Medlemsträff - MFF

Äntligen funkar Blogg.se igen, så här kommer den rapport jag skrev igår kväll efter mötet.

Då var jag hemkommen efter dagens medlemsmöte. Jag tog inga anteckningar, men här kommer i alla fall några saker som jag lyckades snappa upp:

* Det väntar dryga böter för Chanko. Enligt Bengt Madsen rör det sig om ett sexsiffrigt belopp. Styrelsen håller för tillfället på att ta fram en skrivelse som kommer att tillställas Chanko. Att få ut pengarna ska enligt Bengt Madsen inte vara nåt problem, eftersom MFF har kontroll över de pensionsavsättningar som gjorts åt Chanko under hans tid i MFF.

* Bengt Madsen skyllde misslyckandet år 2005 på skador på nyckelspelare som Skoog och Bjärred. Oro i truppen (Chanko och Elanga). Brist på individuell träning och uppbyggnadsträning, vilket det tydligen sattes av pengar för i budgeten inför 2005. Avsaknad av glädje i spelartruppen.

* Tom Prahl fick sig ett par rejäla smällar av Madsen. Bland annat ska Tom Prahl under sina år i klubben bara ha kommit med förslag på två spelarinköp (Tommy Jönsson och Micke Nilsson) Jag tyckte emellanåt att det kändes olustigt när lite för mycket skuld lades på Prahls axlar.

* Tilltänkta nyförvärv som inte blivit av diskuterades enligt följande:

Andreas Jakobsson - uttalade för Madsen att om han skulle till Sverige var det bara MFF som gällde. Ett tiotal kontakttilfällen förekom mellan spelaren och MFF. MFF var berett att lägga upp ett par miljoner, men HIF ska sedan med hjälp av sponsorer ha fått fram 16,5 miljoner...

Fredrik Berglund - ville ha nästan 15 miljoner (!) i sign on bonus. Esbjerg ville dessutom ha 2,5 miljoner
Euro för honom.

Ailton - Örgryte begärde 20 miljoner.

Jimmy Dixon - Häcken ville ha 15 miljoner och dessutom var ägarförhållandena oklara. Det ska ha varit en
klubb till med i bilden som hävdade att de hade rätten att förhandla om Dixon.

Micke Nilsson - MFF kunde inte matcha grekernas bud.

* Resultatet kommer att hamna på plus för året. Enligt prognosen hamnar slutresultatet någonstans på ca 26 miljoner plus. Då är spelarförsäljningar inräknade. Tas sådana extraordinära händelser bort, slutar
resultatet på ca 3 miljoner plus.

* Pildammarna kommer att återsatsa hela sin vinst i MFF. Detta kommer att ske via ett nytt investmentbolag. Det nya bolaget ska, enligt Madsen, ha en för MFF mycket förmånligare konstruktion.

Slutligen så verkar Sören Åkeby vara en skön prick med en härlig humor.


Kommentarer
Postat av: Christofer Fridh

Läste sammanfattningen av mötet med Madsen. Det som slår mig är inte enbart att han skyller på alla andra. Han är trots allt vår ordförande och borde som sådan också agera för att rätta till de fel han ser och har sett under säsongen. Sen tycker jag att det är otroligt svagt och fegt att skylla allting på Prahl, Skoogs skada, Chanko, Elanga m.fl.. Skoog var inte lysande förra säsongen och inledde inte precis på ett sprudlande sätt.

Madsen påstår att Prahl bara kom med två förslag till nyförvärv. Ja, då infinner sig först frågan varför värvades inte dessa spelare samt Grahn lanserades som när han kom en spelare Prahl varit på jakt efter enda sedan sin tid i HBK.

Nä, jag tycker att det luktar unket om Madsen och hans uttalande. Ställd dig upp och ta ditt ansvar som den ordförande du är.

2005-10-31 @ 11:52:01
Postat av: Micke

Håller med dig till viss del. Madsen skyllde ifrån sig lite väl mycket och framförallt hoppade han på Prahl på ett lite olustigt sätt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback