5 poäng krävs

Det verkar vara en allmän sanning att om Sverige vinner mot Paraguay, samtidigt som England slår Trinidad/Tobago, så är vi i praktiken klara för åttondelsfinal. Nej, nej, nej säger jag!

Låt oss anta att Sverige slår Paraguay 1-0 och att England slår Trinidad/Tobago med 2-0. Inför slutomgången är då Paraguay helt borta från slutspel och England definitivt klara för det samma. Den sista platsen står mellan Sverige och T/T. Sverige har fyra poäng och +1 i målskillnad. T/T har en poäng och -2 i målskillnad. Anta sedan att Sverige förlorar sista matchen mot England med två mål. Då räcker det att T/T slår ett redan avsågat och antagligen ganska viljelöst Paraguay med ett mål för att få till stånd åtminstone en lottdragning om den sista slutspelsmatchen i grupp B. Vi behöver alltså med ganska stor sannolikhet en poäng även mot England.

Ja ja, först ska Sverige vinna ikväll och det är jag långt ifrån säker på att laget är kapabelt att klara av. Jag tippar att Sverige-Paraguay slutar 1-1 och då finns det i alla fall lite spänning kvar till sista omgången i gruppspelet. 


Kommentarer
Postat av: Kjartaneira

Great Site. Useful info. I will surely check back soon.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback