Innebandy - epilog

Det visade sig att mina allmänna sportkunskaper inte var så dåliga i alla fall. Warberg lyckades ganska enkelt besegra Helsingborg i den direkt avgörande femte kvartsfinalen och därmed blev det Warberg som avancerade till semifinal.  

FC Helsingborg har de senaste åren haft en fantastisk publikutveckling och är idag näst största lagidrott i staden, åtminstone sett till åskådarantal. Den för innebandyn glädjande publikökningen medför även att man för första gången börjar se ett problem med publikens beteende. Det började redan i den andra kvartsfinalen i Helsingborg när någon förvirrad ungtupp tog sig fram till Warbergs målvakt och drämde en badboll i skallen på den ganska förvånade burväktaren. Den lilla incidenten ansåg jag inte vara alltför allvarlig, men med tanke på vad samma målvakt fick utstå inför matchen igår framstår händelsen i en helt annan dager. Chansen att få tag på den idiot som mordhotade Warbergs målvakt Peter Sjögren får väl tyvärr anses som minimal. Skulle det dock lyckas anser jag att personen ifråga, förutom ett rejält civilrättsligt straff, bör portas från allt vad idrottsarenor heter för all överskådlig framtid. Den engelska fotbollen är här ett föredöme. Den så kallade supportern som nyligen attackerade Frank Lampard på White Hart Lane i London lär aldrig någonsin få sätta sin fot på den arenan igen.


Innebandy-Sverige har nu en jättechans att inte göra samma misstag som t ex fotbollen och vänta för länge med insatser mot dessa oönskade element. Var proaktiv och sätt hårt mot hårt innan det hinner gå för långt! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback