Skador och bortdömt mål

Det var länge ännu en frustrerande tillställning vi bjöds på igår på Malmö Stadion. MFF inledde ganska piggt de första 20 minuterna, men mattades sedan undan för undan i takt med att skadorna trillade in en efter en. Redan i minut 52 tvingades Åkeby till att göra sitt tredje byte och när MFF dessutom tvingades slutföra matchen med en slutkörd Litmanen och en haltande Afonso kvar på plan så såg det mörkt ut. I den 71 minuten jublar dock stora delar av Stadion efter att Ofere nickat in en passning från Yksel Osmanovski. Målet döms emellertid bort för offside. Tveksamt tycker jag. Afonso var nog offside, men var verkligen Ofere på fel sida? Det krävs en bra TV-bild för att definitivt kunna avgöra den frågan. Slutligen fick vi dock jubla. I den 87 matchminuten faller Ofere i en närkamp med Per Johansson. Den assisterande domaren vinkar direkt och springer ner till hörnflaggan för att markera straffspark för Malmö. Huvuddomaren följer den assisterandes råd och blåser straff till Malmö, vilket resulterar i vilda protester från Halmstadspelarna. Halmstads målvakt, Conny Johansson, ska vara mycket glad att han kom undan tumultet utan minst ett gult kort. När det värsta har lugnat ner sig och det är klart för att slå straffen så är det Jari Litmanen som står där med bollen i händerna. Det visar sig senare att han i det här läget gjorde en "Zlatan". Det var egentligen Daniel Andersson som var utsedd straffskytt. Jag tror dock att Daniel gärna förlåter Jari, eftersom finländaren hur säkert som helst satte bollen till vänster om Conny Johansson. Malmö lyckas utan problem hålla undan de sista minuterna av matchen och tar en välbehövlig seger. Efter matchen handlade mycket av diskussionerna om huruvida det var straff eller ej. PÅ TV-bilderna ser det ut som om Per Johansson drar Ofere i armen. Om det är tillräckligt för att döma straff? Ja, kanske....

Även om spelet inte höll någon vidare klass så var segern välbehövlig. Inte minst med tanke på att det nästa vecka vankas matcher mot HIF, IFK Göteborg och Djurgården. Den veckan lär avgöra om Malmö blir fågel eller fisk i årets Allsvenska.

Spelarkommentarer:

Mattias Asper - Skötte det lilla han hade att göra på ett förtroendeingivande sätt.

Ulrich Vinzents - Återigen en bra insats. Är kanske MFFs genomgående bäste spelare så här långt.
Jon Jönsson - Bra så länge han fick vara frisk
Daniel Andersson - En debut från start som mittback som lovade mer. Klart godkänd.
Olof Persson - Vänsterbacken är inte hans position och det märktes. Stabil när han fick flytta in till mitten.

Yksel Osmanovski - Försöker och försöker, men tyvärr händer det inte mycket.
Anders Andersson - Kom aldrig in i matchen. Hämmades av ljumskproblem och byttes ut i första halvlek.
Jari Litmanen - Härlig blick för spelet och en enorm spelintelligens. Lite matchtempo också så.....
Behrang Safari - Hade bra fart i benen inledningsvis. Tvingades bryta matchen p g a illamående.

Jesper Bech - Inte alls vän med bollen. Jeppe verkar totalt sakna självförtroende.
Afonso Alves - På gång! Bra fram till skadan i andra halvlek. Hade MFF haft byten kvar hade han nog utgått.


Ersättare:
Glenn Holgersson - Sattes inte på prov defensivt. Offensivt hände det inte mycket.
Jocke Nilsson - Visade härlig vilja, men kunnandet var det lite sämre med.
Edward Ofere - Ett bortdömt mål och en fixad straff. Ett godkänt inhopp.För övrigt.... Jon Jönsson (baksida lår) och Anders Andersson (ljumskar) lär vara tveksamma till start mot Helsingborg på måndag. Behrang Safari mådde bättre ganska snabbt efter matchen igår, så där är det nog ingen fara. Vad gäller Afonsos haltande i andra halvlek så har jag ännu inte hört något om hur allvarligt det kan vara. Dessutom är Yksel Osmanovski avstängd mot HIF, efter tre varningar. I värsta fall kan MFF alltså stå utan följande spelare inför årets första derby: Jonas Sandqvist, Niklas Skoog, Emil Hallfredsson, Jon Jönsson, Afonso Alves, Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Christian Järdler och Hasse Mattisson.

....äntligen seger för Landskrona BOIS! Vänder det nu? Grattis Pappa!


Kommentarer
Postat av: Pappa

Det var ju en nödvändig seger och det kan nog också vara den stora vändningen!

2006-05-06 @ 18:51:16
Postat av: gocke

Offsidemålet såg jag inte, men straffen tycker jag är ytterst tveksam. Visst kan det bero på att jag är HBKare, men efter att ha sett TV-bilderna ett 30-tal ggr tycker jag att följande sker:
1. Texas och Ofere springer och drar i varandra
2. Ofere knuffar fram Texas
3. Ofere faller eftersom han och Texas håller i varandra samt eftersom att han halkar i gräset.

Men, men, matchen är spelad och det är inget som kan göras i efterhand i alla fall. Hoppas vi bankar ÖIS imorgon. För mig får ni görna vinna resterande matcher, så länge ni får stryk på Örjan ;)

Postat av: Juonap

hey pete, great website, thanks so much for all your hard work on building and maintaining the wimpole therapeutics site. also thank you for your contribution to the clinic s magazine. keep up the good work.

2008-05-20 @ 13:46:20
URL: http://juonap.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback