Matchrapport: MFF B - HIF B

Startuppställning:

Kenneth Mattsson

Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Niklas Hansson, Andreas Wihlborg

Marcus Pode, Joakim Persson, Labinot Harbuzi (ut 45), Emil Hallfreðsson (ut 60)

Daniel Sliper, Rawez Lawan
 
  
Det var ett soligt, men ganska blåsigt Malmö Stadion som bjöd in till en liten försmak av vad som komma skall på måndag, när MFF:s B-lag på torsdagskvällen mötte HIF:s dito inför ett par hundra intresserade åskådare. Det var även en återkomsternas afton. Emil Hallfreðsson gjorde comeback efter skada och Labinot Harbuzi gjorde debut efter sin återkomst till MFF.

Malmö inledde matchen bäst, och anförda av framförallt Emil Hallfreðsson, Labinot Harbuzi och Rawez Lawan skapade MFF ett par ganska bra lägen under de inledande 10 minuterna. Farligast blev det när Emil hittade Rawez med ett inlägg längs backen som Rawez skarvade just utanför målvaktens högra stolpe, samt när Emil, med en läcker utsida, frispelade Pode. Även Pode missade tyvärr sin chans. Efter den fina inledningen från MFF var det sedan HIF:s halvlek. HIF dominerade utan att skapa särskilt många riktigt farliga lägen. Närmast mål kom Imad Khalili som med en frisparkskanon, från ca 10 meter utanför straffområdet, tvingade Kenneth Mattsson till en riktigt fin räddning.

Andra halvlek gick i MFF:s favör och med tanke på alla de frilägen som skapades så borde de Himmelsblå ha lyckats avgöra matchen. Tyvärr saknades dock skärpan i de avgörande lägena framför mål. Det ska även sägas att målvakten i HIF, Oscar Berglund, stod för ett par riktigt bra räddningar. Här kommer ett axplock av de farligaste MFF-chanserna i andra halvlek:

·        Rawez hittar en helt fristående Emil till vänster i straffområdet. Berglund avvärjer med en benparad.

·        Rawez får en stickare och skjuter över i ganska fritt läge.

·        Rawez kommer fri med målvakten, men skjuter ett lamt skott mitt i famnen på Berglund.

·        Daniel Sliper snor bollen från sin back och kommer fri med målvakten ute till vänster. Sliper skjuter    högt över.

MFF gör en okej match, men skärpan framför mål är alldeles för dålig. Av de som ligger närmast A-laget så visade Emil att han snart blir att räkna med igen och framförallt hans inledning av matchen var riktigt bra. Han mattades dock mer och mer fram till dess att han byttes ut i den 60 minuten. Raoul sattes inte på några hårdare prov, men det såg ut ungefär som vanligt när han blandade bländande aktioner med tveksamma ingripanden. Marcus Pode var ganska anonym i första halvlek, men spelade upp sig rejält i andra då han enligt mitt tycke var MFF:s bäste spelare och bl a visade prov på ett fint passningsspel. Rawez Lawan hade otroligt mycket spring i benen och skapade en rad chanser, men han måste bli mycket tuffare när lägena dyker upp.
 
Labinot Harbuzi då? Det känns inte helt lätt och rättvist att bedöma honom efter bara en halvlek i comebacken, men det såg ganska lovande ut. Lite fler matcher och bättre tempo i kroppen så…..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback