Sverige-Chile

I morgon åker jag till Stockholm och nästa landskamp. Jag vill se....

...att Zlatan och Henke hittar varandra.

...att Sverige har en duglig högerback.

...att Isaksson ser stabil ut.

...att Kim visar att det är han som ska spela på innermittfältet. Jag tror att han i dagsläget har större potential än Anders Svensson.

...att Sverige gör mål. Det har varit lite tunnsått med den varan på sista tiden....

Helgens höjdare - vecka 21

En ganska småseg helg, eftersom jag varit lite småkrasslig, men här kommer höjdarna:

* Ivan Basso. Trots alla dopinghärvor så är det något visst med de stora etapploppen på cykel.

* Sverige världsmästare i innebandy. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket om innebandy som sport, men det var ganska spännande i alla fall.

* Söndagskvällens bacon- och kantarellsoppa.

Sveket

Det skrivs spaltmeter i dagens tidningar om vad som kallas "sveket". Det stora sveket mot publiken var, enligt kvällspressen, att ingen av trion Zlatan, Henke och Freddie fanns på plan under gårdagens match mot Finland. Jag håller inte med. Tänk om de hade tvingats att spela småslitna och åkt på en skada så att de missat VM. Det hade varit det verkliga sveket!

Jag var själv på plats på Ullevi och det var verkligen ingen sprakande fotbollsunderhållning vi bjöds på, men det trodde jag att den fotbollsintresserade hade vant sig vid efter alla halvtaskiga träningsmatcher de senaste åren. Nöjer man sig inte, som många av oss fotbollsidioter, med att hitta nyanser i spelet och att försöka räta ut en del frågetecken man har, så är det nog bättre att hålla sig till tävlingsmatcher, för annars är risken stor att man blir besviken. Med tanke på den fotbollsokunnighet som dessutom många runt omkring oss på läktaren visade prov på*, så misstänker jag att det inte var fotbollsspelaren Zlatan, utan kändisen Zlatan som många var  besvikna över att inte få se. Varför då inte stanna hemma och läsa Hänt i Veckan i stället? Att bua ut laget, efter att man faktiskt gjort en liten uppryckning i andra halvlek, tycker jag är ganska lågt. Nej, som vi brukar säga i Malmö, kom igen och stötta laget i stället. 


* Exempelvis så spelar tydligen Edman och Linderoth i samma klubblag och Alvbåge har knappt fått stå en match i Danmark i år. Dessutom var det någon som undrade om det verkligen var lönt att byta in Stensson med så lite tid kvar av matchen....

Afonso

Det har den senaste veckan diskuterats mycket om Afonsos vara eller inte vara i MFF. I ena sekunden är han klar för Heerenveen och i nästa sekund förs det överhuvudtaget inga diskussioner mellan MFF och den holländska klubben. Stämmer det att MFF blivit erbjudna 4,5 miljoner Euro för Afonso så tycker jag att det är läge att sälja OM, jag säger OM, det finns en fullgod ersättare som står och stampar i kulisserna och bara väntar på att skriva på för MFF så fort "Afonso-affären" är i hamn.

Helgens höjdare - vecka 20

  • Melodifestival-, ishockey-, grillfest med kompisar på Norsborgs Herrgård.
  • Bruce Sprinsteen på Hovet. Vilken show och vilket gung!
  • SL. Lokaltrafiken i Stockholm brukar få ganska mycket skit, men jag är grymt imponerad. Jag åkte tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar kors och tvärs över stan under hela helgen och inte en endaste gång var SL så mycket som en minut efter utsatt tid. Skicka Skånetrafiken och SJ på studiebesök omedelbums!

Ute ur cupen, igen....

MFF lyckades inte gå långt i Svenska cupen i år heller.  Det blev respass mot Väsby. Av rapporterna från matchen att döma visade MFF-spelarna prov på dålig vilja och inställning. För att citera Nationalteatern...: "Får man inte göra, inte bra!"

Nu blir det uppehåll här på bloggen i några dagar, eftersom jag åker till Stockholm för att träffa vänner och för att se Springsteen på Hovet. Jag återkommer på tisdag eller onsdag. Håll ut.... ;-)


Lagspelaren visade vägen!

Så fick då Henrik Larsson avsluta sin två-åriga sejour i Barcelona på bästa sätt. I en match där storstjärnan Ronaldinho inte alls kom upp i normal standard och var mer än lovligt självisk rakt igenom hela matchen, fick lagspelaren Henke Larsson bli tungan på vågen. Med två delikata framspelningar låg Henke bakom Barcas vändning. Självaste Thierry Henry sa så här till media efter matchen: "Everyone was talking about Ronaldinho before the game. I didn't see him today and I didn't see Eto'o. Henrik Larsson made the difference by setting up two goals. That was the key." Stort Henke!

Om Henke var nöjd igår, så var fallet det totalt omvända för Arsenal. Som vanligt när engelska lag varit i farten i Europa nu för tiden, så visade de sig vara fruktansvärt dåliga förlorare och skyllde allt på domaren, vilket jag absolut inte kan förstå. Visst han hade ingen av sina bättre dagar och det är eventuellt så att Eto'o är offside när han kvitterar*, men det var Arsenal som drog mest fördel av domarens misstag och då tänker jag främst på två situationer:

* Den första situationen är när Jens Lehmann blir utvisad. Så här står det i
regelboken:  "Vid bedömning av målchansutvisning ska den felande utvisas: om den anfallande spelaren i det ögonblicket förlorar sin målchans, oavsett om spelaren eller hans medspelare i ett senare moment återfår målchansen (genom att domaren utnyttjat fördelsregeln och låttit spelet fortsätta)." Ett solklart fall alltså. Arsenal kom undan med en utvisning, när det borde varit mål OCH utvisning.

* Den andra situationen är frisparken som föranleder Arsenals mål. Det är en av de solklaraste filmningar jag sett! Eboué borde fått gult kort och Barca frispark. I stället blev det frispark till Arsenal och mål.


*Min känsla är att det inte är offside, men jag har hittills inte sett en tillräckligt bra TV-bild för att definitivt kunna fria eller fälla.Helgens höjdare - vecka 19

Bättre sent än aldrig! Här kommer helgens höjdare:

* Bruce Springsteens "We shall overcome - The Seeger sessions". Skivan blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör den.

Kristoffer_Appelquist  i 100% på TV4. Jag är inte helt säker på att han är 100% frisk....men han är otroligt skruvat rolig.

* Glenn Holgerssons vänsterkanon, i insidan av stolpen, mot Göteborg. Den var värd ett bättre öde.


Ingen rolig söndag i Göteborg

Det var med ganska stor optimism jag åkte till Göteborg i söndags, men det gick inte alls som jag hade hoppats. Göteborgs hårda press på bollhållaren under hela matchen blev avgörande. MFF fick aldrig riktigt igång något eget spel och en ganska sliten Jari Litmanen fick inte de ytor han haft mot Djurgården och HIF.

Nu tar Allsvenskan VM-uppehåll och då skulle man lätt kunna drabbas av en släng av fotbollsabstinens, men jag har gjort allt jag kan för att undvika det. Jag har tre landkamper inplanerade den kommande månaden, så det blir en del resande i fotbollens namn:

25/5 Sverige-Finland i Göteborg

2/6 Sverige-Chile i Stockholm

10/6 Sverige-Trinidad/Tobago i DortmundFör övrigt....blev det ny förlust för IFK Hässleholm i division 1. Den här gången var det Bunkeflo som blev för svåra för de Gulsvarta. Det ser tyvärr ut att bli enkel biljett ner i division 2.

....var det roligaste i Göteborg MFF-klackens "Samma djävla sång varenda gång, Samma djävla sång varenda gång, samma djävla sång, samma djävla sång, samma djävla sång varenda gång."

...saknar vi fortfarande ett PPV-avtal, trots Lars-Åkes försäkran häromdagen att det var klart. Hmmmm!


Truppen mot Göteborg

Den trupp som Sören Åkeby tagit ut till söndagens match mot IFK Göteborg är identisk med den som var uppe i Stockholm och besegrade Djurgården, med ett undantag och det är att Edward Ofere är tillbaka efter avstängningen senast. Min gissning är att Ofere går in på topp istället för Bech och att Holgersson tar hand om vänsterbacken, eftersom Hasse Mattisson återigen har lite känning i en av sina vader. I övrigt lär det nog inte bli några förändringar.

Seger imorgon och vi har ett fint slagläge inför VM-uppehållet. Forza Malmö!


Ny vinst för MFF

Vad var det han skrev, Mats Olsson På Expressen? Jo, att "MFF är ett korplag utan Afonso". Då undrar jag, bäste Herr Olsson, vad du anser att Djurgården är, efter att MFF helt rättvist besegrat DIF på bortaplan med 3-2? Ett MFF som inte bara saknade Afonso, utan även spelare som Christian Järdler, Niklas Skoog och Anders Andersson. Nej du, Mats Olsson, din storhetstid är för längesedan förbi!

Nej, nog om "idioten" som Åkeby kallar honom i en intervju på
Himmelriket. MFF gör en riktigt stabil insats och överglänser Djurgården, framför allt i andra halvlek. Hela laget förtjänar beröm, men jag vill lyfta fram fyra spelare, som jag anser var tungan på vågen i matchen: Jari Litmanen, Daniel Andersson, Jocke Nilsson och Behrang Safari.

Jari Litmanen - Ett fantastiskt frisparksmål och två assists. Dessutom är Jari otroligt duktig på att lugna ner spelet och att hitta snabba och enkla passningsvägar. Det är väldigt hög kvalitet på det han gör med bollen.

Jocke Nilsson - Jocke gör ett enormt jobb och hans slit och bollvinnande ger Jari yta och möjlighet att briljera med sitt passningsspel. Visar även emellanåt att han själv är en duktig passningsspelare.

Daniel Andersson - Vår kapten gör återigen en mycket bra insats. Förvånansvärt bra huvudspel! Jag antar att det är hans enorma spelförståelse och tajming som gör nytta även i huvudspelet.

Behrang Safari - Som han sprang och sprang, och sprang och sprang och sen sprang han lite till. Jag skrev inför matchen att ".....istället går Bech in på topp tillsammans med Safari. Det känns som ett ganska intetsägande anfallspar, men Jeppe och Behrang kom igen och bevisa att jag har fel!". Behrang Safari visade verkligen att jag hade fel! Ett mål och en otrolig arbetsinsats.

Skada, igen....

Då var det Afonsos tur att hamna på skadelistan. Enligt Himmelriket blir det ingen Afonso i kvällens match, utan istället går Bech in på topp tillsammans med Safari. Det känns som ett ganska intetsägande anfallspar, men Jeppe och Behrang kom igen och bevisa att jag har fel!

VM-truppen

Sveriges VM-trupp är offentliggjord och ser ut som följer:

MÅLVAKTER:
Andreas Isaksson, Rennes
John Alvbåge, Viborg
Rami Shaaban, Fredrikstad

KOMMENTAR: Bakom givne Isaksson hade jag hellre sett Bengt Andersson, än John Alvbåge. Att ta med Shaaban tycker jag däremot är helt rätt. Inte för att jag sett honom spela på väldigt länge, men han är den enda svenska målvakten, förutom Isaksson, som har rutin från de riktigt stora matcherna.


BACKAR:
Erik Edman, Rennes
Petter Hansson, Heerenveen
Teddy Lucic, Häcken
Olof Mellberg, Aston Villa
Karl Svensson, IFK Göteborg
Fredrik Stenman, Bayer Leverkusen
Mikael Nilsson, Panathinaikos

KOMMENTAR: Tufft och helt rätt att ställa Alexander Östlund utanför truppen. Här hade jag dock gärna sett att Christoffer Andersson funnits med och i så fall på bekostnad av Micke Nilsson.


MITTFÄLT OCH ANFALL:
Niclas Alexandersson, IFK Göteborg
Daniel Andersson, Malmö FF
Kim Källström, Rennes
Anders Svensson, Elfsborg
Christian Wilhelmsson, Anderlecht
Tobias Linderoth, FC Köpenhamn
Fredrik Ljungberg, Arsenal
Mattias Jonson, Djurgården
Johan Elmander, Bröndby
Marcus Allbäck, FC Köpenhamn
Zlatan Ibrahimovic, Juventus
Henrik Larsson, Barcelona
Markus Rosenberg, Ajax

KOMMENTAR: Det ser ut ganska exakt som jag hade väntat mig och jag tror att jag hade tagit ut precis samma spelare, möjligen med ett undantag. Om jag hade varit lika modig som Svennis, så hade jag slängt in Sebastian Larsson och petat bort Mattias Jonson.

Totalt sett så har förbundskapten Lagerbäck varit lite modigare än vad jag hade väntat mig, när han valt att peta bort namn som Alexander Östlund och Eddie Gustafsson, till förmån för spelare som Karl Svensson och Rami Shaaban. Visst kan jag ha synpunkter på vissa enstaka namn, men på det hela taget ser det bra ut.


Hasse Mattisson prisad

Innan matchstart i derbyt igår fick Hasse Mattisson ta emot ett av Idrottssveriges finaste priser. Utmärkelsen Hasse fick var MFF Support Hbgs pris till årets spelare i Malmö FF. Grattis Hasse! Det känns bra för oss i Support Hbg att få premiera en så lojal spelare som alltid ger sitt yttersta i alla situationer.


Jari + Emil = Derbyseger

Det måste ha varit en av årets bästa allsvenska matcher som igår spelades på Malmö Stadion. En match som kom att avgöras av den större individuella skickligheten hos ett par av Malmös spelare: Emil Hallfredsson och Jari Litmanen.

Emil Hallfredsson stod för en av de bästa debuter jag någonsin sett i Malmö FF, kanske den allra bästa. Emil visade upp en härlig speed kombinerad med bra bollkontroll och en underbar precision i sina inspel och han var delaktig i både 2-1 och 3-1.

Jari Litmanen! Vad säger man? Det är en ynnest att få se denna fotbollskonstnär i Malmö FF. Han spelar i ett annat universum. Vilka passningar och som han läser spelet. Det verkar alltid som om Jari står där bollen kommer. Jari Litmanen kommer säkert inte att spela alla MFFs matcher i år, men enbart det jag fick njuta av igår gör att jag tycker att värvningen var bra. Det är de stora spelarna man vill se och Jari Litmanen är definitivt en av Nordens största genom tiderna!

Jag måste även nämna Daniel Andersson. I sin blott andra match från start som mittback så går han in och gör en toppmatch, i stort sett helt utan fel. Jag tror och hoppas att Daniel finns med i den VM-trupp som presenteras i eftermiddag. Det är han värd.Att hata eller inte hata...

Då är det dags för årets första Skånederby och som så ofta förr så diskuteras det hat i samband med matchen. Det är många på båda sidor som säger sig hata respektive derbymotståndare. Jag förstår det inte. Jag kommer aldrig att kunna känna riktigt hat mot ett annat fotbollslag. Hat är för mig en känsla som jag sparar åt pedofiler, massmördare och våldtäktsmän. 

Eftersom jag bor i Helsingborg så händer det att jag går på Olympia och jag håller alltid på bortalaget och visst ser jag hellre att nåt annat lag än HIF vinner Allsvenskan och det finns ingen skönare seger än en seger mot Helsingborg, men jag hatar inte HIF. Den känslan är för mig besparad åt betydligt allvarligare saker än fotboll.


För övrigt....så finns det en text från Sveriges finaste supporterförening, MFF Support Hbg, på
Himmelriket. Texten är skriven av min styrelsekollega (Micke G), tillika ordförande, i nämnda förening.

....vinner Malmö derbyt ikväll. MFF har faktiskt haft ganska lätt för HIF de senaste åren.

....så är det idag exakt en månad kvar tills dess att jag och Anders tar bilen mot Dortmund och fotbolls-VM. Det ska bli ganska roligt.... ;-)

.... väntar vi fortfarande på PPV-avtalet. Vill du göra något för att försöka påverka, inte för att jag personligen tror att det hjälper särskilt mycket, så skriv på här.


Helgens höjdare - vecka 18

  • Årets första grillkväll. Härliga kycklingspett på balkongen.
  • Zlatan. Äntligen slut på måltorkan!
  • Första genomlyssningen av Bruce Springsteens "We shall overcome - The Seeger sessions". Bara två veckor kvar till konserten på Hovet.

Inget CL

Skador och matförgiftning blev för mycket för Spurs. Förlusten mot West Ham innebär att Tottenham missar chansen till spel i nästa upplaga av Champions League. Idag känns det surt men, som en mycket vis Tottenham-supporter skrev till mig för ett tag sedan, om ett par dagar lär det säkert kännas ganska bra. Femteplatsen är trots allt det bästa Spurs har presterat sedan Premier League bildades. Dessutom blir det ju spel i UEFA-cupen till hösten.


För övrigt.....så är det fortsatta skadeproblem i MFF. Följande spelare kan inte vara med mot Helsingborg i morgon: Christian Järdler, Niklas Skoog, Jonas Sandqvist, Anders Andersson och Jon Jönsson. Dessutom är Yksel Osmanovski avstängd.

....blev det tyvärr ytterligare en förlust för IFK Hässleholm i division 1. Den här gången mot Västra Frölunda. Nu gäller det att få ordning på spelet om det inte ska bli expresståg till division 2.

Det krävs seger!

EDIT: DET BLIR EVENTUELLT INGEN MATCH IDAG!! SJU AV TOTTENHAMS SPELARE HAR DRABBATS AV MATFÖRGIFTNING. ENLIGT EN TALESMAN FÖR PREMIER LEAGUE ÄR MAN PÅ VÄG TILL TOTTENHAMS HOTELL OCH BESKED ÄR PÅ VÄG OM HURUVIDA MATCHEN KOMMER ATT SPELAS ELLER EJ. MER OM LÄGET HÄR.

EDIT 2: ENLIGT RADIOSPORTEN SKA MATCHEN SPELAS SOM PLANERAT. DET HÄR KOMMER ATT BLI ETT MECKA FÖR KONSPIRATIONSTEORETIKER.....

I eftermiddag avgörs det ifall Tottenham klarar av att behålla den fjärdeplats i ligan som laget haft i sin ägo under en stor del av årets säsong. Det lär krävas seger borta mot West Ham på Upton Park, för jag tror inte att Arsenal kommer att ha några större problem med att hemmabesegra Wigan. Om det skulle gå Spurs väg i avslutningsomgången av premier League så väntar sedan en otroligt spännande väntan på resultatet i finalen i Champions League. Mer inför matchen hittar du här:

http://www.tottenhamhotspur.com/news/articles/livewesthamvspurs070506.html

http://www.whufc.com/news/?page_id=2

http://www.svenskafans.com/england/tottenham/artikel.asp?id=124464

http://www.svenskafans.com/england/westhamutd/artikel.asp?id=124337


För övrigt.... så förlorade IFK Hässleholm igen i veckan och nu är det bara seger som gäller mot Västra Frölunda idag.


Matchrapport: MFF B - HIF B

Startuppställning:

Kenneth Mattsson

Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Niklas Hansson, Andreas Wihlborg

Marcus Pode, Joakim Persson, Labinot Harbuzi (ut 45), Emil Hallfreðsson (ut 60)

Daniel Sliper, Rawez Lawan
 
  
Det var ett soligt, men ganska blåsigt Malmö Stadion som bjöd in till en liten försmak av vad som komma skall på måndag, när MFF:s B-lag på torsdagskvällen mötte HIF:s dito inför ett par hundra intresserade åskådare. Det var även en återkomsternas afton. Emil Hallfreðsson gjorde comeback efter skada och Labinot Harbuzi gjorde debut efter sin återkomst till MFF.

Malmö inledde matchen bäst, och anförda av framförallt Emil Hallfreðsson, Labinot Harbuzi och Rawez Lawan skapade MFF ett par ganska bra lägen under de inledande 10 minuterna. Farligast blev det när Emil hittade Rawez med ett inlägg längs backen som Rawez skarvade just utanför målvaktens högra stolpe, samt när Emil, med en läcker utsida, frispelade Pode. Även Pode missade tyvärr sin chans. Efter den fina inledningen från MFF var det sedan HIF:s halvlek. HIF dominerade utan att skapa särskilt många riktigt farliga lägen. Närmast mål kom Imad Khalili som med en frisparkskanon, från ca 10 meter utanför straffområdet, tvingade Kenneth Mattsson till en riktigt fin räddning.

Andra halvlek gick i MFF:s favör och med tanke på alla de frilägen som skapades så borde de Himmelsblå ha lyckats avgöra matchen. Tyvärr saknades dock skärpan i de avgörande lägena framför mål. Det ska även sägas att målvakten i HIF, Oscar Berglund, stod för ett par riktigt bra räddningar. Här kommer ett axplock av de farligaste MFF-chanserna i andra halvlek:

·        Rawez hittar en helt fristående Emil till vänster i straffområdet. Berglund avvärjer med en benparad.

·        Rawez får en stickare och skjuter över i ganska fritt läge.

·        Rawez kommer fri med målvakten, men skjuter ett lamt skott mitt i famnen på Berglund.

·        Daniel Sliper snor bollen från sin back och kommer fri med målvakten ute till vänster. Sliper skjuter    högt över.

MFF gör en okej match, men skärpan framför mål är alldeles för dålig. Av de som ligger närmast A-laget så visade Emil att han snart blir att räkna med igen och framförallt hans inledning av matchen var riktigt bra. Han mattades dock mer och mer fram till dess att han byttes ut i den 60 minuten. Raoul sattes inte på några hårdare prov, men det såg ut ungefär som vanligt när han blandade bländande aktioner med tveksamma ingripanden. Marcus Pode var ganska anonym i första halvlek, men spelade upp sig rejält i andra då han enligt mitt tycke var MFF:s bäste spelare och bl a visade prov på ett fint passningsspel. Rawez Lawan hade otroligt mycket spring i benen och skapade en rad chanser, men han måste bli mycket tuffare när lägena dyker upp.
 
Labinot Harbuzi då? Det känns inte helt lätt och rättvist att bedöma honom efter bara en halvlek i comebacken, men det såg ganska lovande ut. Lite fler matcher och bättre tempo i kroppen så…..


Skador och bortdömt mål

Det var länge ännu en frustrerande tillställning vi bjöds på igår på Malmö Stadion. MFF inledde ganska piggt de första 20 minuterna, men mattades sedan undan för undan i takt med att skadorna trillade in en efter en. Redan i minut 52 tvingades Åkeby till att göra sitt tredje byte och när MFF dessutom tvingades slutföra matchen med en slutkörd Litmanen och en haltande Afonso kvar på plan så såg det mörkt ut. I den 71 minuten jublar dock stora delar av Stadion efter att Ofere nickat in en passning från Yksel Osmanovski. Målet döms emellertid bort för offside. Tveksamt tycker jag. Afonso var nog offside, men var verkligen Ofere på fel sida? Det krävs en bra TV-bild för att definitivt kunna avgöra den frågan. Slutligen fick vi dock jubla. I den 87 matchminuten faller Ofere i en närkamp med Per Johansson. Den assisterande domaren vinkar direkt och springer ner till hörnflaggan för att markera straffspark för Malmö. Huvuddomaren följer den assisterandes råd och blåser straff till Malmö, vilket resulterar i vilda protester från Halmstadspelarna. Halmstads målvakt, Conny Johansson, ska vara mycket glad att han kom undan tumultet utan minst ett gult kort. När det värsta har lugnat ner sig och det är klart för att slå straffen så är det Jari Litmanen som står där med bollen i händerna. Det visar sig senare att han i det här läget gjorde en "Zlatan". Det var egentligen Daniel Andersson som var utsedd straffskytt. Jag tror dock att Daniel gärna förlåter Jari, eftersom finländaren hur säkert som helst satte bollen till vänster om Conny Johansson. Malmö lyckas utan problem hålla undan de sista minuterna av matchen och tar en välbehövlig seger. Efter matchen handlade mycket av diskussionerna om huruvida det var straff eller ej. PÅ TV-bilderna ser det ut som om Per Johansson drar Ofere i armen. Om det är tillräckligt för att döma straff? Ja, kanske....

Även om spelet inte höll någon vidare klass så var segern välbehövlig. Inte minst med tanke på att det nästa vecka vankas matcher mot HIF, IFK Göteborg och Djurgården. Den veckan lär avgöra om Malmö blir fågel eller fisk i årets Allsvenska.

Spelarkommentarer:

Mattias Asper - Skötte det lilla han hade att göra på ett förtroendeingivande sätt.

Ulrich Vinzents - Återigen en bra insats. Är kanske MFFs genomgående bäste spelare så här långt.
Jon Jönsson - Bra så länge han fick vara frisk
Daniel Andersson - En debut från start som mittback som lovade mer. Klart godkänd.
Olof Persson - Vänsterbacken är inte hans position och det märktes. Stabil när han fick flytta in till mitten.

Yksel Osmanovski - Försöker och försöker, men tyvärr händer det inte mycket.
Anders Andersson - Kom aldrig in i matchen. Hämmades av ljumskproblem och byttes ut i första halvlek.
Jari Litmanen - Härlig blick för spelet och en enorm spelintelligens. Lite matchtempo också så.....
Behrang Safari - Hade bra fart i benen inledningsvis. Tvingades bryta matchen p g a illamående.

Jesper Bech - Inte alls vän med bollen. Jeppe verkar totalt sakna självförtroende.
Afonso Alves - På gång! Bra fram till skadan i andra halvlek. Hade MFF haft byten kvar hade han nog utgått.


Ersättare:
Glenn Holgersson - Sattes inte på prov defensivt. Offensivt hände det inte mycket.
Jocke Nilsson - Visade härlig vilja, men kunnandet var det lite sämre med.
Edward Ofere - Ett bortdömt mål och en fixad straff. Ett godkänt inhopp.För övrigt.... Jon Jönsson (baksida lår) och Anders Andersson (ljumskar) lär vara tveksamma till start mot Helsingborg på måndag. Behrang Safari mådde bättre ganska snabbt efter matchen igår, så där är det nog ingen fara. Vad gäller Afonsos haltande i andra halvlek så har jag ännu inte hört något om hur allvarligt det kan vara. Dessutom är Yksel Osmanovski avstängd mot HIF, efter tre varningar. I värsta fall kan MFF alltså stå utan följande spelare inför årets första derby: Jonas Sandqvist, Niklas Skoog, Emil Hallfredsson, Jon Jönsson, Afonso Alves, Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Christian Järdler och Hasse Mattisson.

....äntligen seger för Landskrona BOIS! Vänder det nu? Grattis Pappa!


Mittfältare eller mittback, eller vad....?

Om diverse tidningsuppgifter stämmer, så kommer MFF idag att ställa upp med två mittfältare som mittbackar och den naturlige mittbacken som vänsterback. Det är inte mycket mittbacksrutin vi skickar in i mittförsvaret. Visst har Daniel Andersson massor av rutin som mittfältare men hans och Jon Jönssons tävlingsmatcher som backar går att räkna på ena handens fingrar. Det låter på förhand som en rejäl chansning. Jag hoppas givetvis att jag har fel och att den nykomponerade backlinjen löser sin uppgift galant.

Ett annat problem som uppstår i samband med detta är hur det påverkar Glenn Holgersson och Raoul Kouakou*. Det kan inte vara särskilt kul att bli petad av spelare som egentligen hör hemma på andra positioner i laget. Risk för förtroendekris....?


* Kouakou är inte ens uttagen i truppen till HBK-matchen. Ett litet frågetecken för att han eventuellt skulle kunna vara skadad, men det har jag inte hittat någon information om.


Jari is back!

MFF-Fans.com har de senaste veckorna frågat sina läsare ”Finns Jari Litmanen på riktigt?”. 68% av de som deltagit i enkäten har svarat ”Nej”. Nu visar det sig glädjande nog att de har fel. I den trupp som Sören Åkeby presenterat inför matchen mot HBK så finns han med, mannen, myten, konceptet: Jari Litmanen! Vidare så blir det ingen A-lags debut för 17-årige målvaktstalangen Niklas Hammer. I stället har MFF valt att låna in rutinerade Kenneth Mattsson från Tomelilla och det blir han som tar Jonas Sandqvists plats på bänken. Hela truppen ser ut som följer:
 
Mattias Asper, Kenneth Mattsson

Ulrich Vinzents, Jon Jönsson, Daniel Andersson, Olof Persson, Glenn Holgersson

Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Joakim Nilsson, Jari Litmanen, Behrang Safari, Marcus Pode, Jesper Bech, Afonso Alves, Edward Ofere.
 
 Nu har vi inte råd att tappa mer om vi ska hänga med topplagen. Det är alltså bara seger som gäller på Stadion imorgon (onsdag).

 
Förresten….recensenterna var lyriska efter Bruce Springsteens turnépremiär i New Orleans och så här skrev Mats Bråstedt i Expressen: ”Och Sverige: Denna smältdegel av cajun, zydeco, bluegrass och ösig gospelrock är något alldeles makalös. Ni som har biljetter till Isstadion bör se er själva som några av de lyckligaste människorna i landet.” Skönt att, i alla fall för ett litet tag, få känna mig som en av de lyckligaste människorna i landet! :-)
 
….det blev ny förlust för IFK Hässleholm i Division 1. Norrby vann med 3-0 och Hässleholm har därmed fått en riktigt usel start på årets serie.

Helgens höjdare - vecka 17