Riquelme - en förlorares ansikte

Sällan har jag sett en spelare så uppgiven och förtvivlad som Juan Roman Riquelme, i gårdagens semifinal i Champions League mellan Villareal och Arsenal, och det var redan innan han hade missat matchens största chans. Det spanska hemmalaget var bättre än engelsmännen (nåja, engelsmän och engelsmän...) i matchen, men hade fram till den 88:e matchminuten inte lyckats få bollen över mållinjen. Det var då det hände. Den ryske domaren blåste en ganska billig straff till Villareal och självskriven straffskytt i hemmalaget är...ja just det, Juan Roman Riquelme. Kameran zoomar in Arsenals målvakt Jens Lehmann, som ser otroligt fokuserad och självsäker ut, för att sedan gå över till Riquelme. Det är då alla som ser närbilden på eleganten från Argentina inser att han kommer att missa straffen. Ögonen lyser av skräck, förtvivlan och ångest och hela kroppsspråket visar tydligt att han hellre hade velat vara någon annanstans. Mycket riktigt missar han straffen och idag lider jag med Juan Roman Riquelme som var så nära att bli hjälte, men i stället blev syndabock.

Straffmissen innebär också att Arsenal tog ett steg närmare den så åtråvärda sista engelska Champions League platsen till nästa år. För Spurs del gäller det nu att själva se till att säkra fjärdeplatsen i ligan och samtidigt hoppas att Arsenal förlorar finalen i Champions League.

......för övrigt så var det igår premiär för IFK Hässleholm i nya division 1. Det gick inget vidare. Det blev hemmaförlust mot det tippade bottenlaget Myresjö. Mer
här.

....nu finns min blogg även på bloggkartan.se

Kommentarer
Postat av: Göran

Valde bort Österås, och tur var väl det. Håller med dig om straffen, synnerligen billig. Skulle domarna blåsa för sådana förseelser så skulle det vara många straffar i varje match. Var ganska övertygad om att Riquelme skulle missa straffen.

2006-04-26 @ 16:18:59
Postat av: SB

Ja, fy fan vad jag led med Riquelme...

Kan nog bli en kul final dock

Postat av: Micke

Jepp, finalen kan bli riktigt spännande, särskilt för oss Spursare. Det hänger ju så klart lite på hur det går i PL fram till dess.

2006-04-27 @ 14:43:53
URL: http://pv.blogg.se
Postat av: Thomasjasmine

Your website is extremely interesting

2009-06-02 @ 10:14:51
URL: http://thomasjasmine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback