Korta MFF-igheter

  • Daniel Andersson fick en smäll på knät och avbröt dagens träning. Det ska dock antagligen inte vara någon fara för spel på lördag. Bara att hålla tummarna för att den uppgiften stämmer så att Daniel finns med i startelvan i Göteborg.
  • Niklas Skoog har avböjt en erbjudan om utlåning till Mjällby AIF. (EDIT: Skoog blev idag, den 1 aug, trots allt klar för MAIF)
  • Minns ni Tony "han som missade den där straffen det onämnbara året 1999" Flygare? Tony, av många ansedd som en större talang än Zlatan Ibrahimovic, har faktiskt inte gett upp sin fotbollskarriär än. Det nya kontraktet är underskrivet och klart, med BW90 i division 4....
  • Jag fick mig en kort pratstund med Helsingborgs tränare Bosse Nilsson (min gamla gympalärare) på Martins rökeri i Nyehusen igår. Han tyckte att MFFs kanske största, eller i alla fall ett stort, problem är vår sista utposts ojämna agerande. Bosse avslutade vårt samtal med att be mig ringa om jag nån gång skulle byta färg, så skulle han ordna kalasbiljetter till mig på Olympia. In your dreams Bosse! :-) 

Har du hört talas om...

...Oscar_Jansson? Om inte så är det en ung, svensk, mycket lovande målvakt i Tottenham Hotspur. I den senaste träningsmatchen, mot Leyton Orient,  fick han förtroende att vakta Spurs mål under hela matchen.


Håll i hatten Isaksson! ;-)

Lycka

Sviten sprack ganska snabbt, men vad gör väl det...för med några dagars eftertanke till vad som hände på Malmö Stadion i söndags så känns det som om matchen gav en välbehövlig påminnelse om varför jag älskar fotboll så mycket. Att kastas mellan hopp och förtvivlan för att slutligen få brista ut i den unisona glädje som uppstår när ditt favoritlag lyckas vända en match till seger i slutminuterna. Den känslan går inte att beskriva i ord, utan måste upplevas. Att det sedan är en ung talang som Agon Mehmeti, som varit i klubben sedan 12-års åldern, som får avgöra gör inte saken sämre!


Från att tidigare varit helt besluten att inte åka till Göteborg på lördag har jag, efter segern mot Kalmar, gått till att vara väldigt sugen på en liten tripp längs västkusten. Jag är dock inte så sugen på att åka själv så vi får väl se om jag lyckas hitta nåt ressällskap..."Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål, Agon Mehmeti, Agon Mehmeti!" 


Framtidssatsningar

MFF har gjort klart med 19-årige Jimmy Touma och det börjar väl mer och mer se ut som om man verkligen menar allvar med sin långsiktiga satsning och att föreningen är beredd att ta (ytterligare) ett mellanår i år. Eller blir det något etablerat nyförvärv innan fönstret stänger....?

Nu blir det nog tyst här ett tag eftersom jag är borta en vecka med jobbet. Vill du veta vad jag har för mig från och med imorgon och en vecka framåt? Kolla då
här.

Sviten intakt...

Min lilla svit fortsätter att vara intakt, men det är mycket tveksamt om den kommer att fortsätta vara så efter matchen mot Hammarby. Framförallt är det avsaknaden av Daniel Andersson som känns tuff, inte bara för att vi tappar otroligt mycket kraft på mitten, utan även för att han aldrig hade slagit en straff fyra meter över målet. Jag bävar inför den dagen då den i dagarna så omtalade "Anders Svensson-affären" gått i stöpet och FCK förstår att deras nya Linderoth står att finna på betydligt närmare avstånd än Borås. Om FCK lockar med fördubbling av lönen och en fet sign-on bonus, samtidigt som Daniel inte behöver flytta igen, då är jag tveksam till om vi har kvar Daniel Andersson i MFF så särskilt länge till....

Sviten inledd!

Sviten är inledd! Ingen höjdarmatch, inte ens nära en höjdarmatch men jag upprepar: sviten är inledd, så håll i hatten! :-)

För övrigt måste jag bara få ge lite beröm till gårdagens tillfälliga(?) lagkapten. Ulrich var fantastisk och ett tag var han precis överallt. Vilken vilja och frekvens. Snacka om att leda genom att göra!

Nystart

Då var det dags för omstart av Allsvenskan och jag tycker att MFF borde titta framåt och glömma inledningen av säsongen. Devisen "3 poäng hemma och 1 poäng borta" kommer att ge en framskjuten placering...och där har ni min egen lilla målsättning inför resterande del av säsongen. Dags alltså för att inleda den sviten med en säker trepoängare hemma mot Ljungskile!