Klart för åttondel

Efter en första halvlek där mina vänner och jag satt och ondgjorde oss över Sveriges oförmåga att skapa några som helst farligheter på fasta situationer, så hände något under halvtidsvilan. Det var ett helt ny Sverige som kom ut till andra halvlek. Nu kändes plötsligt minsta lilla inkast på Englands planhalva som en potentiell målchans. Fasta situationer ledde till mål och ribbträffar och Sverige tvingade, de emellanåt smått desperata, engelsmännen till räddningar på mållinjen.

Nu räckte forceringen inte hela vägen fram utan det blir trots allt Sverige som får ta sig an den tuffa uppgiften att möta hemmanationen Tyskland i åttondelsfinalen. En mycket svår men, för de svenska spelarna, säkert otroligt inspirerande match. Helt chanslösa är vi nog inte och jag hoppas på ett något övermodigt tyskt lag som hittills flutit på en medgångsvåg under mästerskapet. Det skulle vara intressant att se hur de reagerar om de får lite motgång i matchen.  

Engelsmännen är förresten lite roliga...
The Sun har betygsatt (se nedan) de svenska spelarna och de har på något vis lyckats bedöma Daniel Anderssons insats i matchen. Undrar vad de baserar hans betyg på? Hur snyggt han löpte in på planen? Vem han bytte tröja med? Otroligt...

SWEDEN: Isaksson 6, Alexandersson 5 , Mellberg 6, Lucic 7, Edman 7, Jonsson 5 (Wilhelmsson 5), Kallstrom 6, Linderoth 6 (Andersson 5), Ljungberg 5 , Larsson 8, Allback 6 (Elmander 5).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback