Inför MFF-Hammarby

Dags för sista matchen i den femte omgången av Allsvenskan 2007. Malmö har så här långt blandat och gett ganska friskt. Matchen mot AIK var dock en imponerande uppvisning som skickade signaler om att MFF tänker vara med högt uppe i tabellen när vi så småningom kan summera resultaten i höst. Inför matchen mot Hammarby på Stadion har jag funderat på några småsaker. Har du tänkt på att.....

....om Malmö och Hammarby spelar oavgjort ikväll skiljer det bara tre poäng mellan serieledande lag och jumbon i serien. Det bara måste vara någon form av rekord.

....Malmö under årets säsong har chansen att bli första lag i Allsvenskan som har 1000 plusmål eller mer, genom alla tider. MFF hade inför säsongen 2007 gjort 2998 mål och släppt in 2007 mål. MFF står per idag på 4 plusmål under årets säsong. Slår de Himmelsblå Hammarby med fem mål eller fler så blir laget först med denna bedrift. Inte särskilt troligt att rekordet slås idag alltså, men under säsongen bör det slås om det ska bli en topplacering.

....om Anders Anderssons skada håller och MFF startar med förväntat lag i övrigt så har Sören Åkeby ställt upp med samma spelare på 10 av de 11 platserna i laget i samtliga de fem första omgångarna. Det är den typen av stabilitet som saknats i MFF och som luktar ädel metall lång väg.


Oj vad skönt det hade varit med en trepoängare ikväll! Det skulle innebära serieledning och en möjlighet att ta sig till Olympia nästa vecka med känslan att en poäng mot HIF faktiskt kan räcka ganska långt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback