som vi har väntat, våndats och längtat. Nu är beslutet äntligen taget.

* Vi har fått konkurrens på målvaktssidan. 

* Ny tränare som verkar veta vad han vill och som dessutom har vunnit förut.

* Höstens trupp är intakt. Vi har hittills fått behålla även de nyckelspelare det gått rykten om (Höiland, Afonso, Elanga). Stabilitet är viktigt!

Kan vi dessutom fylla på med ett eller ett par starka nyförvärv så tycker jag att det ser mycket lovande ut inför 2006.

Campions League - out of our league....

Då var ännu en omgång av Champions League avklarad. Den brännande känslan av saknad och hur nära det egentligen var att MFF funnits med i gruppspelet har avtagit efter hand. Vi fick drömlottningen, men lyckades prestera som sämst när det gällde som mest. Emellanåt kan jag dock inte låta bli att tänka på vad som hade hänt om vi vunnit den första matchen på Malmö Stadion, där vi faktiskt var något bättre än Thun. Då hade det blivit en annan match nere i Schweiz och kanske, kanske.....

Nu får vi sitta och se matcherna på TV och drömma om framtida möjligheter. Fast när jag satt framför TVn igår och såg det höga tempot, de intensiva närkamperna och passningsskickligheten, insåg jag att det kanske bara hade blivit pinsamt om vi kvalificerat oss. MFF av årgång 2005 höll helt enkelt alldeles för låg klass för Champions League. 

Bilder Liverpool-Wigan

Visst är det roligt att ta kort! Så här kommer några foton från Anfield som jag tog i lördags. Håll till godo.


Liverpool1
Liverpool2
Pool4
Pool3
Pool5
Pool6
Pool7
Pool8
Pool9
Pool10
FOTO: MICKE BLOMBERG

Helgens höjdare - vecka 48

 • Liverpool-Wigan på Anfield. Alltid kul med livefotboll och särskilt i England!
 • Trevliga pub-besök med god och billig såväl Bitter som Lager.
 • Trevligt sällskap. Tack Hilding för att jag och Anders fick komma och hälsa på.  

Liverpool-Wigan

Imorgon är det dags. Då blir det Liverpool-Wigan på Anfield. Jag tror att jag kommer att hålla på Wigan, men eftersom jag egentligen inte har några särskilda känslor för något av lagen så vet jag inte säkert förrän matchen har blåsts igång. Måste jag tvunget ha ett favoritlag i matchen då? Ja! Jag har väldigt svårt att se en match utan att ha något mer, om än lite, sympati för det ena av lagen. Anledningen till att jag väljer det ena laget före det andra kan vara av väldigt olika slag:

* Det ena laget har snyggare tröjor.
* En svensk spelar i laget (om utländska lag).
* Jag har spelat på det ena laget på oddset.
* Underdogen i matchen.
* ...och väldigt ofta vet jag inte varför, utan det är bara en känsla som kommer smygande under matchens gång.

Ja ja, det löser sig imorgon.... :-)

På måndag är jag tillbaka i Sverige igen, så tills dess.....trevlig helg!

Nada ishockey

Jag stod över ishockeypublikvärdandet igår. Eftersom jag inte helt blivit av med min förkylning, och åker till England imorgon för att hälsa på en kompis, så tog jag det säkra före det osäkra och såg matchen i TV-soffan i stället. MIF lyckades vinna en ganska medioker match, med hjälp av ett slumpmål i slutminuterna. Oavgjort hade varit mest rättvist. Det fanns i alla fall en sak att glädja sig åt under matchen och det var Malmös nya stilrena tröjor. Har du missat dem? Då hittar du bilder här:

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=108213