Lagspelaren visade vägen!

Så fick då Henrik Larsson avsluta sin två-åriga sejour i Barcelona på bästa sätt. I en match där storstjärnan Ronaldinho inte alls kom upp i normal standard och var mer än lovligt självisk rakt igenom hela matchen, fick lagspelaren Henke Larsson bli tungan på vågen. Med två delikata framspelningar låg Henke bakom Barcas vändning. Självaste Thierry Henry sa så här till media efter matchen: "Everyone was talking about Ronaldinho before the game. I didn't see him today and I didn't see Eto'o. Henrik Larsson made the difference by setting up two goals. That was the key." Stort Henke!

Om Henke var nöjd igår, så var fallet det totalt omvända för Arsenal. Som vanligt när engelska lag varit i farten i Europa nu för tiden, så visade de sig vara fruktansvärt dåliga förlorare och skyllde allt på domaren, vilket jag absolut inte kan förstå. Visst han hade ingen av sina bättre dagar och det är eventuellt så att Eto'o är offside när han kvitterar*, men det var Arsenal som drog mest fördel av domarens misstag och då tänker jag främst på två situationer:

* Den första situationen är när Jens Lehmann blir utvisad. Så här står det i
regelboken:  "Vid bedömning av målchansutvisning ska den felande utvisas: om den anfallande spelaren i det ögonblicket förlorar sin målchans, oavsett om spelaren eller hans medspelare i ett senare moment återfår målchansen (genom att domaren utnyttjat fördelsregeln och låttit spelet fortsätta)." Ett solklart fall alltså. Arsenal kom undan med en utvisning, när det borde varit mål OCH utvisning.

* Den andra situationen är frisparken som föranleder Arsenals mål. Det är en av de solklaraste filmningar jag sett! Eboué borde fått gult kort och Barca frispark. I stället blev det frispark till Arsenal och mål.


*Min känsla är att det inte är offside, men jag har hittills inte sett en tillräckligt bra TV-bild för att definitivt kunna fria eller fälla.Kommentarer
Postat av: Runekristina

Keep up the good work.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback